A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szobatisztaság szeminárium I. rész

2015. április 25., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Nevelés




Amikor 8-12 hetes korában bekerül egy kiskutya a családba mindenki rajong érte: de édes, de cuki… Aztán az első aknázás után, amit mondjuk a szőnyeg közepén követ el a kópé a népes tábor felhúzott orral, döbbenten néz. Hát kérem igen: kezdetét veheti a szobatisztaságra nevelés!



A tanítás mindig rengeteg türelmet igényel. Sohase felejtsük el, hogy a sikerhez elegendő idő, és következetesség szükséges. Tehát adva van egy édibédi, ám mindenhova pottyantó-csurgató eb, és a vágy arra, hogy pár hét elteltével történelemmé avanzsáljon elő a szagos korszak.

 

A legfontosabb teendőnk, hogy kijelöljük a helyet. Igen, mint nálunk a mellékhelyiség, úgy a négylábúaknak is kell egy kis terület, ahova bátran üríthetnek. Könnyű dolgunk van akkor, ha adott esetben például az egész kert ezt a célt szolgálhatja, de ha le szeretnénk keríteni egy kis részt, akkor sincs probléma, tegyünk így. Oké. A toalett előállt. Nyilván a szőrgombócunknak fogalma sem lesz arról, hogy neki oda kell csinálnia, de ezért vagyunk mi: jöhet a szoktatás!

 

Szobatisztaság
Kép: wolcha.ru

 

Persze a hogyan már korántsem mindegy. A picur bioritmusát jó megismernünk. Általánosságban minden pöttöm eb rengeteg alvással tölti a napját, a kiadós játékot/tanulást/evést követően. Az első aranyszabály, amit érdemes a fejünkbe vésni, hogy ébredés után, azonnal irány a kijelölt hely! Kapjuk fel a mini csahost, és tegyük az általunk megszabott területre. A zsebünkbe jó, ha tartunk némi jutalomfalatot, hiszen ha sikeres a „dolog”, mindenképp méltatnunk kell az apróságot! A metodika tehát ez: a zöld beruházás helyszínére kivisszük ebünket, meredten figyeljük minden totyogását, és a sikeres akció után dicsérjük, némi virslikarikával kiegészülve.

 

A szundikáláson kívül is vannak olyan időszakok, amikor mindenképpen érdemes a gyepet meglátogattatni ebünkkel: ilyen a reggeli/napközbeni/esti séta, étkezések után, játékot/tanítást követően, és persze a magányosan töltött percek leteltével.  Ez így eléggé melósnak hangzik, és az is, de hamar meghozza a várt eredményt!

 

Cikkünk folytatásában a lehetséges bakikról, és azok megoldásairól fogunk írni!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen
Gödrök, lyukak, kiégett fű, esős időben pedig sár mindenhol? Ki ne szeretné épségben tudni otthona pázsitját az ásó tappancsoktól? Szerencsére több trükköt is bevethetünk ennek érdekében úgy, hogy közben kutyánk is pozitív élményként élje meg a változást.

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szobatisztaság szeminárium II. rész Hírek - Címlapon
Szobatisztaság szeminárium II. rész
Vakvezető kutyák világnapja 2015 Hírek - Címlapon
Vakvezető kutyák világnapja 2015