A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szobatisztaság szeminárium II. rész

2015. április 26., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Nevelés




Cikkünk első részében „megkapargattuk” a téma felszínét, kijelöltük a hogyan útját, de nem beszéltünk a lehetséges bakikról. Ezt most pótoljuk.



Könnyen előfordulhat, s nem akarunk senkit sem elkeseríteni, de elő is fog fordulni, hogy bár mindent megtettünk a siker érdekében kiskutyánk végterméke mégis a szőnyegen, padlón, tehát a tiltott zónában köt ki. Ez normális. Ilyenkor kell elszámolnunk tízig. A legnagyobb hiba, amit a türelmetlen gazdi elkövethet, hogy megszidja az ebet tettéért. A késleltetett büntetésnek semmi értelme sincsen, csak összezavarodik, megijed a picur. Elterjedt „szaktanács”, hogy bekakilás esetén bele kell a csahos orrát dörgölni az ürülékébe. Tegyük ezt mindenképp akkor, hogyha egy életre meg akarjuk önmagunkat utáltatni kutyánkkal, ha félelmet, szorongást szeretnénk kiváltani az apróságból. Minden más esetben ezt felejtsük el, téves, rossz elképzelés!

 

Szobatisztaság
Kép: dogcare.dailypuppy.com

 

A megoldás természetesen az unásig ismételt türelem, következetesség, és az előzőekben megismertetett metodika használata. A tisztításra, azonban szenteljünk nagy figyelmet. Úgy takarítsuk el a becsúszott „ajándékcsomagokat”, hogy annak a szagát a jövőben ne érezhesse az eb, nehogy visszatérjen a tett helyszínére. Az ammóniát érdemes kerülni, de fele víz, fele ecet kombinációval kellőképpen odapörkölhetünk a szagmolekuláknak. Van, aki a parfümre esküszik, akad, aki másra: egy a lényeg, nyoma se maradjon a materializálható bakinak.

 

A következő kint elvégzett ceremónia után hatalmas ovációt, és finom falatokat érdemel a kutya – ne legyünk az adósai. A biztonság kedvéért, ha egyedül hagyjuk a kópét, barikádozzuk el a lakás olyan részeit, ahol fizikai fájdalmat okozna nekünk némi pisi-kaki becsúszása.

 

Négy hét. Ennyi balesetmentes idő után jelenthetjük ki: szobatiszta lett kedvencünk! Ha a fenti pontokat követjük, kitartással, kellő szeretettel, akkor hamar letelik az egy hónap, s utána már csak a napirendünket kell követnünk, szagos meglepetések nélkül.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák? Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák?
A kistestű kutyákról gyakran vélekednek úgy az emberek, hogy morcosabbak, mint nagyobb társaik. Mi okozhatja ezt?

6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt 6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt
Ha valamilyen okból kifolyólag ketrecet kell használnunk otthon, fontos, hogy a kutya ne büntetésként élje meg a helyzetet. Mit tehetünk, hogy jól érezze magát benne?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kinek a lábszagát érzem? Hírek - Címlapon
Kinek a lábszagát érzem?
Szobatisztaság szeminárium I. rész Hírek - Címlapon
Szobatisztaság szeminárium I. rész