A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Változtak az 1% felajánlásának szabályai

A felajánló rendelkezhet címének a kedvezményezettel való közléséről.


2015. február 11., 04:00


Szerző: kiberov


Kategória: Közérdekű




2015-ben változtak az adó 1+1 %-ról rendelkező nyilatkozat kitöltésének és beküldésének szabályai!



2015-ben változtak az adó 1+1 %-ról rendelkező nyilatkozat kitöltésének és beküldésének szabályai! Mint ahogy a megelőző években, most is minden adózó állampolgár az adócsomagjában megkapja az 1+1 %-ról rendelkező nyilatkozatot szabvány szerinti A4-es formátumban, valamint a kitöltéshez az információs füzetet.
Aki nem az adóbevallásával, vagy munkáltatója által küldi el az itt megtalálja az információs füzetet.

Fontos, hogy figyelmesen olvassák ezt el , mert a szabálytalanul kitöltött és postázott nyilatkozatokat a NAV nem fogadja el.

A legfontosabb változás, hogy idén  minden személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékot felajánló magánszemély rendelkezhet postai illetve elektronikus levelezési címének a kedvezményezettel való közléséről! 

Az ASZÖT szerint a törvényváltozással megnyílik a civil szervezeteknek az a lehetőség, hogy az adományozók közvetlen és pontos tájékoztatásával növeljék az átláthatóságot és bizalmat.

Az ASZÖT képviselői felhívják minden 1 százalékot gyűjtő szervezet és felajánló figyelmét, hogy az idei évtől a rendelkező nyilatkozat formátuma is megváltozik, az új nyilatkozat tartalmazza az adózó postai illetve elektronikus levelezési címét, valamint az ezek kiadásához megadható hozzájárulásra vonatkozó nyilatkozatot is.

A kedvezményezett szervezeteknek előzetesen kell igazolnia a kedvezményezetté válás feltételeit. 

A 2015. rendelkezo évben tett, szja 1%-os felajánlásokból történo részesedésbol kizárt civil kedvezményezettek listája

 

Forrás: ethology.eu

 

Ne hagyja veszni adója 1 %-át, Önnek egy fillérjébe sem kerül, de sok száz rászoruló állat megmentéséhez, életkörülményeinek jobbá tételéhez járul hozzá.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Meg akart szabadulni kutyájától – egyszerűen átdobta az állatvédők kerítésén az ijedt négylábút Meg akart szabadulni kutyájától – egyszerűen átdobta az állatvédők kerítésén az ijedt négylábút
Az még egy dolog, ha egy gazdi felismeri, mégsem tud megfelelően gondoskodni a magához vett kutyáról (bár ugye előre kellene ezt felmérni, még mielőtt befogad/vásárol egy állatot…) De a mód, ahogy sok ember megszabadul a megunt/feleslegessé vált/drága/beteg állatától… Egész egyszerűen bicskanyitogató.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására kiírt pályázat nyerteseit Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására kiírt pályázat nyerteseit
Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására májusban meghirdetett pályázat eredményét: az 500 millió forint keretösszegű pályázaton 187 nyertes részesül 500 ezer forint és 10 millió forint közötti összegben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Ebugatta Beagle Club Online Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért van szükségünk a kutyára? Hírek - Címlapon
Miért van szükségünk a kutyára?
Hó, mint kutyabarát hely Hírek - Címlapon
Hó, mint kutyabarát hely