A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emelnek a balotaszállási állatkínzó ellen – súlyosabb büntetést kaphat

2019. szeptember 29., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Lezárult a nyomozás, a rendőrség átadta az iratokat vádemelés javaslatával az illetékes járási ügyészségnek. Az eddig állatkínzás vétségként kezelt ügyet állatkínzás bűntetté minősítették át, így súlyosabb ítéletre számíthat a 68 éves nő.



Ahogy arról oldalunk is beszámolt eljárás indult a 68 éves balotaszállási nő ellen, aki kutyáját az autója után kötötte és úgy vonszolta hazáig. A rendőrség lezárta a nyomozást, mely során „a nyomozók a szakértői vélemény alapján módosították a gyanúsítást, és a nő cselekményét vétségről állatkínzás bűntettére minősítették át.” – olvasható a police.hu közleményében. Ennek megfelelően a balotaszállási nő súlyosabb büntetésre számíthat, mintha állatkínzás vétségével vádolnák.

 

 

Az alábbiakban a rendőrség közleménye olvasható:

 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. augusztus 5-én állatkínzásról érkezett lakossági bejelentés a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. A feljelentő elmondta, hogy az 5413-as számú úton egy autót látott közlekedni, amelynek a hátsó lökhárítójához egy nagyobb testű kutya volt kötve. Az állat egy ideig futott a kocsi után, de rövid idő múlva nem tudta tartani a sebességet, és elesett. A járművet vezető asszony az ekkor már földön fekvő ebet megállás nélkül vontatta tovább. 

 

A bejelentést követően a járőrök azonnal a megadott helyre mentek, azonban a kutya időközben elpusztult, tetemét az elkövető el is ásta. Az autó vezetőjét – egy 68 éves balotaszállási nőt – a rendőrök előállították, és állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

 

A nyomozás során kirendelt szakértő azt állapította meg, hogy a kutya azért pusztult el, mert az asszony cselekménye különös szenvedést okozott háziállatának. A nyomozók a szakértői vélemény alapján módosították a gyanúsítást, és a nő cselekményét vétségről állatkínzás bűntettére minősítették át. 

 

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelés javaslatával átadták az illetékes járási ügyészségnek.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat
Minden négylábú megérdemel egy szerető családot! Akár kicsi, akár nagy, akár ugat, vagy épp nyávog. Jól tudják ezt a BRFK munkatársai, ezért ismét az örökbefogadás mellett kampányolnak.

Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát
A férfi az utcáról szurkálta meg az udvaron ugató házőrzőt, majd egy másik kutyát is megpróbált megsebezni.

Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast
Elfogtak két férfit az elpusztult, jeladós svájci farkas ügyében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ízkavalkád vár a kutyabarát bevásárlóközpontban Hírek - Címlapon
Ízkavalkád vár a kutyabarát bevásárlóközpontban
Mitől levert a kutyám? Hírek - Címlapon
Mitől levert a kutyám?