A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Finom vacsorát készít az étteremtulajdonos a kóbor kutyáknak, akik esténként meglátogatják

2021. március 05., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Boldog mosollyal és vidám csóválással hálálják meg a törődést." - Inspiráló történet arról, hogy egyetlen önzetlen cselekedet is a világot jelentheti a hontalan kutyák számára.Öt évvel ezelőtt váratlan látogató jelent meg a perui Ajilalo városában található étterem ajtajánál. Lecövekelt, és reménykedve nézte az ínycsiklandó ételeket, orrát rabul ejtette a sülő hús illata. Nyilvánvaló volt, hogy régóta az utcán él, talán hetek telhettek azóta, hogy utoljára valamilyen rendes eledellel tömhette meg pocakját.

 

Kitartása, könyörgő tekintete a tulajdonos figyelmét is felkeltette, s bár könnyedén elzavarhatta volna – ahogy olyan sokan teszik - , a férfinak megesett a szíve a szomorú sorsú kóborkán.

 

A kóbor kutya udvariasan megvárja, míg elkészül a vacsora
A kóbor kutya udvariasan megvárja, míg elkészül a vacsora
Fotó: Restaurante - Ajilalo

 

Levett egy tálat a pultról, és jól megpakolta finom falatokkal, majd odatette az éhes kutya elé. Hamar lába kélt az ételnek, melyet boldog mosollyal a pofiján, lelkes farokcsóválással hálált meg jótevőjének. És ekkor kezdetét vette a szokatlan hagyomány, mely a mai napig megörvendezteti a környékbeli hontalan ebeket.

 

Nem telt bele sok idő, a tulaj kedves és nagylelkű cselekedetének híre ment a négylábú közösségbenAttól a naptól fogva minden este tiszteletét teszi egy-két kóbor kutya az étterem előtt a különleges vacsora reményében. Időként új arcok, vagyis pofik is felbukkannak, de vendégeit elsősorban a régi ismerősök teszik ki. Ügyfélköre apránként bővül, és annyi bizonyos, hogy mindenki elégedetten távozik.

 

Boldog mosollyal és csóválással hálálják meg a kóbor kutyák a finom vacsorát
Boldog mosollyal és csóválással hálálják meg a kóbor kutyák a finom vacsorát
Fotó: Restaurante - Ajilalo

 

„Ők a legnagyszerűbb vevőim. Szerencsére a vendégek is kedvesen reagáltak a kutyák jelenlétére. Megsimogatják őket, és adnak még nekik néhány extra falatot. Gyakran hoznak magukkal otthonról is ételt, amelyet az ebek örömmel elfogyasztanak.” - mesélte az étterem kutyabarát tulajdonosa, Gerardo Ortiz.

 

A férfi már meg sem lepődik azon, ha munka közben felpillant, és meglátja az őt figyelő szempárt. A kutyák mindig tisztelettudóan viselkednek, sohasem tolakodnak, szép csendben megvárják, míg rájuk kerül a sor. S miután elfogyasztották az ennivalót, udvariasan megköszönik.

 

Az ingyen vacsorának hamar híre ment a környékbeli kóbor kutyák közt
Az ingyen vacsorának hamar híre ment a környékbeli kóbor kutyák közt
Fotó: Restaurante - Ajilalo

 

Pénzzel nem tudnak fizetni, helyette örömteli mosolyokat és csóválást kapunk cserébe. Rettentően hálásak, mi pedig sokkal jobban szeretünk adni, mint kapni. Gyerekkorom óta imádom az állatokat. Édesanyám mindig arra tanított, hogy amikor csak tehetem, segítsek másoknak: embertársainknak és állatoknak egyaránt. Ő inspirál engem nap, mint nap.” – mondta el meghatódva a férfi.

 

A napi ételosztás nemcsak azt jelenti a gazdátlan ebek számára, hogy végre nem kell aggódniuk az aznapi betevőjük miatt. A jószívű tulajtól érkező törődés e gesztusa reményt nyújt nekik, hogy az ő életük is számít. Rengetegen elnéznek felettük, hosszú éveket, akár egész életüket leélhetik az utcán, így sosem tapasztalhatják meg, milyen is biztonságos otthonban, szeretettel körülvéve megélni a mindennapokat.

Ám egy önzetlen embertől érkező apróság egy igazi csodával ér fel számukra.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Restaurante - Ajilalo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Két tonna tápot kaptak az árva állatok Két tonna tápot kaptak az árva állatok
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány első, civil állatvédőket támogató kampányában 2 tonna tápadomány talált gazdára - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Ehet a kutya uborkát? Ehet a kutya uborkát?
Nem minden zöldség és gyümölcs egészséges a kutyák számára, de bőven akadnak olyanok, amelyeket a kutya is biztonsággal fogyaszthat. A kígyóuborka is ide tartozik – egészséges alternatívája lehet az előregyártott jutalomfalatoknak.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tűzoltók mentették meg a vizslát, akinek uszadék fába akadt a lába a Tisza árterén Hírek - Címlapon
Tűzoltók mentették meg a vizslát, akinek uszadék fába akadt a lába a Tisza árterén
Az állatorvosi rendelők nem zárnak be a szigorítások alatt sem Hírek - Címlapon
Az állatorvosi rendelők nem zárnak be a szigorítások alatt sem