A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Finom vacsorát készít az étteremtulajdonos a kóbor kutyáknak, akik esténként meglátogatják

2021. március 05., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




"Boldog mosollyal és vidám csóválással hálálják meg a törődést." - Inspiráló történet arról, hogy egyetlen önzetlen cselekedet is a világot jelentheti a hontalan kutyák számára.



Öt évvel ezelőtt váratlan látogató jelent meg a perui Ajilalo városában található étterem ajtajánál. Lecövekelt, és reménykedve nézte az ínycsiklandó ételeket, orrát rabul ejtette a sülő hús illata. Nyilvánvaló volt, hogy régóta az utcán él, talán hetek telhettek azóta, hogy utoljára valamilyen rendes eledellel tömhette meg pocakját.

 

Kitartása, könyörgő tekintete a tulajdonos figyelmét is felkeltette, s bár könnyedén elzavarhatta volna – ahogy olyan sokan teszik - , a férfinak megesett a szíve a szomorú sorsú kóborkán.

 

A kóbor kutya udvariasan megvárja, míg elkészül a vacsora
A kóbor kutya udvariasan megvárja, míg elkészül a vacsora
Fotó: Restaurante - Ajilalo

 

Levett egy tálat a pultról, és jól megpakolta finom falatokkal, majd odatette az éhes kutya elé. Hamar lába kélt az ételnek, melyet boldog mosollyal a pofiján, lelkes farokcsóválással hálált meg jótevőjének. És ekkor kezdetét vette a szokatlan hagyomány, mely a mai napig megörvendezteti a környékbeli hontalan ebeket.

 

Nem telt bele sok idő, a tulaj kedves és nagylelkű cselekedetének híre ment a négylábú közösségbenAttól a naptól fogva minden este tiszteletét teszi egy-két kóbor kutya az étterem előtt a különleges vacsora reményében. Időként új arcok, vagyis pofik is felbukkannak, de vendégeit elsősorban a régi ismerősök teszik ki. Ügyfélköre apránként bővül, és annyi bizonyos, hogy mindenki elégedetten távozik.

 

Boldog mosollyal és csóválással hálálják meg a kóbor kutyák a finom vacsorát
Boldog mosollyal és csóválással hálálják meg a kóbor kutyák a finom vacsorát
Fotó: Restaurante - Ajilalo

 

„Ők a legnagyszerűbb vevőim. Szerencsére a vendégek is kedvesen reagáltak a kutyák jelenlétére. Megsimogatják őket, és adnak még nekik néhány extra falatot. Gyakran hoznak magukkal otthonról is ételt, amelyet az ebek örömmel elfogyasztanak.” - mesélte az étterem kutyabarát tulajdonosa, Gerardo Ortiz.

 

A férfi már meg sem lepődik azon, ha munka közben felpillant, és meglátja az őt figyelő szempárt. A kutyák mindig tisztelettudóan viselkednek, sohasem tolakodnak, szép csendben megvárják, míg rájuk kerül a sor. S miután elfogyasztották az ennivalót, udvariasan megköszönik.

 

Az ingyen vacsorának hamar híre ment a környékbeli kóbor kutyák közt
Az ingyen vacsorának hamar híre ment a környékbeli kóbor kutyák közt
Fotó: Restaurante - Ajilalo

 

Pénzzel nem tudnak fizetni, helyette örömteli mosolyokat és csóválást kapunk cserébe. Rettentően hálásak, mi pedig sokkal jobban szeretünk adni, mint kapni. Gyerekkorom óta imádom az állatokat. Édesanyám mindig arra tanított, hogy amikor csak tehetem, segítsek másoknak: embertársainknak és állatoknak egyaránt. Ő inspirál engem nap, mint nap.” – mondta el meghatódva a férfi.

 

A napi ételosztás nemcsak azt jelenti a gazdátlan ebek számára, hogy végre nem kell aggódniuk az aznapi betevőjük miatt. A jószívű tulajtól érkező törődés e gesztusa reményt nyújt nekik, hogy az ő életük is számít. Rengetegen elnéznek felettük, hosszú éveket, akár egész életüket leélhetik az utcán, így sosem tapasztalhatják meg, milyen is biztonságos otthonban, szeretettel körülvéve megélni a mindennapokat.

Ám egy önzetlen embertől érkező apróság egy igazi csodával ér fel számukra.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Restaurante - Ajilalo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Ehet a kutya uborkát? Ehet a kutya uborkát?
Nem minden zöldség és gyümölcs egészséges a kutyák számára, de bőven akadnak olyanok, amelyeket a kutya is biztonsággal fogyaszthat. A kígyóuborka is ide tartozik – egészséges alternatívája lehet az előregyártott jutalomfalatoknak.

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Delta légitársaság betiltotta kisállatok szállítását a csomagtérben Hírek - Címlapon
A Delta légitársaság betiltotta kisállatok szállítását a csomagtérben
Cesar Millan LIVE – Felhívás gazdinak - Meghosszabbították a jelentkezést! Hírek - Címlapon
Cesar Millan LIVE – Felhívás gazdinak - Meghosszabbították a jelentkezést!