A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

22 éves lett Gino, és ezzel elnyerte a Világ Legidősebb Kutyája címet

2022. december 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Elképesztő belegondolni, milyen régóta van mellettem, és hogy mennyi mindenen segítettük át egymást.”



 

Kölyökkorában fogadták örökbe, és a kis csivava azóta is boldogan éldegél gazdijával. 22 év telt el azóta, hogy Alex Wolf besétált az egyik coloradoi menhelyre, hogy magához vegyen egy hontalan kutyust. Arra azonban még ő sem számított, hogy életre szóló barátot talál:

 

„Először nem őt választottam, hanem egy nagyobb kutyát kerestem. Gyerekkoromban ehhez szoktam hozzá, ahogy a hegy lábánál lévő otthonunkban felnőttem. És akkor ott volt ez az aprócska eb – egyenesen minket bámult” - emlékezett vissza a férfi megismerkedésükre. A következő pillanatban meg már azon kapta magát, hogy a karjaiban tartja a csivava kölyköt, és aláírja az örökbefogadási papírt.

 

„Felelősséget vállaltam érte, egy életre. És azóta is mellettem van.”

 

 

Gino, a csivava 22 éves lett - és ma is imád élni
Gino, a csivava 22 éves lett - és ma is imád élni
Fotó: Alex Wolf

 

 

Gino most 22 éves, születésnapja alkalmából pedig elnyerte a világ legidősebb kutyájának járó megtisztelő címet:

 

„Nagyot fordult velünk a világ. Sosem számítottam arra, hogy ennyien felfigyelnek majd ránk. Igazából ő csak az én kiskutyám” - mondta szerényen Wolf.

 

Éltes kora ellenére ez a kiskutya éppen csak az utóbbi időben kezdte mutatni az öregedés jeleit. Látása és hallása már megromlott, de gazdája minden igyekezetével azon van, hogy a lehető legkényelmesebbé tegye Gino számára a mindennapokat. Ehhez elengedhetetlen a magas minőségi, emberi fogyasztásra szánt étel, melyet többek között sütőtökkel és halolajjal egészít ki, olykor pedig egy kis kecsketej is kerül a csivava tálkájába. És persze szeretet minden mennyiségben – abból sosem elég egy öregecske kutyus számára!

 

 

Az idős kutyus ma is szívesen sétál, igaz, inkább négy keréken
Az idős kutyus ma is szívesen sétál, igaz, inkább négy keréken
Fotó: Alex Wolf

 

 

Bár már nehezebben mozog, a séták nem maradhatnak el: Gino egy kutyafekhellyel bélelt kézikocsin „utazik”, ahonnan beláthatja, vagyis beszimatolhatja a tájat.

 

„Szeretnénk biztosak lenni abban, hogy élvezi a velünk töltött időt” - tette hozzá gazdája. „Elképesztő belegondolni, milyen régóta van mellettem, és hogy mennyi mindenen segítettük át egymást.”

 

Több, mint két évtized alatt Wolf rengeteget tanult kedvencétől: „Nagyon hálás vagyok azért, hogy aznap esélyt adtam neki a menhelyen. Ha Te is szeretnél egy kutyát, azt tudom tanácsolni, fontold meg az örökbefogadást. Annyi, de annyi kutyának van szüksége a segítségünkre! Még azoknak is, akikről nehezen tudnánk elképzelni, hogy képesek lennénk szeretni. Ők is meghálálják, ha gondoskodunk róluk, és ezzel mindkét fél csak nyerhet: kutya és gazdi egyaránt.”

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Alex Wolf

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. MTI Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Balett-táncosok segítenek menhelyen élő kutyusoknak gazdira találni Hírek - Címlapon
Balett-táncosok segítenek menhelyen élő kutyusoknak gazdira találni
A kutya a magyaroknál is teljes jogú családtag lett Hírek - Címlapon
A kutya a magyaroknál is teljes jogú családtag lett