A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

22 éves lett Gino, és ezzel elnyerte a Világ Legidősebb Kutyája címet

2022. december 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Elképesztő belegondolni, milyen régóta van mellettem, és hogy mennyi mindenen segítettük át egymást.” 

Kölyökkorában fogadták örökbe, és a kis csivava azóta is boldogan éldegél gazdijával. 22 év telt el azóta, hogy Alex Wolf besétált az egyik coloradoi menhelyre, hogy magához vegyen egy hontalan kutyust. Arra azonban még ő sem számított, hogy életre szóló barátot talál:

 

„Először nem őt választottam, hanem egy nagyobb kutyát kerestem. Gyerekkoromban ehhez szoktam hozzá, ahogy a hegy lábánál lévő otthonunkban felnőttem. És akkor ott volt ez az aprócska eb – egyenesen minket bámult” - emlékezett vissza a férfi megismerkedésükre. A következő pillanatban meg már azon kapta magát, hogy a karjaiban tartja a csivava kölyköt, és aláírja az örökbefogadási papírt.

 

„Felelősséget vállaltam érte, egy életre. És azóta is mellettem van.”

 

 

Gino, a csivava 22 éves lett - és ma is imád élni
Gino, a csivava 22 éves lett - és ma is imád élni
Fotó: Alex Wolf

 

 

Gino most 22 éves, születésnapja alkalmából pedig elnyerte a világ legidősebb kutyájának járó megtisztelő címet:

 

„Nagyot fordult velünk a világ. Sosem számítottam arra, hogy ennyien felfigyelnek majd ránk. Igazából ő csak az én kiskutyám” - mondta szerényen Wolf.

 

Éltes kora ellenére ez a kiskutya éppen csak az utóbbi időben kezdte mutatni az öregedés jeleit. Látása és hallása már megromlott, de gazdája minden igyekezetével azon van, hogy a lehető legkényelmesebbé tegye Gino számára a mindennapokat. Ehhez elengedhetetlen a magas minőségi, emberi fogyasztásra szánt étel, melyet többek között sütőtökkel és halolajjal egészít ki, olykor pedig egy kis kecsketej is kerül a csivava tálkájába. És persze szeretet minden mennyiségben – abból sosem elég egy öregecske kutyus számára!

 

 

Az idős kutyus ma is szívesen sétál, igaz, inkább négy keréken
Az idős kutyus ma is szívesen sétál, igaz, inkább négy keréken
Fotó: Alex Wolf

 

 

Bár már nehezebben mozog, a séták nem maradhatnak el: Gino egy kutyafekhellyel bélelt kézikocsin „utazik”, ahonnan beláthatja, vagyis beszimatolhatja a tájat.

 

„Szeretnénk biztosak lenni abban, hogy élvezi a velünk töltött időt” - tette hozzá gazdája. „Elképesztő belegondolni, milyen régóta van mellettem, és hogy mennyi mindenen segítettük át egymást.”

 

Több, mint két évtized alatt Wolf rengeteget tanult kedvencétől: „Nagyon hálás vagyok azért, hogy aznap esélyt adtam neki a menhelyen. Ha Te is szeretnél egy kutyát, azt tudom tanácsolni, fontold meg az örökbefogadást. Annyi, de annyi kutyának van szüksége a segítségünkre! Még azoknak is, akikről nehezen tudnánk elképzelni, hogy képesek lennénk szeretni. Ők is meghálálják, ha gondoskodunk róluk, és ezzel mindkét fél csak nyerhet: kutya és gazdi egyaránt.”

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Alex Wolf

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ő az internet egyik legszomorúbb kutyája Hírek - Címlapon
Ő az internet egyik legszomorúbb kutyája
Közel 50 kullancs volt a kutyán a kirándulás után Hírek - Címlapon
Közel 50 kullancs volt a kutyán a kirándulás után