A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Börtönbe mehet a balotaszállási állatkínzó - megtörtént a vádemelés

2019. október 15., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Vádat emeltek a balotaszállási állatkínzó nő ellen: az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért!



Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a rendőrség lezárta a nyomozást a 68 éves balotaszállási nő ügyében, aki autója mögé kötve vonszolta kutyáját. A lelketlen büntetési módszer az állat életébe került. 

 

Október 15-én a Kiskőrösi Járási Ügyészség közleményt adott ki, miszerint vádat emeltek a nő ellen, aki szabadlábon védekezhet. A közleményben az eset további részleteire is fény derül, valamint arra is, hogy az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kér. Az alábbiakban a Kiskőrösi Járási Ügyészség teljes közleménye olvasható: 

 

 

 

A Kiskőrösi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy 68 éves balotaszállási nő ellen, aki 2019. augusztus 5-én reggel a korábban elkóborolt kutyáját egy bálamadzaggal az autójához kötve akarta hazavontatni, de az állat az autóval nem tudott lépést tartani és a vontatás miatt kínok között elpusztult.

 

A nagy testű, komondor fajtájú kutya 2019. augusztus 3-án egy vihar miatt megszökött a vádlott balotaszállási tanyájáról. A vádlott két nappal később, augusztus 5-én reggel a személyautójával elindult megkeresni a kutyát, az állatot meg is találta egy másik balotaszállási tanyánál.

 

A vádlott a kutya nyakörvére egy bálamadzagot kötött, aminek a másik végét az autó vonóhorogjához rögzítette. Beszállt az autóba, majd elindult haza úgy, hogy a kutyát az autó mögött vontatta. A vádlott a gépkocsival 20-30 km/h sebességgel hajtott, ami miatt egy idő után a kutya már nem bírt tovább futni és egy kövesúton bukdácsolni kezdett, majd teljesen a bal oldalára dőlt.

 

A vádlott ezután is még több száz méteren keresztül vontatta az oldalára dőlt kutyát az úton, míg egy arra közlekedő férfi meg nem állította és számon nem kérte. Az állat ekkor még élt, oldalán fekve erősen zihált, mancsai véresek voltak és testén horzsolásos sérülések voltak. A vádlott eloldotta az állatot és a tanyájára ment vízért, de a hátrahagyott eb nem sokkal később az út szélén elpusztult.

 

Az a bánásmód, hogy a vádlott mintegy 2,7 km-en keresztül a gépkocsi után kötve 20-30 km/h sebességgel húzta a kutyáját, az állatnak különös szenvedést okozott és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

 

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja, amit a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

 

 


Korábbi írásaink a Balotaszálláson történt esetről:

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vad- és háziállatokat szaporító telepet számoltak fel az állatvédők Hírek - Címlapon
Vad- és háziállatokat szaporító telepet számoltak fel az állatvédők
Kalifornia állam betiltotta a szőrmekereskedelmet Hírek - Címlapon
Kalifornia állam betiltotta a szőrmekereskedelmet