A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

80 kóbor kutyát etet a férfi, 5 éve minden nap

2016. december 03., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




A Thaiföldön élő svájci étteremtulajdonos nem tudta elviselni az éhező utcakutyák látványát, ezért öt éve élelmet gyűjt nekik.



Öt évvel ezelőtt egy rettentően lesoványodott, beteg mamakutya tévedt be Michael Baines éttermébe. A svájci születésű férfi 14 éve él Thaiföldön, s nap, mint nap kóbor kutyák százaival találkozik. Azon a napon azonban megszakadt a szíve.. Nem bírta már tovább nézni az állat szenvedését, és elé tett egy tál ételt.

 

„Az volt a kezdet, aztán egyre többen jöttek, és én már képtelen voltam végignézni, ahogy a napi betevőjükért is keményen meg kell küzdeniük." - mondta el Michael, aki 2013-ban The Man That Rescues Dogs ("a férfi, aki kutyákat ment") néven megalapította non-profit állatmentő szervezetét. 

 

Michael Baines hálás kóbor kutyák körében
Michael Baines hálás kóbor kutyák körében
Fotó: facebook.com/Hunddoku/

 

Azóta is így tesz, bár négylábú vendégeinek száma jelentősen megszaporodott.  

A férfi közel 80 kutyát etet minden nap, étrendjük száraz táp, fehér rizs, főtt csirke és hal, olaj és húsleves keverékéből áll. Naponta három alkalommal, különböző időben és helyeken eteti a kutyákat, természetesen műanyag tálakból, hogy ne a földről kelljen felszedniük az ételt, ahonnan további fertőzéseket kaphatnának el.

 

„Minden nap találkozok velük, munkába menet, hazafelé jövet és kutyasétáltatás közben is. Saját kutyáim is az utcán éltek korábban. Egyszerűen nem tudom megtenni azt, hogy elnézzek felettük.”

 

Önzetlen cselekedete kb. 1.000 dollárba kerül havonta. Amellett, hogy saját zsebéből is jókora összeget fordít a kóbor ebekre, a világ minden részéből érkeznek adományok a mindennapos költségek fedezésére (Egyesült Államok, Svédország, Thaiföld, Ausztrália). Sajnos néha ez sem elég. 

 

 

Reggeli ölelés - Michael Baines és thaiföldi mentett kutyáinak egyike, Carrot
Reggeli ölelés - Michael Baines és thaiföldi mentett kutyáinak egyike, Carrot
Fotó: facebook.com/Hunddoku/

 

A fényképet láttán bárkinek összeszorulna a szíve. A helyiek közül rengetegen ismerik Michaelt, és pozitívan állnak hozzá önkéntes tevékenységéhez. Szerencsére jóval több támogatója akadt már eddig is, mint ellenzője. Esete újabb kiváló példája lehet annak a jólismert ténynek, hogy bizony nem a kutyák, hanem a felelőtlen emberek okozzák a legtöbb gondot – azok, akik még saját kutyáikkal sem törődnek. 

 

Sokan vesznek magukhoz kölyköt, ám felnőve már köddé válik a valaha bájos, játékos kiskutya emléke, így sajnos egyre többen válnak meg tőlük. Természetesen ezeket az állatokat nem ivartalanítják, így az utcán világra jövő újabb és újabb almok miatt tovább nő a gazdátlan kutyák állománya is.

 

Michael Baines minden nap közel 80 kutyát etet Thaiföld utcáin
Michael Baines minden nap közel 80 kutyát etet Thaiföld utcáin
Fotó: facebook.com/Hunddoku/

 

Michael 8 kutya büszke tulajdonosa. Kedvenceit mind az utcáról fogadta örökbe, az elfogadás és esélyegyenlőség jegyében: Coke például kutyakocsival közlekedik, Damn, a fekete keverék pedig egyik mellső lábát vesztette el.

 

A folyamatot elindító mamakutya megjelenése óta 100 kutya ivartalanítását támogatta, közel félszáz pedig szerető családra is talált neki köszönhetően. Az étteremtulajdonos reméli, hogy a környező településeken idővel hozzájárulnak a kóbor kutyák ivartalanításához, és a jövőben többet tesznek majd az utcáikon élő kutyákért, bár tény, hogy a költségek magasak. 

 

„Szerintem be kellene zárni azokat az üzleteket és vásárokat, ahol kölyköket adnak el. Ha valaki kutyát szeretne, nézzen körül az utcán vagy a menhelyeken. Több tucatot tudok mutatni, akik végleges otthonra vágynak. És ezek a kutyák nem kerülnek semmibe.”

 

Baines két kedvence: a háromlábú Damn és a kutyakocsis Coke imádják a vizet
Baines két kedvence: a háromlábú Damn és a kutyakocsis Coke imádják a vizet
Fotó: facebook.com/Hunddoku/

 

Michael továbbra sem adja fel. Reggelente újult erővel vág neki a teendőknek, mely nemcsak a kutyák etetését, hanem állatorvosi ellátásának biztosítását, szállítását is jelenti. Autójába sosem felejt el élelmet pakolni, így minden éhező négylábúnak jut pár finom falat. 

 

A legtöbb pártfogolja jól érzi magát, de néhányan így is súlyosan alultápláltak, és gyógyszerekre lenne szükségük. Havonta egyszer féreghajtót és kullancs ellenes tablettát is kever az eledelbe a szívférgesség és kullancsok által terjesztett betegségek megelőzése érdekében. 

 

„Minden nap látom az éhező, szerencsétlen állatokat. Tény, hogy nem lehet megkerülni az érzelmeket, de így is nagyon szép feladat. A szívemre hallgatok, amikor gondoskodom róluk - s hogy mit kapok érte cserébe? Szeretettel és hálával ajándékoznak meg, számomra ez mindennél többet ér! Nem menthetem meg mindegyiket, de úgy vélem, ha csak egyetlen ebnek sikerül jóra fordítani a sorsát, már elindult a változás.”

 

 

Látogassatok el Baines Facebook-oldalára további képekért, információkért és támogatási lehetőségekért!

 

Forrás: newsner.com, thedodo.com
Indexkép forrás: Thomas Engström
Cikk első megjelenése: 2016. április 16.
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára
Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Praktiker AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák segítségével sikeresebb az olvasástanulás! Hírek - Címlapon
Kutyák segítségével sikeresebb az olvasástanulás!
Új szabályok születhetnek az állatkínzások megakadályozásáért Hírek - Címlapon
Új szabályok születhetnek az állatkínzások megakadályozásáért