A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Változtak az 1% felajánlásának szabályai

A felajánló rendelkezhet címének a kedvezményezettel való közléséről.


2015. február 11., 04:00


Szerző: kiberov


Kategória: Közérdekű




2015-ben változtak az adó 1+1 %-ról rendelkező nyilatkozat kitöltésének és beküldésének szabályai!



2015-ben változtak az adó 1+1 %-ról rendelkező nyilatkozat kitöltésének és beküldésének szabályai! Mint ahogy a megelőző években, most is minden adózó állampolgár az adócsomagjában megkapja az 1+1 %-ról rendelkező nyilatkozatot szabvány szerinti A4-es formátumban, valamint a kitöltéshez az információs füzetet.
Aki nem az adóbevallásával, vagy munkáltatója által küldi el az itt megtalálja az információs füzetet.

Fontos, hogy figyelmesen olvassák ezt el , mert a szabálytalanul kitöltött és postázott nyilatkozatokat a NAV nem fogadja el.

A legfontosabb változás, hogy idén  minden személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékot felajánló magánszemély rendelkezhet postai illetve elektronikus levelezési címének a kedvezményezettel való közléséről! 

Az ASZÖT szerint a törvényváltozással megnyílik a civil szervezeteknek az a lehetőség, hogy az adományozók közvetlen és pontos tájékoztatásával növeljék az átláthatóságot és bizalmat.

Az ASZÖT képviselői felhívják minden 1 százalékot gyűjtő szervezet és felajánló figyelmét, hogy az idei évtől a rendelkező nyilatkozat formátuma is megváltozik, az új nyilatkozat tartalmazza az adózó postai illetve elektronikus levelezési címét, valamint az ezek kiadásához megadható hozzájárulásra vonatkozó nyilatkozatot is.

A kedvezményezett szervezeteknek előzetesen kell igazolnia a kedvezményezetté válás feltételeit. 

A 2015. rendelkezo évben tett, szja 1%-os felajánlásokból történo részesedésbol kizárt civil kedvezményezettek listája

 

Forrás: ethology.eu

 

Ne hagyja veszni adója 1 %-át, Önnek egy fillérjébe sem kerül, de sok száz rászoruló állat megmentéséhez, életkörülményeinek jobbá tételéhez járul hozzá.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton
Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Meg akart szabadulni kutyájától – egyszerűen átdobta az állatvédők kerítésén az ijedt négylábút Meg akart szabadulni kutyájától – egyszerűen átdobta az állatvédők kerítésén az ijedt négylábút
Az még egy dolog, ha egy gazdi felismeri, mégsem tud megfelelően gondoskodni a magához vett kutyáról (bár ugye előre kellene ezt felmérni, még mielőtt befogad/vásárol egy állatot…) De a mód, ahogy sok ember megszabadul a megunt/feleslegessé vált/drága/beteg állatától… Egész egyszerűen bicskanyitogató.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért van szükségünk a kutyára? Hírek - Címlapon
Miért van szükségünk a kutyára?
Hó, mint kutyabarát hely Hírek - Címlapon
Hó, mint kutyabarát hely