A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

18 kölyöknek adott életet az altatás elől mentett mamakutya

2017. július 01., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A kóbor keverék június elején került be egy túlzsúfolt menhelyre, ahol altatás várt rá. Ám neki 18 jó oka volt arra, hogy életben maradjon - s az összefogásnak hála megmenekült!Ava kezdett kifutni az időből. A menhelyen tudták, hogy vemhes, s talán éppen ezért került fel ő is az altatási listára, hogy csökkentsék a kóbor állomány számát. A folyamatosan magas létszám miatt még Amerikában is lehetetlen vállalkozásnak tűnik megfelelő befogadókat találni, akik felnevelik a kölyköket, márpedig ebben az időszakban újabb és újabb vemhes szukákat fognak be az utcáról. 

 

Talán emlékeztek még Rézi kutyusra, akiről két hete írtunk. Ő is egyike volt a hasonló sorsú kutyáknak, magas vemhesen került be a komlói gyepmesteri telepre. Napjai vagy talán csak órái lehettek hátra az ellésig. Neki szerencséje volt: ideiglenes befogadójánál adhatott életet 6 gyönyörű picinek, akik azóta is szépen cseperednek! 

 

18 kölyköt hordott a szíve alatt a mamakutya
18 kölyköt hordott a szíve alatt a mamakutya
Fotó: Facebook/Ava and her 18 Royals

 

Ava sorsa azonban úgy tűnt, végleg megpecsételődött. Az egyik dolgozónak megesett rajta a szíve, több állatmentő szervezettől is segítséget kért. Kezdte feladni, mikor a listán szereplő legutolsó helyen igent mondtak neki. Átvétele után állatorvoshoz vitték a mamakutyát, de a röntgenről nem tudták meghatározni a születendő kicsik pontos számát, olyan sokan voltak. Ashlee Holland, tapasztalt önkéntes vette magához ideiglenesen:

 

„Úgy éreztem, hogy szüksége van rám. Majdnem visszamondtam, mivel épp akkor került hozzám egy alomnyi kiscica, akiket cumiztatni kellett. Úgy gondoltam, egy vemhes kutya és a kölykök egyszerre túl sok lenne, mégsem tudtam kiverni a fejemből. Elvállaltam a gondozását, és annyira örülök, hogy megtettem!”

 

A 18 kölyök születése mindenkit meglepett
A 18 kölyök születése mindenkit meglepett
Fotó: Facebook/Ava and her 18 Royals

 

Két héttel Ava elhozatalát követően, június 25-én indult meg az ellés. Hatalmas meglepetés ért mindenkit: 18 apróságnak adott életet! Az egyik kicsi túl gyenge volt, röviddel születése után elhunyt, ám a többiek nagyon is jól vannak: rengeteget esznek, szépen fejlődnek, s ha eljön az idő, örökbefogadhatóak lesznek. Új otthonukba magukkal viszik majd mindazt a szeretetet, mely megmentette anyukájukat, és ezáltal az ő életüket is.

 

„Ava megváltoztatta az életem, legalább annyira, amennyire én az övét." - fejezte ki háláját befogadója. S ha úgy adódik, a következő rászoruló kutyusnak is örömmel igent fog mondani.

 

A büszke mama kölykeivel
A büszke mama kölykeivel
Fotó: Facebook/Ava and her 18 Royals

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Ava and her 18 Royals

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Furcsa gusztusú kutyák, akik bármit képesek megenni Hírek - Címlapon
Furcsa gusztusú kutyák, akik bármit képesek megenni
A kutyaválasztás egyik nagy kérdése: Honnan? Hírek - Címlapon
A kutyaválasztás egyik nagy kérdése: Honnan?