A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

12 év után lett meg egy család eltűnt kutyája

2019. október 17., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Megható hazatérés: több mint tíz év után szólalt meg a család telefonja az örömhírrel. A régen elveszett kutyusukat közel 2000 kilométerrel odébb találta meg egy állatvédő szervezet.



Egy szokásos reggel volt Katherynék családjában 12 évvel ezelőtt. A családtagok készültek egy újabb szürke hétköznapra. Ám a nap mégsem úgy alakult, mint máskor. Mikor Katheryn fia indult az iskolába, a kinyíló ajtón kisurrant kétéves foxijuk - és nem látták többé. Ez még 2007-ben történt. Katheryn évekig járta a környékbeli és a kicsit távolabb eső menhelyeket, hátha egy nap felbukkan kutyusuk valamelyiken, ám hiába. A foxinak nyoma veszett, csak remélni tudta, hogy valaki befogadta, nem pedig egy autó ütötte el valamelyik forgalmas úton. 

 

A reményt, bár egyre halványabb volt, nem adta fel Katheryn: továbbra is frissítette az eltűnt kutyusban lévő chipre regisztrált adatait, hátha… Végül 12 év elteltével megszólalt a telefon, megérkezett a várva-várt telefonhívás. 

 

A Dutchess nevű, rég elveszett foxit lakhelyétől közel 2000 kilométerrel arrébb, egy fészer közelében bolyongva találták meg. Nagyon elhanyagolt volt, félt, és rettentően éhes volt. Karmai is jóval hosszabbak voltak a normálisnál. Az állatvédők első dolga a riadt kutyus ellátása után természetesen a chip keresése volt: a leolvasó csippant is, így jutottak el Katheryn-hez, aki el sem akarta hinni, hogy 14 éves kedvence élve került elő. 

 

Az újratalálkozásról készült megható videó az alábbi posztban látható:

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás
Az országban másodikként - Veszprém után - Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás.

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a NAV ellenőrei a hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy út széléről mentett pit bullról készültek a legcukibb kutyás kismama fotók Hírek - Címlapon
Egy út széléről mentett pit bullról készültek a legcukibb kutyás kismama fotók
Vad- és háziállatokat szaporító telepet számoltak fel az állatvédők Hírek - Címlapon
Vad- és háziállatokat szaporító telepet számoltak fel az állatvédők