A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Furcsa gusztusú kutyák, akik bármit képesek megenni

2017. július 03., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Elképesztő, mi mindent képesek megenni, lenyelni. Íme, öt kutya, akik gyomruk tartalmával alaposan meglepték nem csak a gazdájukat, de az állatorvost is…A kutyáknak néha vannak furcsa dolgai, ezt bizonyára minden gazdi tapasztalta. Van, amelyik a szobanövényt kívánja meg, másikuk örömét leli a gazdi kedvenc magassarkújának ízlelgetésében, és olyan eb is előfordul, aki majd megőrül pár falatért - amit a kukából túrhat ki.

 

Az alábbi kutyák talán minden más kutyán túltesznek, ha a furcsa ízlésről van szó.

Vajon mi járt a fejükben, amikor úgy döntöttek, érdemes megenni ezeket a tárgyakat?

 

1. Johnny, a cocker spániel kedvenc játéka a kis sípolós gumi figurák voltak. Valahogy ezekből egyet sikerült lenyelnie - ez azután derült ki, hogy a kutya láthatóan rosszul érezte magát, ezért gazdái elvitték az állatorvoshoz, akinél a röntgenfelvétel mutatta meg: Johnny bizony egy gumi-játékkutyát nyelt le!

 

A spániel kis gumijátékot nyelt le
A spániel kis gumijátékot nyelt le
Fotó: thedogdigest.com

 

2. Hihetetlen, de egy labrador nem kevesebb, mint 9 biliárdgolyót nyelt le! Az eset az éjszaka közepén történt, nem tudni, hogy volt képes rá, vagy hogyan juthatott ez eszébe… mindenesetre egy hatalmas, 12 órás műtét útján sikerült eltávolítani a golyókat a gyomrából - és a kutya túlélte!

 

Golyók a kutyagyomorban - szerencsére az állatorvos időben meg tudta műteni, így a falánk kutya túlélte
Golyók a kutyagyomorban - szerencsére az állatorvos időben meg tudta műteni, így a falánk kutya túlélte
Fotó: thedogdigest.com

 

3. A kutyás család három éves kisfia imádta, ha gumikacsákkal játszhat fürdés közben, volt is neki egy nagy kedvence. Egy nap azonban valahogy elkeveredett a gumikacsa, minek okán a kisfiú nagyon elkeseredett. Édesanyja, mivel nem találta sehol a szeretett játékot, vásárolt egy újat gyermekének - ám rövid időn belül ennek is lába kélt! A kacsák rejtélyét rajtakapással sikerült megoldani: a család kutyája, Marley kívánta meg a játékokat. Az állatorvos által készített felvételeken megtalálták az elveszett játékokat, műtéti úton távolították el Marley gyomrából, aki azóta felépülve, újult erővel vadászhatja a gumikacsákat!

 

A család kedvence megőrült a gumikacsákért...
A család kedvence megőrült a gumikacsákért...
Fotó: thedogdigest.com

 

4. A 9 éves Edward herceg, aki fajtáját tekintve bulldog, egészen kitűnő humorral rendelkezik: egyenesen rámosolygott az állatorvosra és a gazdájára a röntgenfelvétel készítésekor. Hogyan? Nemes egyszerűséggel gazdája műfogsorát nyelte le. Edward herceg azóta “visszaszolgáltatta” a műfogsort, bár kíváncsiak lennénk, gazdája azóta azt használja-e...

 

A bulldog gazdája műfogsorát ette meg
A bulldog gazdája műfogsorát ette meg
Fotó: thedogdigest.com

 

5. És aki mindent visz….

Ezt a hároméves labradort állatorvoshoz kellett vinni, mivel aggasztó tüneteket produkált: émelygés, hányás és szorongás. Az állatot megröntgenezték, de arra, amit a felvételen láttak, nem voltak felkészülve a  gazdák, de még az állatorvos sem! A kutya gyomrában és bélrendszerében hatalmas mennyiségű idegen anyagot találtak, melynek hatására a gyomor kitágult, ám az anyag mégsem tudott ürülni a szervezetből.

 

Idegen anyag a kutya gyomrában
Idegen anyag a kutya gyomrában
Fotó: thedogdigest.com

 

A labradort megműtötték, a gyomrában nem kevesebb, mint 43 és fél zoknit találtak!! Szerencsére a zokni-eltávolító műtét után a kutyus teljesen felépült. Az eset után a gazdák biztosan jobban oda fognak figyelni a szennyesükre és a zoknijaik biztonságára...

 

A labrador gyomrában 43 zoknit találtak!
A labrador gyomrában 43 zoknit találtak! 
Fotó: thedogdigest.com

 

 

Forrás: thedogdigest.com
Indexkép forrás: cesarsway.com
Cikk első megjelenése: 2016. szeptember 02.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker JULIUS-K9 Irodakutya.com MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Törvénymódosítás Szlovákiában: előrelépés lehet az állatvédelemben Hírek - Címlapon
Törvénymódosítás Szlovákiában: előrelépés lehet az állatvédelemben
18 kölyöknek adott életet az altatás elől mentett mamakutya Hírek - Címlapon
18 kölyöknek adott életet az altatás elől mentett mamakutya