A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vissza a halálból, avagy Patrick, a kidobott kutya története

2016. március 09., 06:00


Szerző: RSM


Kategória: Állatvédelem




Mit ér a kutyaélet? Történetünk szereplői talán megerősítik azt, hogy ahol jelen van a hit, az emberség, ott remény van egy új kezdetre. Patrick pitbullnak született, de volt olyan időszaka, amikor semmi élőhöz nem hasonlított.



Íme Patrick, ma, 2015-ben:

 

Egészséges, szép és teljes értékű kutya
Egészséges, szép és teljes értékű kutyának tűnik
Fotó: Facebook

 

Kapaszkodjanak meg. Ezen a képen is őt láthatjuk. Akár hiszik, akár nem. 2011. március 16-án. Akkor Patrick új életet kapott. 

 

Csak a szeme mozgott
Csak a szeme mozgott
Fotó: Facebook

 

Történt ugyanis, hogy négy évvel ezelőtt, egy márciusi napon, New Jerseyben, a világ legjobb szívű építőmunkása talált egy zörgő szemeteszsákot. Természetesen konténerben. A múmiához hasonlító valaminek a szemei mozogtak, valamint már csak pár izom a testében.

Építőmunkásunk azonban az élet utolsó cseppjeit tapasztalva, hívta a hatóságokat, akik sürgősségi állatkórházba vitték a pusztulásra ítélt testet.

Dr. Lisa Bongiovanni volt a második olyan ember, aki nem hagyta meghalni a szerencsétlen állatot. Később ezt nyilatkozta: „Felnézett akkor azokkal a szemekkel, amik azt kérdezték: hogyan lehet lemondani rólam? Honnan tudod, hogy nem adtam fel az életet? Szóval, döntöttünk egy második esély mellett, ő pedig szárnyalt vele, és virágzott."
 

Patrick tekintete
Patrick tekintete
Fotó: Facebook

 

Infúziós kezelést kapott, és amint stabilizálódott az állapota, rögtön átszállították egy állatok számára működtetett intenzív centrumba. Itt éjjel-nappal felügyelet alatt lehetett, illetve minden orvosi kezelést biztosítottak számára.

Ekkor indult útjára a közösségi portálon a kutya állapotáról hírt adó oldal, ahol három nap alatt harmincezer dollárnyi felajánlás gyűlt össze. Ebből bőségesen lehetett finanszírozni a kutya kezelését.

Az infúziókon túl vért kapott, speciális diétával próbálták újra beindítani nála az evést, valamint kisebb műtéteket is el kellett nála végezni. A 19 kilóra lefogyott, csont és bőr állatot ismét megtanították mozogni, ezt fizikoterápiás szakemberek végezték.

Míg tartottak a kórházi kezelések, addig előkerült Patrick eredeti „gazdája”. Kiderült, hogy heteken keresztül nem kapott enni az erkélyre kikötött kutya. Egy darabig talált néhány ehető dolgot a szemetesben, de a végén már azt sem. A házmester halottnak nyilvánította, és egy zsákban a 22. emeletről leküldte a szemétledobón a konténerbe.

A gazdának nem nevezhető nő ellen bántalmazás, állatkínzás vádjával eljárást indítottak. Azóta jelentős pénzbírsággal sújtották.

 

Patrick a hetek és hónapok folyamán egyre jobban fejlődött. Megtanult játszani, élvezte a rehabilitáció során a szabadtéri foglalkozásokat. A nagyon lassú testi felépülés mellett a lelki egyensúly helyreállítását is a mai napig folytatni kell. Patrick nagyon bizalmatlan az idegenekkel, de új gazdái szerint soha nem néz vissza a múltjára.

Ma már a lehetőségekhez mérten teljes életet él. Megtapasztalta végre azt, amit megérdemel minden kutya: szeressék és megbecsüljék.

Patrick az elmúlt négy évben az állatkínzás elleni hadjárat kulcsszereplője lett. Az ő példáján keresztül próbálnak az állatvédők szigorúbb törvényeket, büntetéseket kieszközölni. 

 

A következőkben láthatják a kutya felépülését. A fotók forrása a facebook.com oldalon található The Miracle Patrick oldal. A képek magukért beszélnek.

 

Patrick 2

 

Patrick 3

 

Patrick4

 

Patrick5

 

Patrick8

 

Petrick7

 

Patrick9

 

 


Indexkép forrás: facebook.com
Cikk első megjelenése: 2015. június 29.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba? Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba?
… és egyéb szagos dolgokba, amit csak úton-útfélen találnak. Valami ellenállhatatlan erő vonzza szimatukat feléjük, majd hazafelé büszkén hordják „varázslatos” illatukat. Mi pedig nem győzzük befogni orrunkat, és lélekben készülünk egy (újabb) alapos fürdetésre.

Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után? Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után?
Mintha balettmozdulatokat gyakorolna... Mókás látvány, ahogy kedvencünk mindent beleadva próbálja elfedni végtermékét. Tényleg erről van szó? Normális viselkedés, vagy aggódnunk kellene miatta? És egyáltalán: miért csinálja?

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak
Tizedik alkalommal került megszervezésre a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, sok állatmentő és állatbarát több száz kutyát és macskát juttatott haza, de nem mindenkit sikerült. Háromszáz önkéntesük volt idén az egész országban, és nyolcszáznál is több eltűnt vagy talált állatról kaptak eddig bejelentést a szilveszter miatt. A kezdeményezés megálmodója arra is mutat egy konkrét, hazai példát, hogyan tudná a hatóság szilveszterkor és előtte biztosítani a lakosság nyugalmát és az állatok biztonságát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatbarátok a magyar hotelek! Hírek - Címlapon
Állatbarátok a magyar hotelek!
Hangoskönyv a menhelyi kutyáknak? Hírek - Címlapon
Hangoskönyv a menhelyi kutyáknak?