A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Finom vacsorát készít az étteremtulajdonos a kóbor kutyáknak, akik esténként meglátogatják

2021. március 05., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Boldog mosollyal és vidám csóválással hálálják meg a törődést." - Inspiráló történet arról, hogy egyetlen önzetlen cselekedet is a világot jelentheti a hontalan kutyák számára.Öt évvel ezelőtt váratlan látogató jelent meg a perui Ajilalo városában található étterem ajtajánál. Lecövekelt, és reménykedve nézte az ínycsiklandó ételeket, orrát rabul ejtette a sülő hús illata. Nyilvánvaló volt, hogy régóta az utcán él, talán hetek telhettek azóta, hogy utoljára valamilyen rendes eledellel tömhette meg pocakját.

 

Kitartása, könyörgő tekintete a tulajdonos figyelmét is felkeltette, s bár könnyedén elzavarhatta volna – ahogy olyan sokan teszik - , a férfinak megesett a szíve a szomorú sorsú kóborkán.

 

A kóbor kutya udvariasan megvárja, míg elkészül a vacsora
A kóbor kutya udvariasan megvárja, míg elkészül a vacsora
Fotó: Restaurante - Ajilalo

 

Levett egy tálat a pultról, és jól megpakolta finom falatokkal, majd odatette az éhes kutya elé. Hamar lába kélt az ételnek, melyet boldog mosollyal a pofiján, lelkes farokcsóválással hálált meg jótevőjének. És ekkor kezdetét vette a szokatlan hagyomány, mely a mai napig megörvendezteti a környékbeli hontalan ebeket.

 

Nem telt bele sok idő, a tulaj kedves és nagylelkű cselekedetének híre ment a négylábú közösségbenAttól a naptól fogva minden este tiszteletét teszi egy-két kóbor kutya az étterem előtt a különleges vacsora reményében. Időként új arcok, vagyis pofik is felbukkannak, de vendégeit elsősorban a régi ismerősök teszik ki. Ügyfélköre apránként bővül, és annyi bizonyos, hogy mindenki elégedetten távozik.

 

Boldog mosollyal és csóválással hálálják meg a kóbor kutyák a finom vacsorát
Boldog mosollyal és csóválással hálálják meg a kóbor kutyák a finom vacsorát
Fotó: Restaurante - Ajilalo

 

„Ők a legnagyszerűbb vevőim. Szerencsére a vendégek is kedvesen reagáltak a kutyák jelenlétére. Megsimogatják őket, és adnak még nekik néhány extra falatot. Gyakran hoznak magukkal otthonról is ételt, amelyet az ebek örömmel elfogyasztanak.” - mesélte az étterem kutyabarát tulajdonosa, Gerardo Ortiz.

 

A férfi már meg sem lepődik azon, ha munka közben felpillant, és meglátja az őt figyelő szempárt. A kutyák mindig tisztelettudóan viselkednek, sohasem tolakodnak, szép csendben megvárják, míg rájuk kerül a sor. S miután elfogyasztották az ennivalót, udvariasan megköszönik.

 

Az ingyen vacsorának hamar híre ment a környékbeli kóbor kutyák közt
Az ingyen vacsorának hamar híre ment a környékbeli kóbor kutyák közt
Fotó: Restaurante - Ajilalo

 

Pénzzel nem tudnak fizetni, helyette örömteli mosolyokat és csóválást kapunk cserébe. Rettentően hálásak, mi pedig sokkal jobban szeretünk adni, mint kapni. Gyerekkorom óta imádom az állatokat. Édesanyám mindig arra tanított, hogy amikor csak tehetem, segítsek másoknak: embertársainknak és állatoknak egyaránt. Ő inspirál engem nap, mint nap.” – mondta el meghatódva a férfi.

