A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vakvezető kutyák világnapja 2015

2015. április 24., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Vakvezető kutyás közlekedés, vak-asztalitenisz, vak-amőba… – az ország csaknem 20 városában várjuk az érdeklődőket a vakvezető kutyák világnapja alkalmából április 25-én, szombaton.



Izgalmas játékok és különlegességek szerepelnek a programokban, amik a látó emberek számára érdekességek. Minden, amivel nem találkoznak a mindennapjaikban. Az egyes helyszíneken élménydús formában ismerkedhetnek ezekkel, és számos eszközt, játékot ki is próbálhatnak majd az érdeklődők. Bármit és mindent megtudhatnak a rejtélyes és rendkívüli vakvezető kutyákról is, sőt, helyenként letakart szemmel kipróbálhatják a vakvezető kutyás közlekedést is.

 

 

Programjaink a hazánkban élő mintegy 80 ezer látássérült emberre, illetve a vakvezető kutyákra, és az ő jelentőségükre irányítják a figyelmet. Arra, hogy milyen óriási támogatást jelent a látássérült emberek számára segítőjük, egy vakvezető kutya. A képzett vakvezetők rendkívüli kutyák. Speciális tudásukkal több tekintetben is igazi támaszai lesznek egy látássérült embernek. Kiegészítik a gazdájukat, kapcsolatot teremtenek számára a környezettel, s ennek megfelelően vezetik és vigyázzák őt. Segítségükkel és pluszban nyújtott barátságukkal önállóságot és magabiztosságot adnak gazdájuknak, teljesebbé teszik az életét – ez óriási dolog!

 

Hámmal a hátukon nagyon komoly és felelősségteljes munkát végeznek – egy ember életét vigyázzák. Hivatásuk a kutyák rendeltetésének egyik legszebbike.

Ezért volt sokak öröme az is, amikor április közepén sikeres vizsgát tett az alapítványunknál kiképzett 50. vakvezető kutya. Az országban vele együtt 123 tanúsítvánnyal rendelkező vakvezető kutya dolgozik ma. A hazánkban élő mintegy 80 ezer látássérült emberre gondolva ez az arány rendívül rossz – a munkánkkal ezen szeretnénk javítani támogatóinkkal összefogva.

 

 

 

Mindenkit várunk hát az alábbi helyszíneken és időpontban, április 25-én, szombaton:

 

  • Bonyhád, Polgármesteri Hivatal előtt, 9:00-12:00
  • Budapest, Campona, 10:00-14:00
  • Debrecen, Debrecen Fórum, 10:00-12:00
  • Fót, Auchan, 10:00-12:00
  • Eger, Agria Park, 10:00-13:00 (a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sport Egyesületével közösen)
  • Kalocsa, 48-asok tere, 10:00-12:00
  • Kaposvár, Kaposvár Plaza,  10:00-13:00 (a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületével közösen)
  • Miskolc, Miskolc Plaza, 10:00-14:00
  • Sátoraljaújhely, Kossuth tér 5., 10:00-12:00
  • Sopron, Sopron Plaza, 10:00-12:00
  • Szeged, Széchényi tér, 10:00-16:00 (az Árboc Egyesülettel közösen)
  • Szerencs, szerencsi vár, 11:00-14:00 (az Észak-Magyarországi Látássérült-rehabilitációs Központtal közösen)
  • Tatabánya, Vértes Center, 10:00-13:00
  • Üllő, Ócsai út és Hunyadi utca sarka, 9:00-11:30 (a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével közösen)
  • Pécs, Kossuth tér, 10:00-13:00 (a Ki-látás Alapítvánnyal közösen)
  • Vác, Fressnapf előtt, 10:00-13:00

Budapesten, a Campona előtt délután 2 órakor luftballonok magasba engedésével zárul a program: annyi lufi száll majd a magasba, ahány tanúsítvánnyal rendelkező vakvezető dolgozik ugyanis az országban. Együtt sokat tehetünk azért, hogy a jövő évi világnapra messze felülmúljuk a 123-as számot, és sokkal több vakvezető kutya dolgozhasson az országban…!  Támogassa Ön is a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát lehetőségei szerint – legyen közös célunk, hogy minél több vakvezető kutyát képezhessünk ki és adhassunk át térítésmentesen látássérült gazdájának!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya
Megérkezésük után nem sokkal mind a két kutyus nagyon rosszul lett. Az állatorvosok megdöbbenve tapasztalták, hogy a két eb alkoholfüggőségben szenved.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szobatisztaság szeminárium I. rész Hírek - Címlapon
Szobatisztaság szeminárium I. rész
Magyar fajták a világ legjobb őrző - védői között Hírek - Címlapon
Magyar fajták a világ legjobb őrző - védői között