A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vad- és háziállatokat szaporító telepet számoltak fel az állatvédők

2019. október 16., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Borzalmas körülmények fogadták az állatvédőket és rendőröket a gödi háznál. A legkülönbözőbb fajú állatok voltak összezárva embertelen körülmények között, betegen, vemhesen…



A hatósági állatorvos és a rendőrség kíséretében érkeztek az állatvédő szervezetek képviselői Gödre. A bejelentés szerint a címen szaporító telep működik, de olyan állatokat is tartanak, melyek “tartási engedélyhez kötött és tartási tilalomhoz kötött” fajúak.

 

A Szurkolók az állatkínzás ellen csoport beszámolója szerint a telken karámozott állatok tartásával nem volt probléma - bár a karámban a legkülönbözőbb állatok éltek: teve, alpaka, pónilovak, törpemalacok, kacsák és juhok. A házban azonban borzalmas látvány fogadta a belépőket.

A házban vadállatok és háziállatok voltak összezárva, ürülékük nem volt feltakarítva, az egész ház tele volt boxokkal. Vemhes, tüzelő kutyák, zömmel corgik, francia bulldogok és mexikói meztelen kutyák. Az egyik bulldognál éppen mentés közben indult meg a szülés, vele azonnal állatkórházba siettek.

Az állatokon számtalan heg, sérülés, csonkítás látszik, és a mentés ideje alatt is többször egymásnak estek az összezárt állatok. Számos állattetemet is találtak a házban.

 

A szervezetek összefogásának hála 80 kutya, valamint szurikáták, nyulak, házimacskák, kakaduk, ormányos medvék, baglyok, különböző rágcsálók, és madarak is kiszabadulhattak a borzalmas tanyáról. Az első állatorvosi felmérések szerint a kutyák Giardia fertőzöttek, bolhásak, bőrgombásak, atkásak, és egyéb más bőrbetegségük van, köhögnek, és több kölyök és felnőtt kutya vízfejű. További vizsgálatok is zajlanak, ezek eredményeit még várják.

 

A rendőrség állatkínzás miatt eljárást indított, ezért a mentett állatok még bűnjelnek minősülnek, így nem fogadhatóak örökbe. Emellett szinte minden állat orvosi kezelés alatt áll. A rendőrségi eljárás lezárásáig az állatok az állatvédő szervezeteknél maradnak, ahol minden szükséges ellátást megkapnak.

 

 

 

Köszönjük az állatvédő szervezetek képviselőinek, hogy ismét bebizonyították, hogy összefogással nagy eredményeket lehet elérni - és hogy áldozatos munkájuknak hála ismét rengeteg állat kaphatott esélyt egy új, boldog és egészséges életre.

 

 

 

Az alábbiakban a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport és a Border Collie Fajtamentő Egyesület beszámolói olvashatók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
12 év után lett meg egy család eltűnt kutyája Hírek - Címlapon
12 év után lett meg egy család eltűnt kutyája
Börtönbe mehet a balotaszállási állatkínzó - megtörtént a vádemelés Hírek - Címlapon
Börtönbe mehet a balotaszállási állatkínzó - megtörtént a vádemelés