A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hó, mint kutyabarát hely

Négylábúak, akik most érzik igazán jól magukat


2015. február 09., 20:45


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!




Különböző módon viszonyulunk ehhez a havas, szürke, fagyos télhez. Így vannak ezzel a kutyáink is. Néhányan ki sem bújnak a házukból míg a másikak önfeledten élvezik a hóban gázolást.



A Dobermannunkat látni sem lehet ebben az időben. Bebújt a házába, és ki sem mozdul míg szakad a hó. Ezzel szemben Schapendoesunk - vaksága és nyolc éve ellenére - virgoncan és jókedvűen ugrál a hóban. Szó se róla, ő igazi hóimádó.

 

A telet szerető kutyák felélednek a hóesésben, órákat töltenének kint, mert ez a természetes életterük. Az extrém hideghez szokott fajtáknál érdekes módon, dominál a fehér szín. Szívesen dolgoznak, szánt húznak, életet mentenek, valamint a gazdaságokban pásztorkodnak.

 

hóimádó4
Dolgozunk, vagy játszunk? 
Fotó: ruffwear.files.wordpress.com

 

A mi Schapendoesunk Magyarországon nagyon ritka, de a Skandináviában nagyon elterjedt. Barátságos, játékos, de van ahol munkakutyának használják állattenyészetekben. Az egyetlen olyan kutyafaj, melynek kockafeje van. Vagyis a koponyája. 

A friss hóban hempereg, ugrál, és nekiszalad egy-egy fának. :)

 

hóimádó2
Hóangyal
Fotó: facebook.com

 

Sokkal ismertebb  fajta a Husky, az Alaszkai Malamut és a Bernáthegyi. Dús szőrzetük, alkatuk, temperamentumuk adja, hogy komfortosan érezzék magukat télen. 

Kevésbé elterjedt a gyönyörű mosolyú Szamojéd, az oroszlánsörényű Chow-Chow, vagy a bátorságáról híres Nagy Pireneusi Hegyikutya. 

 

hóimádó3
Oroszlán, medve, vagy hókutya? 
Fotó: th09.deviantart.net

 

Bármelyikkel is találkozunk ezekben a hetekben, hóesésekben, csodáljuk meg őket, és vegyünk példát természetszeretetükből. 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Változtak az 1% felajánlásának szabályai Hírek - Címlapon
Változtak az 1% felajánlásának szabályai
Vakon bízni – Ha nagy leszek… Hírek - Címlapon
Vakon bízni – Ha nagy leszek…