A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vadász lőhette le a kutyát

2015. szeptember 29., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Kutyák és gazdik, erdő és vadászok. Sajnos kibékíthetetlennek tűnő ellentétek és konfliktusok sora jellemzi ezt a kört. Újabb szomorú esetről hallani a médiában: egy nagytestű kutyát lőtt le egy (feltehetően) illegálisan vadászó férfi.



A Heves megyei Andornaktálya közelében lévő erdőben sétáltatta két nagytestű kutyáját a helyi házaspár. A szokott útvonalon mentek, melyről tudták: nem vadászterület, itt nem folytatható vadászati tevékenység. Az egyik kutya előreszaladt, de a hívásukra már nem jött vissza. Később találtak rá: egy kútba dobták a 100 kilós német dogot. Az állat nyakán lövési sérülést találtak. A vadász szerint a kutya rátámadt, ezért lőtte le. A rendőrség vizsgálatot indított. A részleteket a TV2 Tények című műsorának alábbi felvételéből tudhatjátok meg:

 

 

Szabályok

Az erdőben való kutyasétáltatást nagyon szigorúan szabályozzák. Ennek okairól hosszan lehet beszélgetni, vitatkozni, mindkét félnek megvannak a jogos, alapos érvei: a két oldalt mégsem sikerült ezidáig közelebb hozni egymáshoz. Korábbi cikkeinkben összegyűjtöttük a kutyás természetjárás írott és íratlan szabályait:

Az erdőben csak pórázon való sétáltatást engednek meg a szabályok
Az erdőben csak pórázon való sétáltatást engednek meg a szabályok
Fotó: thedognanny.be

 

Tanácsok

  • Az elsődleges jótanács azoknak, akik baj és konfliktus nélkül szeretnének kedvencükkel az erdőben sétálni: tartsuk be a szabályokat! Ezzel saját magunkat és kutyusunkat is védjük.
  • Tanácsos az erdei sétához fényvisszaverő nyakörvet, hámot vagy kutyaruhát adni az ebünkre, így könnyebben észrevehető és nem téveszthető össze egy kóbor kutyával (amiről feltételezhetik a vadászok, hogy a vadat hajtja élelem reményében).
A láthatósági kutyaruha, hám, vagy nyakörv a kutyáknál is életmentő lehet
A láthatósági kutyaruha, hám, vagy nyakörv a kutyáknál is életmentő lehet
Fotó: www.randrcountry.co.uk

 

  • A pórázon való sétáltatás, vagy a kutya közelünkben tartása a más jellegű balesetektől is védheti kutyánkat: ha elszalad a kutya, könnyen beleeshet egy árokba, gödörbe, amiből nehezen, vagy egyáltalán nem tud kimászni. A közelmúltban két elkóborolt kutyával történt meg ez az eset, csak a szerencsén múlott, hogy rájuk találtak. (Az erről szóló cikkünk ide kattintva olvasható.)
  • Fontos tájékozódnunk, érvényben van-e a területen valamilyen tiltás, vagy korlátozás, mint az ebzárlat vagy a vadászati idényben élő erdőlátogatási tilalom. Az erdei utak mellé ezekről tájékoztatást, felhívást helyeznek el, de javasolt az előzetes tájékozódás is!
Erdőlátogatási tilalom
Erdőlátogatási tilalomra figyelmeztető kiírás
Fotó: somogyma.hu

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: tenyek.hu

Témába vág

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban
Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek le egy kutyát egy Miskolchoz közeli településen - feltehetően még évekkel ezelőtt, egy videófelvétel miatt azonban most eljárás indulhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megmenthették volna a kutyát... Hírek - Címlapon
Megmenthették volna a kutyát...
Így kösd le a kutyád egész napra Hírek - Címlapon
Így kösd le a kutyád egész napra