A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vad- és háziállatokat szaporító telepet számoltak fel az állatvédők

2019. október 16., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Borzalmas körülmények fogadták az állatvédőket és rendőröket a gödi háznál. A legkülönbözőbb fajú állatok voltak összezárva embertelen körülmények között, betegen, vemhesen…A hatósági állatorvos és a rendőrség kíséretében érkeztek az állatvédő szervezetek képviselői Gödre. A bejelentés szerint a címen szaporító telep működik, de olyan állatokat is tartanak, melyek “tartási engedélyhez kötött és tartási tilalomhoz kötött” fajúak.

 

A Szurkolók az állatkínzás ellen csoport beszámolója szerint a telken karámozott állatok tartásával nem volt probléma - bár a karámban a legkülönbözőbb állatok éltek: teve, alpaka, pónilovak, törpemalacok, kacsák és juhok. A házban azonban borzalmas látvány fogadta a belépőket.

A házban vadállatok és háziállatok voltak összezárva, ürülékük nem volt feltakarítva, az egész ház tele volt boxokkal. Vemhes, tüzelő kutyák, zömmel corgik, francia bulldogok és mexikói meztelen kutyák. Az egyik bulldognál éppen mentés közben indult meg a szülés, vele azonnal állatkórházba siettek.

Az állatokon számtalan heg, sérülés, csonkítás látszik, és a mentés ideje alatt is többször egymásnak estek az összezárt állatok. Számos állattetemet is találtak a házban.

 

A szervezetek összefogásának hála 80 kutya, valamint szurikáták, nyulak, házimacskák, kakaduk, ormányos medvék, baglyok, különböző rágcsálók, és madarak is kiszabadulhattak a borzalmas tanyáról. Az első állatorvosi felmérések szerint a kutyák Giardia fertőzöttek, bolhásak, bőrgombásak, atkásak, és egyéb más bőrbetegségük van, köhögnek, és több kölyök és felnőtt kutya vízfejű. További vizsgálatok is zajlanak, ezek eredményeit még várják.

 

A rendőrség állatkínzás miatt eljárást indított, ezért a mentett állatok még bűnjelnek minősülnek, így nem fogadhatóak örökbe. Emellett szinte minden állat orvosi kezelés alatt áll. A rendőrségi eljárás lezárásáig az állatok az állatvédő szervezeteknél maradnak, ahol minden szükséges ellátást megkapnak.

 

 

 

Köszönjük az állatvédő szervezetek képviselőinek, hogy ismét bebizonyították, hogy összefogással nagy eredményeket lehet elérni - és hogy áldozatos munkájuknak hála ismét rengeteg állat kaphatott esélyt egy új, boldog és egészséges életre.

 

 

 

Az alábbiakban a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport és a Border Collie Fajtamentő Egyesület beszámolói olvashatók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Letartóztathatják a nyírbogáti szaporítót a nyomozás idejére: ma hoz döntést a nyomozási bíró Letartóztathatják a nyírbogáti szaporítót a nyomozás idejére: ma hoz döntést a nyomozási bíró
A Nyírbátori Járási Ügyészség állatkínzás miatt indítványozza a letartóztatását annak a férfinak és nőnek, aki nyírbogáti ingatlanján szaporítási céllal több mint ötven kutyát és más állatot tartott mostoha körülmények között.

Több mint 500 kölyökkutyát találtak a hatóságok egy repülőgép csomagterében - közel 40 kölyök nem élte túl az utat Több mint 500 kölyökkutyát találtak a hatóságok egy repülőgép csomagterében - közel 40 kölyök nem élte túl az utat
Ukrajnából indult, és Kanadába érkezett meg az a gép, melynek csomagterében a kanadai hatóságok több mint 500 kölyök francia bulldogot találtak. Sajnos sok kutya nem élte túl az utat, nagy részük pedig nagyon rossz állapotba került a repülés során.

A Jófogás kitiltotta oldaláról az állatszaporítókat A Jófogás kitiltotta oldaláról az állatszaporítókat
A hazai piacvezető apróhirdetési oldal a tavalyi szigorítást követően április elejétől folyamatosan és végleg törli az állatszaporítók hirdetéseit. A kitiltással a Jófogás fel szeretné hívni a figyelmet a szaporítók tevékenységének következményeire, míg az állatmenhelyek számára biztosított ingyenes felülettel az örökbefogadásra biztatja a potenciális gazdikat. Egy jelképes, éves díj ellenében pedig egyedi felületet biztosít a hivatalos kisállattenyésztőknek is.

27 csivavát mentettek meg az állatvédők az altatás elől 27 csivavát mentettek meg az állatvédők az altatás elől
Mi van akkor, ha olyan helyzet áll elő, hogy a szaporító már nem tud hasznot húzni kutyáiból? Sajnos mind tudjuk a letaglózó választ… Ezúttal az altatás miatt felkeresett állatorvos lelkiismeretessége és az állatvédők gyors cselekvése 27 életet mentett meg.

Ismét szigorodni fog a Jófogás szabályzata az állatok védelme érdekében Ismét szigorodni fog a Jófogás szabályzata az állatok védelme érdekében
Talán végre szorult helyzetbe kerülnek a szaporítók azzal, hogy kevesebb felületük marad az árusításra - bízzunk benne, hogy egyre többen hagynak majd fel az állatok kizsákmányolásával!

Valentin nap másképp: 60 kutya szabadult a pokolból Valentin nap másképp: 60 kutya szabadult a pokolból
Újabb szaporítótelepre csaptak le az állatvédők. Borzalmas körülmények közül szabadítottak ki közel 60 kutyát. Valentin nap állatvédő módra.

Európa nemet mondott az illegális kutyakereskedelemre! Európa nemet mondott az illegális kutyakereskedelemre!
A becslések szerint 46 000 kutyával kereskednek havonta(!) az Európai Unión belül - ezek nagy része pedig illegálisan történik. Az Európai Parlament végre úgy döntött, elég az állatkínzással felérő illegális kutyakereskedelemből.

Óriás szaporítótelepet zárattak be Spanyolországban Óriás szaporítótelepet zárattak be Spanyolországban
Nem csak az agarakkal bánnak mostohán Spanyolországban: hatóságok razziáztak Madrid külvárosi részén egy szaporítótelepen. Közel 300 kutyát mentettek ki a “kölyökgyárból”.

Ítélet született a barcsi szaporítótelep tulajdonosának ügyében Ítélet született a barcsi szaporítótelep tulajdonosának ügyében
Több mint 100 tacskót találtak embertelen körülmények között egy évvel ezelőtt Barcson. A “kölyökgyárban” a kutyák szűk ketrecekben tengették napjaikat, saját ürülékükben… Megszületett a még nem jogerős ítélet.

Így jelentheted a szaporító-gyanús hirdetéseket Facebookon Így jelentheted a szaporító-gyanús hirdetéseket Facebookon
A közösségi oldalak nyújtotta hirdetési lehetőségek sajnos könnyű utat kínálnak a szaporítóknak a vevőik megtalálására. Szerencsére van, amit tehetünk ellenük!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Rehabportál JULIUS-K9 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
12 év után lett meg egy család eltűnt kutyája Hírek - Címlapon
12 év után lett meg egy család eltűnt kutyája
Facebook rajongók újították fel a zuglói kutyafuttatót Hírek - Címlapon
Facebook rajongók újították fel a zuglói kutyafuttatót