A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hó, mint kutyabarát hely

Négylábúak, akik most érzik igazán jól magukat


2015. február 09., 20:45


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!
Különböző módon viszonyulunk ehhez a havas, szürke, fagyos télhez. Így vannak ezzel a kutyáink is. Néhányan ki sem bújnak a házukból míg a másikak önfeledten élvezik a hóban gázolást.A Dobermannunkat látni sem lehet ebben az időben. Bebújt a házába, és ki sem mozdul míg szakad a hó. Ezzel szemben Schapendoesunk - vaksága és nyolc éve ellenére - virgoncan és jókedvűen ugrál a hóban. Szó se róla, ő igazi hóimádó.

 

A telet szerető kutyák felélednek a hóesésben, órákat töltenének kint, mert ez a természetes életterük. Az extrém hideghez szokott fajtáknál érdekes módon, dominál a fehér szín. Szívesen dolgoznak, szánt húznak, életet mentenek, valamint a gazdaságokban pásztorkodnak.

 

hóimádó4
Dolgozunk, vagy játszunk? 
Fotó: ruffwear.files.wordpress.com

 

A mi Schapendoesunk Magyarországon nagyon ritka, de a Skandináviában nagyon elterjedt. Barátságos, játékos, de van ahol munkakutyának használják állattenyészetekben. Az egyetlen olyan kutyafaj, melynek kockafeje van. Vagyis a koponyája. 

A friss hóban hempereg, ugrál, és nekiszalad egy-egy fának. :)

 

hóimádó2
Hóangyal
Fotó: facebook.com

 

Sokkal ismertebb  fajta a Husky, az Alaszkai Malamut és a Bernáthegyi. Dús szőrzetük, alkatuk, temperamentumuk adja, hogy komfortosan érezzék magukat télen. 

Kevésbé elterjedt a gyönyörű mosolyú Szamojéd, az oroszlánsörényű Chow-Chow, vagy a bátorságáról híres Nagy Pireneusi Hegyikutya. 

 

hóimádó3
Oroszlán, medve, vagy hókutya? 
Fotó: th09.deviantart.net

 

Bármelyikkel is találkozunk ezekben a hetekben, hóesésekben, csodáljuk meg őket, és vegyünk példát természetszeretetükből. 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
A tél közeledtével gondot kell fordítani a kertben élő kutyák házának téliesítésére, testének melegen tartására. Ehhez azonban több tényezőt figyelembe kell venni, ugyanis minden fajtának mások az igényei, eltérő a tűrőképességük, valamint más a számukra ideális hőmérséklet.

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Változtak az 1% felajánlásának szabályai Hírek - Címlapon
Változtak az 1% felajánlásának szabályai
Vakon bízni – Ha nagy leszek… Hírek - Címlapon
Vakon bízni – Ha nagy leszek…