A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Törvénymódosítás Szlovákiában: előrelépés lehet az állatvédelemben

2017. július 03., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Többé nem vagyontárgyként fogják kezelni az állatokat.A földművelésügyi minisztérium dolgozik az állategészségügyi ellátásról szóló jogszabály-módosítás előkészítésén, mely alapján az állatokat többé nem vagyontárgyként fogják kezelni - írja a parameter.sk. Az új meghatározás a január elsejével életbe lépő Polgári Törvénykönyvben is szerepelni fog. Ez az újítás jelentős lépés lesz az állatok védelmében, hiszen ezzel az állatok jogait is hatékonyabban tudják majd védeni a szervezetek.

 

Előrelépés lehet az állatvédelemben Szlovákiában

 

A módosítás külön kitér az illegális kutyatenyésztőkre is. Kötelezővé teszik a chipet, melyet minden kölyöknek legkésőbb 12 hetes koráig meg kell kapnia. A törvénymódosítás előtt született kutyák gazdái pedig 2020-ig kapnak időt arra, hogy pótolják a chipezést kutyájukon. Ezentúl minden esetben jelenteni kell azt, ha a kutya új gazdához kerül. Mindezek elmulasztása akár 800 euró bírságot is jelenthet a gazdának!

 

A hatósági állatorvosok jogköreiben is lesz változás a módosítás szerint. A törvény életbe lépése után az állatorvosok már rendőri jelenlét nélkül is bemehetnek azon személyek telkére, akiket állatkínzással, vagy illegális kutyatenyésztéssel vádolnak.

 

A törvény nem csak a kutyákra, hanem néhány rizikós csoportba tartozó vadállatra is vonatkozik. Így betiltanák az oroszlánok, a tigrisek és az elefántok cirkuszi szerepeltetését - írja a Paraméter.

 

 

 


Indexkép forrás: topdogtips.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait. Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.
Dr. Piller Pálma állatorvosnak szívügye a felelős és tudatos állattartás terjesztése, és hiszi, hogy a betegségmegelőzést nem a rendelőben, hanem otthon kell elkezdeni. Célja hogy segítse az állattartókat felismerni a vészhelyzeteket, és megfelelően cselekedni a bajban.

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A farkas is képes személyes kapcsolatot kialakítani az emberrel Hírek - Címlapon
A farkas is képes személyes kapcsolatot kialakítani az emberrel
Furcsa gusztusú kutyák, akik bármit képesek megenni Hírek - Címlapon
Furcsa gusztusú kutyák, akik bármit képesek megenni