 

A napi ételosztás nemcsak azt jelenti a gazdátlan ebek számára, hogy végre nem kell aggódniuk az aznapi betevőjük miatt. A jószívű tulajtól érkező törődés e gesztusa reményt nyújt nekik, hogy az ő életük is számít. Rengetegen elnéznek felettük, hosszú éveket, akár egész életüket leélhetik az utcán, így sosem tapasztalhatják meg, milyen is biztonságos otthonban, szeretettel körülvéve megélni a mindennapokat.

Ám egy önzetlen embertől érkező apróság egy igazi csodával ér fel számukra.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Restaurante - Ajilalo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatbarát hellyé és munkahellyé vált Újpest önkormányzata Állatbarát hellyé és munkahellyé vált Újpest önkormányzata
Bedő Kata, Újpest alpolgármestere jelentette be a közösségi oldalán a fantasztikus hírt: állatbaráttá vált Újpest önkormányzata.

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Élő állat húsvéti ajándéknak? Rossz ötlet! Élő állat húsvéti ajándéknak? Rossz ötlet!
Sajnos a figyelemfelhívásokból sosem elég, még mindig túl sokan gondolják úgy, hogy jó ötlet a gyerekeket, rokonokat élő állattal meglepni húsvéti ajándékként. Nyuszi, kiscsibe, cica, kutya… ezzel a húzással akár halálra is ítélhetjük őket!

A fukushimai állatok őrangyala: 10 éve gondoskodik a hátrahagyottakról az önzetlen férfi A fukushimai állatok őrangyala: 10 éve gondoskodik a hátrahagyottakról az önzetlen férfi
Hogyan lehetséges életben maradni egy atomkatasztófa sújtotta területen? Naoto Matsamura visszatért a veszélyzónába, és a mai napig szeretettel viseli gondját a magukra maradt kóbor állatoknak. Ők pedig meghálálják önzetlen segítségét.

Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Megrendítő szembesülni a tudattal, hogy kedvencünk látása romlik, ám a kutyák csodálatosan képesek alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Támogató jelenlétünk átsegíti őket a nehézségeken, kis odafigyeléssel mi is megkönnyíthetjük mindennapjaikat.

Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha
Kedvenceink egyik kedvenc helye a konyha; nem csoda, ha időnként késztetést éreznek arra, hogy felfedezőútra induljanak. Milyen veszélyeket rejthet e kalandozás és hogyan előzhetjük meg a bajt?

Tápadományokkal segíti a rászoruló gazdákat a Rex Kutyaotthon Alapítvány Tápadományokkal segíti a rászoruló gazdákat a Rex Kutyaotthon Alapítvány
Az extrém hidegre és a koronavírus járványra való tekintettel indítja el jótékonysági akcióját a Rex Kutyaotthon Alapítvány. Rászoruló gazdik jelentkezését várják.

Kényelmes matracon alhatnak a kóbor kutyák egy törökországi bútorboltnak hála Kényelmes matracon alhatnak a kóbor kutyák egy törökországi bútorboltnak hála
Léleksimogató történet arról, hogy egy apró jócselekedet is szebbé varázsolhatja a gazdátlan ebek életét.

Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen
Az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) új szervezeti egységeként január elsején kezdte meg működését az Állatvédelmi Központ, amelynek feladata az edukáció mellett, hogy tudományos hátteret biztosítson az állatvédelem területén dolgozó valamennyi szereplőnek - hangzott el az intézményt bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Kutyája hívott segítséget az árokba zuhant idős, látássérült bácsinak Kutyája hívott segítséget az árokba zuhant idős, látássérült bácsinak
Gazdája életét mentette meg a labrador, aki kitartó ugatásával hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy nagy baj van.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Hírstart Irodakutya.com Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Tűzoltók mentették meg a vizslát, akinek uszadék fába akadt a lába a Tisza árterén Hírek - Címlapon
Tűzoltók mentették meg a vizslát, akinek uszadék fába akadt a lába a Tisza árterén
Az állatorvosi rendelők nem zárnak be a szigorítások alatt sem Hírek - Címlapon
Az állatorvosi rendelők nem zárnak be a szigorítások alatt sem
fb-text