A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vissza a halálból, avagy Patrick, a kidobott kutya története

2016. március 09., 06:00


Szerző: RSM


Kategória: Állatvédelem
Mit ér a kutyaélet? Történetünk szereplői talán megerősítik azt, hogy ahol jelen van a hit, az emberség, ott remény van egy új kezdetre. Patrick pitbullnak született, de volt olyan időszaka, amikor semmi élőhöz nem hasonlított.Íme Patrick, ma, 2015-ben:

 

Egészséges, szép és teljes értékű kutya
Egészséges, szép és teljes értékű kutyának tűnik
Fotó: Facebook

 

Kapaszkodjanak meg. Ezen a képen is őt láthatjuk. Akár hiszik, akár nem. 2011. március 16-án. Akkor Patrick új életet kapott. 

 

Csak a szeme mozgott
Csak a szeme mozgott
Fotó: Facebook

 

Történt ugyanis, hogy négy évvel ezelőtt, egy márciusi napon, New Jerseyben, a világ legjobb szívű építőmunkása talált egy zörgő szemeteszsákot. Természetesen konténerben. A múmiához hasonlító valaminek a szemei mozogtak, valamint már csak pár izom a testében.

Építőmunkásunk azonban az élet utolsó cseppjeit tapasztalva, hívta a hatóságokat, akik sürgősségi állatkórházba vitték a pusztulásra ítélt testet.

Dr. Lisa Bongiovanni volt a második olyan ember, aki nem hagyta meghalni a szerencsétlen állatot. Később ezt nyilatkozta: „Felnézett akkor azokkal a szemekkel, amik azt kérdezték: hogyan lehet lemondani rólam? Honnan tudod, hogy nem adtam fel az életet? Szóval, döntöttünk egy második esély mellett, ő pedig szárnyalt vele, és virágzott."
 

Patrick tekintete
Patrick tekintete
Fotó: Facebook

 

Infúziós kezelést kapott, és amint stabilizálódott az állapota, rögtön átszállították egy állatok számára működtetett intenzív centrumba. Itt éjjel-nappal felügyelet alatt lehetett, illetve minden orvosi kezelést biztosítottak számára.

Ekkor indult útjára a közösségi portálon a kutya állapotáról hírt adó oldal, ahol három nap alatt harmincezer dollárnyi felajánlás gyűlt össze. Ebből bőségesen lehetett finanszírozni a kutya kezelését.

Az infúziókon túl vért kapott, speciális diétával próbálták újra beindítani nála az evést, valamint kisebb műtéteket is el kellett nála végezni. A 19 kilóra lefogyott, csont és bőr állatot ismét megtanították mozogni, ezt fizikoterápiás szakemberek végezték.

Míg tartottak a kórházi kezelések, addig előkerült Patrick eredeti „gazdája”. Kiderült, hogy heteken keresztül nem kapott enni az erkélyre kikötött kutya. Egy darabig talált néhány ehető dolgot a szemetesben, de a végén már azt sem. A házmester halottnak nyilvánította, és egy zsákban a 22. emeletről leküldte a szemétledobón a konténerbe.

A gazdának nem nevezhető nő ellen bántalmazás, állatkínzás vádjával eljárást indítottak. Azóta jelentős pénzbírsággal sújtották.

 

Patrick a hetek és hónapok folyamán egyre jobban fejlődött. Megtanult játszani, élvezte a rehabilitáció során a szabadtéri foglalkozásokat. A nagyon lassú testi felépülés mellett a lelki egyensúly helyreállítását is a mai napig folytatni kell. Patrick nagyon bizalmatlan az idegenekkel, de új gazdái szerint soha nem néz vissza a múltjára.

Ma már a lehetőségekhez mérten teljes életet él. Megtapasztalta végre azt, amit megérdemel minden kutya: szeressék és megbecsüljék.

Patrick az elmúlt négy évben az állatkínzás elleni hadjárat kulcsszereplője lett. Az ő példáján keresztül próbálnak az állatvédők szigorúbb törvényeket, büntetéseket kieszközölni. 

 

A következőkben láthatják a kutya felépülését. A fotók forrása a facebook.com oldalon található The Miracle Patrick oldal. A képek magukért beszélnek.

 

Patrick 2

 

Patrick 3

 

Patrick4

 

Patrick5

 

Patrick8

 

Petrick7

 

Patrick9

 

 


Indexkép forrás: facebook.com
Cikk első megjelenése: 2015. június 29.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítséget kér a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Segítséget kér a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet
Idén már tizedik alkalommal indul a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, hogy segítsen hazatalálni azoknak az állatoknak, akik a szilveszteri tűzijátékoktól megrettenve menekültek el otthonukból. Nem tudnának azonban ilyen hatékonyan dolgozni az Ügyelet gerincét adó önkéntesek nélkül.

Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Hm, itt valami bűzlik... Csak nem a kutya? De hiszen nem is koszos! Vagy mégis? Néhány egyszerű ötlet segítségével szerencsére útját állhatjuk a zavaró illatoknak.

Minden kutya a mennybe megy? Minden kutya a mennybe megy?
Aki egy kicsit is szereti a kutyákat, nem vitatja azt az állítást, miszerint mindegyiküknek hatalmas szíve van, teli szeretettel és örömmel, amit készek azonnal nekünk, gazdiknak ajándékozni. Arról azonban már hevesebb viták folynak, van-e az állatoknak lelke.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatbarátok a magyar hotelek! Hírek - Címlapon
Állatbarátok a magyar hotelek!
Hangoskönyv a menhelyi kutyáknak? Hírek - Címlapon
Hangoskönyv a menhelyi kutyáknak?