A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

18 kölyöknek adott életet az altatás elől mentett mamakutya

2017. július 01., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A kóbor keverék június elején került be egy túlzsúfolt menhelyre, ahol altatás várt rá. Ám neki 18 jó oka volt arra, hogy életben maradjon - s az összefogásnak hála megmenekült!



Ava kezdett kifutni az időből. A menhelyen tudták, hogy vemhes, s talán éppen ezért került fel ő is az altatási listára, hogy csökkentsék a kóbor állomány számát. A folyamatosan magas létszám miatt még Amerikában is lehetetlen vállalkozásnak tűnik megfelelő befogadókat találni, akik felnevelik a kölyköket, márpedig ebben az időszakban újabb és újabb vemhes szukákat fognak be az utcáról. 

 

Talán emlékeztek még Rézi kutyusra, akiről két hete írtunk. Ő is egyike volt a hasonló sorsú kutyáknak, magas vemhesen került be a komlói gyepmesteri telepre. Napjai vagy talán csak órái lehettek hátra az ellésig. Neki szerencséje volt: ideiglenes befogadójánál adhatott életet 6 gyönyörű picinek, akik azóta is szépen cseperednek! 

 

18 kölyköt hordott a szíve alatt a mamakutya
18 kölyköt hordott a szíve alatt a mamakutya
Fotó: Facebook/Ava and her 18 Royals

 

Ava sorsa azonban úgy tűnt, végleg megpecsételődött. Az egyik dolgozónak megesett rajta a szíve, több állatmentő szervezettől is segítséget kért. Kezdte feladni, mikor a listán szereplő legutolsó helyen igent mondtak neki. Átvétele után állatorvoshoz vitték a mamakutyát, de a röntgenről nem tudták meghatározni a születendő kicsik pontos számát, olyan sokan voltak. Ashlee Holland, tapasztalt önkéntes vette magához ideiglenesen:

 

„Úgy éreztem, hogy szüksége van rám. Majdnem visszamondtam, mivel épp akkor került hozzám egy alomnyi kiscica, akiket cumiztatni kellett. Úgy gondoltam, egy vemhes kutya és a kölykök egyszerre túl sok lenne, mégsem tudtam kiverni a fejemből. Elvállaltam a gondozását, és annyira örülök, hogy megtettem!”

 

A 18 kölyök születése mindenkit meglepett
A 18 kölyök születése mindenkit meglepett
Fotó: Facebook/Ava and her 18 Royals

 

Két héttel Ava elhozatalát követően, június 25-én indult meg az ellés. Hatalmas meglepetés ért mindenkit: 18 apróságnak adott életet! Az egyik kicsi túl gyenge volt, röviddel születése után elhunyt, ám a többiek nagyon is jól vannak: rengeteget esznek, szépen fejlődnek, s ha eljön az idő, örökbefogadhatóak lesznek. Új otthonukba magukkal viszik majd mindazt a szeretetet, mely megmentette anyukájukat, és ezáltal az ő életüket is.

 

„Ava megváltoztatta az életem, legalább annyira, amennyire én az övét." - fejezte ki háláját befogadója. S ha úgy adódik, a következő rászoruló kutyusnak is örömmel igent fog mondani.

 

A büszke mama kölykeivel
A büszke mama kölykeivel
Fotó: Facebook/Ava and her 18 Royals

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Ava and her 18 Royals

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja
Peggy kutyus mindenkit levett a lábáról a forgatás során.

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Furcsa gusztusú kutyák, akik bármit képesek megenni Hírek - Címlapon
Furcsa gusztusú kutyák, akik bármit képesek megenni
A kutyaválasztás egyik nagy kérdése: Honnan? Hírek - Címlapon
A kutyaválasztás egyik nagy kérdése: Honnan?