A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vakvezető kutyája miatt nem kap kollégiumot egy látássérült diáklány - frissítve!

2016. augusztus 30., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Egy pécsi kollégium sem fogadja Alexát. Az indok: a vakvezetőkutyája. Hova tartunk?!



Vértesi Alexa csodálatosan zenél. Tehetségét a Pécsi Művészeti Gimnázium is elismeri, így felvételt nyert annak 13. évfolyamára, egy egy éves képzésre. A dombóvári lány azonban nehéz helyzetbe került: egy pécsi kollégium sem fogadja szívesen. Alexa ugyanis látássérült, mindennapjaiban Fahéj, a vakvezető labrador segíti, őrzi a lépteit.

 

A jogszabályok szerint a vakvezető kutyáknak is megengedett a belépés a lakosság számára nyitott területekre, így biztosítva a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést.

 

Vértesi Alexa és Fahéj
Vértesi Alexa és Fahéj
Fotó: barathegyisegitokutya.hu

 

Alexa a Facebookon kért segítséget a pécsiektől, kérünk benneteket, ha tudtok kis költséggel járó albérletet számára, írjatok az alábbi szöveg végén található email címre!

 

"Vértesi Alexa vagyok, 19 éves dombóvári lakos. Felvételt nyertem nem kevés munkát belefektetve hegedű szakra, a Pécsi Művészeti Gimnázium 13. évfolyamára, ami egy éves, ezt követően pedig egyetemre szeretnék menni.

Látássérült vagyok, vakvezető kutyával közlekedem, aki profin képzett és maximálisan jól nevelt. A kollégium keresés során viszont ez problémát okozott, minden helyen elutasítottak többnyire azzal az indokkal, hogy a kutyát nem vihetem be, holott jogszabály vonatkozik arra, hogy a lakosság számára is nyitva álló minden területre, intézménybe bemehet, hiszen így tudja megfelelően végezni a feladatát.

Arra szeretném kérni a pécsi lakosokat, ha valaki tudna kis költségű albérletet, szobát lakásban a környéken, kérem írjon erre az e-mail címre: vertesiali @ gmail.com, vagy facebookon, Vértesi Alexa névre.

Minden segítségért nagyon hálás lennék!

Üdvözlettel: Alexa"

 


Frissítés: időközben sikerült megoldani Alexa kollégiumi elhelyezését! 


 

A pecsma.hu úgy tudja, hogy már napokkal ezelőtt rendeződött a helyzet, a PTE egyik kollégiumában helyezték el a fiatal lányt. 

 

Forrás: facebook.com
Indexkép forrás: barathegyisegitokutya.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme
A kutyák és vakok közötti legelső különleges kapcsolat elveszett az idők homályában. A legkorábbi feljegyzett példa egy Kr. u. első századi falfestmény a római Herculaneum eltemetett romjain. Ázsiából és Európából a középkorig nyúlnak vissza a feljegyzések vakokat vezető kutyákról.

Elaludt a vakvezető tanuló kölyök élete első hivatalos fotózásán Elaludt a vakvezető tanuló kölyök élete első hivatalos fotózásán
A fontos esemény kellős közepén álomba szenderült...

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Hírstart Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
 Tévhitek az állatszőr allergiáról Hírek - Címlapon
Tévhitek az állatszőr allergiáról
A kutyák agya sokkal nagyszerűbb, mint azt gondoltuk! Hírek - Címlapon
A kutyák agya sokkal nagyszerűbb, mint azt gondoltuk!