A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

22 éves lett Gino, és ezzel elnyerte a Világ Legidősebb Kutyája címet

2022. december 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Elképesztő belegondolni, milyen régóta van mellettem, és hogy mennyi mindenen segítettük át egymást.” 

Kölyökkorában fogadták örökbe, és a kis csivava azóta is boldogan éldegél gazdijával. 22 év telt el azóta, hogy Alex Wolf besétált az egyik coloradoi menhelyre, hogy magához vegyen egy hontalan kutyust. Arra azonban még ő sem számított, hogy életre szóló barátot talál:

 

„Először nem őt választottam, hanem egy nagyobb kutyát kerestem. Gyerekkoromban ehhez szoktam hozzá, ahogy a hegy lábánál lévő otthonunkban felnőttem. És akkor ott volt ez az aprócska eb – egyenesen minket bámult” - emlékezett vissza a férfi megismerkedésükre. A következő pillanatban meg már azon kapta magát, hogy a karjaiban tartja a csivava kölyköt, és aláírja az örökbefogadási papírt.

 

„Felelősséget vállaltam érte, egy életre. És azóta is mellettem van.”

 

 

Gino, a csivava 22 éves lett - és ma is imád élni
Gino, a csivava 22 éves lett - és ma is imád élni
Fotó: Alex Wolf

 

 

Gino most 22 éves, születésnapja alkalmából pedig elnyerte a világ legidősebb kutyájának járó megtisztelő címet:

 

„Nagyot fordult velünk a világ. Sosem számítottam arra, hogy ennyien felfigyelnek majd ránk. Igazából ő csak az én kiskutyám” - mondta szerényen Wolf.

 

Éltes kora ellenére ez a kiskutya éppen csak az utóbbi időben kezdte mutatni az öregedés jeleit. Látása és hallása már megromlott, de gazdája minden igyekezetével azon van, hogy a lehető legkényelmesebbé tegye Gino számára a mindennapokat. Ehhez elengedhetetlen a magas minőségi, emberi fogyasztásra szánt étel, melyet többek között sütőtökkel és halolajjal egészít ki, olykor pedig egy kis kecsketej is kerül a csivava tálkájába. És persze szeretet minden mennyiségben – abból sosem elég egy öregecske kutyus számára!

 

 

Az idős kutyus ma is szívesen sétál, igaz, inkább négy keréken
Az idős kutyus ma is szívesen sétál, igaz, inkább négy keréken
Fotó: Alex Wolf

 

 

Bár már nehezebben mozog, a séták nem maradhatnak el: Gino egy kutyafekhellyel bélelt kézikocsin „utazik”, ahonnan beláthatja, vagyis beszimatolhatja a tájat.

 

„Szeretnénk biztosak lenni abban, hogy élvezi a velünk töltött időt” - tette hozzá gazdája. „Elképesztő belegondolni, milyen régóta van mellettem, és hogy mennyi mindenen segítettük át egymást.”

 

Több, mint két évtized alatt Wolf rengeteget tanult kedvencétől: „Nagyon hálás vagyok azért, hogy aznap esélyt adtam neki a menhelyen. Ha Te is szeretnél egy kutyát, azt tudom tanácsolni, fontold meg az örökbefogadást. Annyi, de annyi kutyának van szüksége a segítségünkre! Még azoknak is, akikről nehezen tudnánk elképzelni, hogy képesek lennénk szeretni. Ők is meghálálják, ha gondoskodunk róluk, és ezzel mindkét fél csak nyerhet: kutya és gazdi egyaránt.”

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Alex Wolf

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

„Nem csak egy kisállat volt, hanem családtag és hűséges társ” – 23 éves kiskutyáját gyászolja Paris Hilton „Nem csak egy kisállat volt, hanem családtag és hűséges társ” – 23 éves kiskutyáját gyászolja Paris Hilton
Lehet őt szeretni, vagy nem, de egy biztos: átérezzük, milyen fájdalmat él most át Paris Hilton. Egy szeretett kutya elvesztése leírhatatlan fájdalom. Nyugodj békében, Harajuku Bitch!

Minden idők legidősebb kutyája Minden idők legidősebb kutyája
Méghozzá egy sokkal öregebb négylábúról kaptak bejelentést. Bobi, aki 1992. május 11-én látta meg a napvilágot nem csupán a legöregebb élő kutya, hanem a valaha élt legöregebb kutya.

Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Egy demenciával küzdő kutya gondozása kisebb-nagyobb kihívásokat rejthet magában, komoly feladat elé állítva kutyát és gazdit egyaránt. Hogyan segíthetünk kedvencünknek megbirkózni mindezzel?

Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait
Nóziját odanyomta a kennel rácsához, és azt leste, mikor néznek rá végre, hogy megláthassák a benne rejlő kedvességet, szeretetet.

Jelentős változásokon megy át a kutya személyisége, ahogy idősödik Jelentős változásokon megy át a kutya személyisége, ahogy idősödik
Kamaszodik a kutyusunk, mi pedig fogjuk a fejünket, arra gondolva, meddig tart ez? Nyugi, nem lesz ez mindig így...

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Balett-táncosok segítenek menhelyen élő kutyusoknak gazdira találni Hírek - Címlapon
Balett-táncosok segítenek menhelyen élő kutyusoknak gazdira találni
A kutya a magyaroknál is teljes jogú családtag lett Hírek - Címlapon
A kutya a magyaroknál is teljes jogú családtag lett