A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szobatisztaság szeminárium II. rész

2015. április 26., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Nevelés
Cikkünk első részében „megkapargattuk” a téma felszínét, kijelöltük a hogyan útját, de nem beszéltünk a lehetséges bakikról. Ezt most pótoljuk.Könnyen előfordulhat, s nem akarunk senkit sem elkeseríteni, de elő is fog fordulni, hogy bár mindent megtettünk a siker érdekében kiskutyánk végterméke mégis a szőnyegen, padlón, tehát a tiltott zónában köt ki. Ez normális. Ilyenkor kell elszámolnunk tízig. A legnagyobb hiba, amit a türelmetlen gazdi elkövethet, hogy megszidja az ebet tettéért. A késleltetett büntetésnek semmi értelme sincsen, csak összezavarodik, megijed a picur. Elterjedt „szaktanács”, hogy bekakilás esetén bele kell a csahos orrát dörgölni az ürülékébe. Tegyük ezt mindenképp akkor, hogyha egy életre meg akarjuk önmagunkat utáltatni kutyánkkal, ha félelmet, szorongást szeretnénk kiváltani az apróságból. Minden más esetben ezt felejtsük el, téves, rossz elképzelés!

 

Szobatisztaság
Kép: dogcare.dailypuppy.com

 

A megoldás természetesen az unásig ismételt türelem, következetesség, és az előzőekben megismertetett metodika használata. A tisztításra, azonban szenteljünk nagy figyelmet. Úgy takarítsuk el a becsúszott „ajándékcsomagokat”, hogy annak a szagát a jövőben ne érezhesse az eb, nehogy visszatérjen a tett helyszínére. Az ammóniát érdemes kerülni, de fele víz, fele ecet kombinációval kellőképpen odapörkölhetünk a szagmolekuláknak. Van, aki a parfümre esküszik, akad, aki másra: egy a lényeg, nyoma se maradjon a materializálható bakinak.

 

A következő kint elvégzett ceremónia után hatalmas ovációt, és finom falatokat érdemel a kutya – ne legyünk az adósai. A biztonság kedvéért, ha egyedül hagyjuk a kópét, barikádozzuk el a lakás olyan részeit, ahol fizikai fájdalmat okozna nekünk némi pisi-kaki becsúszása.

 

Négy hét. Ennyi balesetmentes idő után jelenthetjük ki: szobatiszta lett kedvencünk! Ha a fenti pontokat követjük, kitartással, kellő szeretettel, akkor hamar letelik az egy hónap, s utána már csak a napirendünket kell követnünk, szagos meglepetések nélkül.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után? Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után?
Mintha balettmozdulatokat gyakorolna... Mókás látvány, ahogy kedvencünk mindent beleadva próbálja elfedni végtermékét. Tényleg erről van szó? Normális viselkedés, vagy aggódnunk kellene miatta? És egyáltalán: miért csinálja?

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kinek a lábszagát érzem? Hírek - Címlapon
Kinek a lábszagát érzem?
Szobatisztaság szeminárium I. rész Hírek - Címlapon
Szobatisztaság szeminárium I. rész