A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vidám gazdik és boldog kutyusok – ilyen volt az V. Ebugatta Piknik

2017. szeptember 12., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Az állatvédelem volt a témája idén az Ebugatta Pikniknek, melyet immár ötödik alkalommal rendeztek meg Gödöllőn. A kutyás napon bemutatkozhattak az állatvédő szervezetek, de volt kutyaszépségverseny, és színes vásári forgatag is. A látogatókat ráadásul négylábú celebek várták!



Elkutyásodott Gödöllő belvárosa a már hagyományosnak mondható Ebugatta Pikniken: a kutyás rendezvény immár ötödik alkalommal került megrendezésre. Idén az állatvédő szervezetek kapták a főszerepet, sátraiknál megismerhették a látogatók a munkájukat, és védenceiket, akik szerető gazdira várnak.

 

Gazdikereső kutyusokat is elhoztak a szervezetek
Gazdikereső kutyusokat is elhoztak a szervezetek

 

A forgatagban, aki nyitva tartotta a szemét, négylábú hírességeket, mondhatni: celEBeket is felfedezhetett: eljött Dr. Rex, Tuki, Nózi, Füge és Lobó Connor is. Az elmaradhatatlan színes vásári forgatag mellett idén is volt kutyaszépségverseny és SzuperKutya behívó-evő verseny a PettBull jóvoltából. A napot a Gödöllői Kutyasport Központ bemutatója – Halász Árpád vezetésével.  

 

Kicsi és nagy kutyák is jól érezték magukat
Kicsi és nagy kutyák is jól érezték magukat

 

Az Ebugatta Piknik szervezőjét, Petrus Krisztit kérdeztük, hogy látta ő a rendezvényt:

 

- Az idei Piknik az állatvédelem jegyében zajlott. Hogyan támogathatták a látogatók az állatvédő szervezeteket?

- Jómagam, és az Ebugatta csapat tagjai is lehetőségeink szerint támogatjuk az állatvédelmet, természetesen Gödöllő város Polgármestere Dr. Gémesi György, és kommunikációs igazgatója L. Péterfi Csaba is állatbarát, és lehetőségeink szerint mindent megteszünk az árva kutyusokért. Gödöllőn például egy nagyon állatbarát gyepmesteri telep működik, melynek vezetője Andi Attila bírálta a befogadott kutyusok szépségversenyét. A látogatókat közel 30 állatvédő szervezet várta sátraiban, felhívtuk a figyelmet, hogy mindenki hozzon magával nekik valamilyen adományt, ahogy láttam nagyon sokan táppal, egyéb felszereléssel érkeztek. Valamint lehetőség volt a standjukon is vásárolni. Akik adományoztak kerülhettek be az idei „állatvédelmis” szépségversenyekbe szerepelni, közel 170 jegyet osztottak ki ehhez az állatvédők, szóval szépen érkeztek adományok. Mivel ez jótékonysági rendezvény, elszámolást nem kértem, de a hatalmas ölelések, és boldog arcok alapján úgy vélem sikeres napjuk volt. Mivel ez az állatvédő csapat mondhatni szigorú feltételekkel ad csak örökbe kutyust, így olyan információim vannak, hogy többen elkezdték az örökbe fogadási folyamatot, így több kutyus is gazdára talált az Ebugatta Pikniknek köszönhetően, ami kimondhatatlan öröm számomra.

 

Állatorvosi tanácsadás az Ebugatta Pikniken
Állatorvosi tanácsadás az Ebugatta Pikniken

 

- Mennyi látogató és kutyus érkezett a Piknikre? Ezúttal is népszerű volt a szépségverseny, hány nevező gyűlt össze?

- Több ezer ember vett részt a Belvárosi Napok két napos programjaiban, az Ebugatta Piknik egy része volt ennek. Nálunk mivel ingyenes a nevezés, hiszen nem a haszonszerzés a cél a szépségversennyel sem, így pontos számot nem tudom, ami biztos, hogy a tavalyinál jóval több kutyus versenyzett a tíz kategóriában nemcsak helyezettek voltak, hanem különdíjasok is.

 

Idén is nagy sikere volt a kutyaszépségversenynek
Idén is nagy sikere volt a kutyaszépségversenynek

 

Vendég-mudi a Kutyabarathelyek.hu sátránál
Vendég-mudi a Kutyabarathelyek.hu sátránál

 

Összességében hogy értékeled a napot? Mik a további tervek, jövőre is találkozunk?

Minden évben ezt a napot mondhatni jobban várom, mint a karácsonyt, mivel ilyenkor találkozhatom azokkal az Ebugattásokkal, akikkel egész évben tartjuk online a kapcsolatot. Ők is itt találkoznak egymással, nagyon sok barátság szövődött. És mindig jönnek újak, akik vagy az Ebugattából, vagy a Kedvenc Társállataink magazinból ismernek, csak megmutatni a kutyusokat. Egy szervezőnek nagyobb öröme nem lehet, ha a csodálatos napsütésben több százan eljönnek, és jól érzik magukat, boldog kutyákat, és gazdikat lát. Senki sem térhetett haza üres kézzel, oklevelet, nagyon sok ajándékot kaptak a kilátogatók. Gödöllő város vezetői mindig szívesen fogadnak minket, úgyhogy amennyiben jövőre is meghívást kapunk, úgy majd várunk mindenkit. Természetesen ezen kívül is szervezünk találkozókat, érdemes figyelni az oldalunkat.

 

Voltak, akik elfáradtak a nagy forgatagban :)
Voltak, akik elfáradtak a nagy forgatagban :)

 

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Témába vág

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Két tonna tápot kaptak az árva állatok Két tonna tápot kaptak az árva állatok
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány első, civil állatvédőket támogató kampányában 2 tonna tápadomány talált gazdára - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sztárok segítenek a bajba jutott állatok mentésében a hurrikán sújtotta térségben Hírek - Címlapon
Sztárok segítenek a bajba jutott állatok mentésében a hurrikán sújtotta térségben
Rendhagyó focimeccs: kutyák a pályán! Hírek - Címlapon
Rendhagyó focimeccs: kutyák a pályán!