A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Törvénymódosítás Szlovákiában: előrelépés lehet az állatvédelemben

2017. július 03., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Többé nem vagyontárgyként fogják kezelni az állatokat.



A földművelésügyi minisztérium dolgozik az állategészségügyi ellátásról szóló jogszabály-módosítás előkészítésén, mely alapján az állatokat többé nem vagyontárgyként fogják kezelni - írja a parameter.sk. Az új meghatározás a január elsejével életbe lépő Polgári Törvénykönyvben is szerepelni fog. Ez az újítás jelentős lépés lesz az állatok védelmében, hiszen ezzel az állatok jogait is hatékonyabban tudják majd védeni a szervezetek.

 

Előrelépés lehet az állatvédelemben Szlovákiában

 

A módosítás külön kitér az illegális kutyatenyésztőkre is. Kötelezővé teszik a chipet, melyet minden kölyöknek legkésőbb 12 hetes koráig meg kell kapnia. A törvénymódosítás előtt született kutyák gazdái pedig 2020-ig kapnak időt arra, hogy pótolják a chipezést kutyájukon. Ezentúl minden esetben jelenteni kell azt, ha a kutya új gazdához kerül. Mindezek elmulasztása akár 800 euró bírságot is jelenthet a gazdának!

 

A hatósági állatorvosok jogköreiben is lesz változás a módosítás szerint. A törvény életbe lépése után az állatorvosok már rendőri jelenlét nélkül is bemehetnek azon személyek telkére, akiket állatkínzással, vagy illegális kutyatenyésztéssel vádolnak.

 

A törvény nem csak a kutyákra, hanem néhány rizikós csoportba tartozó vadállatra is vonatkozik. Így betiltanák az oroszlánok, a tigrisek és az elefántok cirkuszi szerepeltetését - írja a Paraméter.

 

 

 


Indexkép forrás: topdogtips.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Előfordul, hogy kutyánkat megsimogatva úgy érzékeljük, testéből szokatlan melegség árad. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy lázas. De hogyan állapíthatjuk meg, hogy minden rendben van kedvencünkkel? Vagy épp ellenkezőleg, ideje állatorvoshoz fordulni?

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál Praktiker JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A farkas is képes személyes kapcsolatot kialakítani az emberrel Hírek - Címlapon
A farkas is képes személyes kapcsolatot kialakítani az emberrel
Furcsa gusztusú kutyák, akik bármit képesek megenni Hírek - Címlapon
Furcsa gusztusú kutyák, akik bármit képesek megenni