A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Új szabályok születhetnek az állatkínzások megakadályozásáért

2016. december 02., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Hamarosan megszülethetnek a várt új jogszabályok és előírás-módosítások az állatvédelem terén. A februári demonstráció óta folyamatosan zajlanak az egyeztetések a minisztérium és az állatvédők között - talán már nem kell sokat várnunk az eredményekre!



Az egyeztetések három területen is zajlanak: nem elég ugyanis a büntetést szigorítani, meg kell előzni magát az állatkínzás tettét. Ezért a tananyagban is hangsúlyosabb szerepet kaphat az állatok gondozása, tartása, védelme. A kormányzat a jövő héten kezdheti meg annak vizsgálatát, hogy az állatvédők elképzelései közül mely pontok valósíthatók meg - írja a Magyar Idők.

 

Új szabályok születhetnek az állatok védelméért
Új szabályok születhetnek az állatok védelméért
Fotó: huffingtonpost.com

 

Völner Pál a lapnak elmondta, az elmúlt hónapokban három, a civil szervezetek képviselőiből álló munkacsoport vizsgálta meg, miként lehet az oktatás, a hatósági munka javítása és a jogszabályok módosítása révén visszaszorítani idehaza az állatkínzást. Két szakmai csoport már befejezte az előkészítő munkát: a szabályozási kérdésekkel összefüggő javaslatokat Kajó Cecília és Némedi Edina, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársai adták át, az oktatással kapcsolatos észrevételeket pedig Kállay Rita, a Rex Kutyaotthon Alapítvány képviselője mutatta be a tárcának. Az elképzelések kialakításában az egyeztetési folyamat többi szervezete is részt vett. A harmadik munkacsoport a tervek szerint a közeljövőben teszi le a tárca asztalára javaslatait.

 

Kék sál, közös szlogen a februári tüntetésen
Kék sál, közös szlogen a februári tüntetésen
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Az igaz­ságügyi tárca szakemberei az Emberi Erőforrások Minisztériumának, és az agrártárca képviselőivel közösen fogják áttekinteni és elemezni a civil szervezetek javaslatait, melyiket és mikor tudják majd megvalósítani. Az elemzés már decemberben elkezdődhet, a következő év első felében pedig megszülethet a döntés az esetleges jogszabály-változtatásokról, illetve arról, hogy a felelős állattartás kaphat-e hangsúlyosabb helyet az iskolai tananyagban.

 

“A civil szervezetektől eddig beérkezett észrevételek alapján egyértelműnek tűnik, hogy nem a büntetések felől kell a problémát megközelíteni. A legfontosabbnak a nevelés, a társadalmi tudat formálása mutatkozik, ami leginkább úgy érhető el, hogy az iskolákban elmagyarázzák a fiatalabb generációk számára, milyen feladatokkal, teendőkkel és költségekkel jár együtt az állatok tartása, gondozása” – mondta Völner Pál a Magyar Időknek. az államtitkár szerint emiatt sem szakadhat meg az egyeztetés az állatvédők és a kormány között.

 

 

 

 

Forrás: magyaridok.hu
Indexkép forrás: huffingtonpost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hidasnémeti környékén történt a felháborító eset, ami szégyenbe hozta Magyarországot a világ előtt.

3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast 3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast
A Gruppe Wolf Schweiz szervezet folyamatosan nyomon követte útvonalát, innen tudják, hogy mikor hol járt pontosan. Mire átlépte a magyar határt légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt, a való életben azonban sokkal többet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Ebugatta JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
80 kóbor kutyát etet a férfi, 5 éve minden nap Hírek - Címlapon
80 kóbor kutyát etet a férfi, 5 éve minden nap
Kisállatot karácsonyra? Ezeket gondold végig, mielőtt döntesz! Hírek - Címlapon
Kisállatot karácsonyra? Ezeket gondold végig, mielőtt döntesz!