A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sztárok segítenek a bajba jutott állatok mentésében a hurrikán sújtotta térségben

2017. szeptember 12., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Minden segítség elkel a hurrikán pusztítása után, de azoké, akiket sokan példaképüknek tekintenek, különösen. Több híresség is segít a mentésekben, vagy épp azzal, hogy magukhoz vesznek egy-egy elárvult kutyust.



Óriási pusztítást okozott Harvey és Irma Amerikában: emberek ezreinek semmisült meg az otthona. A kitelepítésekkor sok állatot hagytak magára, kiszolgáltatva őket a pusztító időjárásnak, az árvizeknek. A veszélyben lévő állatok csak az állatmentőkre, és a jóérzésű állatbarátokra számíthatnak, akik saját testi épségüket kockáztatva igyekeznek minél több életet megmenteni.

 

Sok menhelyet is költöztetni kellett a körülmények miatt, és nagyon sok menhely zsúfolásig telt már a mentett állatokkal - a helyzet tehát nem egyszerű. Az állatok szállítására már egy légitársaság is felajánlotta a segítségét: közreműködésükkel biztonságos helyre szállítják a kutyákat, cicákat.

 

A mentésekben hétköznapi civilek is aktívan részt vesznek - de akadnak nem teljesen hétköznapiak is.

Az X-Men filmek és a Ray Donovan sorozat sztárja, Liev Schreiber épp egy tévés felvételre készült, mikor a stúdióban összefutott az egyik beszélgetős showra érkező állatmentőkkel és négylábú pártfogoltjaikkal. A kutyákat a hurrikán sújtotta területről mentették meg, és mielőbb gazdit szeretnének találni nekik - és pont jókor találkoztak össze az állatbarát színésszel.

 

 

Liev videóhíváson mutatta meg a gazdikereső kutyusokat két kisfiának, akik azonnal beleszerettek egy három hónapos testvérpár kutyusba.  Az örökbefogadás nem ment egyszerűen, egy producer ugyanis szintén érdeklődött a kiskutyák iránt. A “versengésből” végül a színész került ki győztesen, ahogy arról a közösségi oldalán megosztott képekből is látszik:

 

A két kutyus már biztonságos helyen lesz
A két kutyus már biztonságos helyen lesz

 

A színész és kisfiai lesznek a hurrikánt túlélt kutyusok új gazdái
A színész és kisfiai lesznek a hurrikánt túlélt kutyusok új gazdái

 

De nem Liev Schreiber az egyetlen híresség, aki valamilyen formában igyekszik segíteni a bajba jutott állatokon. Miranda Lambert, a texasi születésű énekesnő a MuttNation Alapítvánnyal karöltve utazott a katasztrófa helyszínére, hogy az otthagyott állatokat kimentse. Több mint 230 kutyát sikerült már biztonságos helyre szállítaniuk, és elhelyezniük, majd igyekeznek mielőbb megtalálni eredeti gazdáikat.

 

Miranda Lambert és a MuttNation Alapítvány több mint 200 kutyát hozott ki a katasztrófa sújtotta területről
Miranda Lambert és a MuttNation Alapítvány több mint 200 kutyát hozott ki a katasztrófa sújtotta területről

 

Forrás: etonline.com, blog.theanimalrescuesite.com

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Kölyök vizslákat mentett ki egy égő házból Arnold Schwarzenegger új videójában Kölyök vizslákat mentett ki egy égő házból Arnold Schwarzenegger új videójában
…Igaz, csak egy reklámfilm erejéig játszotta el a hős megmentőt a híresen állatbarát színész. A kis videó egyébként igazi sztárparádé!

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állati jó programok várnak a IV. SugárZoo Piknik és Hivatalos Tacskó Találkozón Hírek - Címlapon
Állati jó programok várnak a IV. SugárZoo Piknik és Hivatalos Tacskó Találkozón
Vidám gazdik és boldog kutyusok – ilyen volt az V. Ebugatta Piknik Hírek - Címlapon
Vidám gazdik és boldog kutyusok – ilyen volt az V. Ebugatta Piknik