A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Törvénymódosítás Szlovákiában: előrelépés lehet az állatvédelemben

2017. július 03., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Többé nem vagyontárgyként fogják kezelni az állatokat.



A földművelésügyi minisztérium dolgozik az állategészségügyi ellátásról szóló jogszabály-módosítás előkészítésén, mely alapján az állatokat többé nem vagyontárgyként fogják kezelni - írja a parameter.sk. Az új meghatározás a január elsejével életbe lépő Polgári Törvénykönyvben is szerepelni fog. Ez az újítás jelentős lépés lesz az állatok védelmében, hiszen ezzel az állatok jogait is hatékonyabban tudják majd védeni a szervezetek.

 

Előrelépés lehet az állatvédelemben Szlovákiában

 

A módosítás külön kitér az illegális kutyatenyésztőkre is. Kötelezővé teszik a chipet, melyet minden kölyöknek legkésőbb 12 hetes koráig meg kell kapnia. A törvénymódosítás előtt született kutyák gazdái pedig 2020-ig kapnak időt arra, hogy pótolják a chipezést kutyájukon. Ezentúl minden esetben jelenteni kell azt, ha a kutya új gazdához kerül. Mindezek elmulasztása akár 800 euró bírságot is jelenthet a gazdának!

 

A hatósági állatorvosok jogköreiben is lesz változás a módosítás szerint. A törvény életbe lépése után az állatorvosok már rendőri jelenlét nélkül is bemehetnek azon személyek telkére, akiket állatkínzással, vagy illegális kutyatenyésztéssel vádolnak.

 

A törvény nem csak a kutyákra, hanem néhány rizikós csoportba tartozó vadállatra is vonatkozik. Így betiltanák az oroszlánok, a tigrisek és az elefántok cirkuszi szerepeltetését - írja a Paraméter.

 

 

 


Indexkép forrás: topdogtips.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait. Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.
Dr. Piller Pálma állatorvosnak szívügye a felelős és tudatos állattartás terjesztése, és hiszi, hogy a betegségmegelőzést nem a rendelőben, hanem otthon kell elkezdeni. Célja hogy segítse az állattartókat felismerni a vészhelyzeteket, és megfelelően cselekedni a bajban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Drazsé a világ legjobbjai között! Hírek - Címlapon
Drazsé a világ legjobbjai között!
Sétáltatni csak szabályosan! Hírek - Címlapon
Sétáltatni csak szabályosan!