A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szobatisztaság szeminárium II. rész

2015. április 26., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Nevelés
Cikkünk első részében „megkapargattuk” a téma felszínét, kijelöltük a hogyan útját, de nem beszéltünk a lehetséges bakikról. Ezt most pótoljuk.Könnyen előfordulhat, s nem akarunk senkit sem elkeseríteni, de elő is fog fordulni, hogy bár mindent megtettünk a siker érdekében kiskutyánk végterméke mégis a szőnyegen, padlón, tehát a tiltott zónában köt ki. Ez normális. Ilyenkor kell elszámolnunk tízig. A legnagyobb hiba, amit a türelmetlen gazdi elkövethet, hogy megszidja az ebet tettéért. A késleltetett büntetésnek semmi értelme sincsen, csak összezavarodik, megijed a picur. Elterjedt „szaktanács”, hogy bekakilás esetén bele kell a csahos orrát dörgölni az ürülékébe. Tegyük ezt mindenképp akkor, hogyha egy életre meg akarjuk önmagunkat utáltatni kutyánkkal, ha félelmet, szorongást szeretnénk kiváltani az apróságból. Minden más esetben ezt felejtsük el, téves, rossz elképzelés!

 

Szobatisztaság
Kép: dogcare.dailypuppy.com

 

A megoldás természetesen az unásig ismételt türelem, következetesség, és az előzőekben megismertetett metodika használata. A tisztításra, azonban szenteljünk nagy figyelmet. Úgy takarítsuk el a becsúszott „ajándékcsomagokat”, hogy annak a szagát a jövőben ne érezhesse az eb, nehogy visszatérjen a tett helyszínére. Az ammóniát érdemes kerülni, de fele víz, fele ecet kombinációval kellőképpen odapörkölhetünk a szagmolekuláknak. Van, aki a parfümre esküszik, akad, aki másra: egy a lényeg, nyoma se maradjon a materializálható bakinak.

 

A következő kint elvégzett ceremónia után hatalmas ovációt, és finom falatokat érdemel a kutya – ne legyünk az adósai. A biztonság kedvéért, ha egyedül hagyjuk a kópét, barikádozzuk el a lakás olyan részeit, ahol fizikai fájdalmat okozna nekünk némi pisi-kaki becsúszása.

 

Négy hét. Ennyi balesetmentes idő után jelenthetjük ki: szobatiszta lett kedvencünk! Ha a fenti pontokat követjük, kitartással, kellő szeretettel, akkor hamar letelik az egy hónap, s utána már csak a napirendünket kell követnünk, szagos meglepetések nélkül.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Új gyógymód a láthatáron? Egy injekció jelentheti a parvovírusos bélgyulladásra a megoldást Új gyógymód a láthatáron? Egy injekció jelentheti a parvovírusos bélgyulladásra a megoldást
Cookie az első kölyök, aki a forradalmian új módszernek köszönhetően pár nap alatt legyőzte a fertőzést.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kinek a lábszagát érzem? Hírek - Címlapon
Kinek a lábszagát érzem?
Szobatisztaság szeminárium I. rész Hírek - Címlapon
Szobatisztaság szeminárium I. rész