A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság a saját kutyáját bántalmazó férfival szemben

2022. október 24., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Salgótarjáni Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki állatkínzás bűntette miatt egy ötven éves sóshartyáni férfival szemben.



 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott tavaly tavasszal a sóshartyáni ingatlanának udvarán az 1 év körüli zsemle színű, keverék kan kutyáját egy éles eszközzel, szándékosan több alkalommal is fejen ütötte - írja a bíróság közleménye. A bántalmazás következtében az állat koponyájának tetején 5 cm hosszúságú és 2 cm mélységű vérző, nyílt seb keletkezett. Az arcorri részt és a koponyát ért tompa és metszett erőbehatások komoly fájdalmat okoztak az ebnek.

 

A bántalmazást követően a kutya a vádlott ingatlanának területéről elszaladt. Másnap, egy névtelen lakossági bejelentést követően az egyik állatvédő alapítvány munkatársai találták meg, majd gondoskodtak az azonnali állatorvosi ellátásáról és gyógykezeléséről, amely nélkül az állat elpusztulhatott volna.

 

A bíróság döntése értelmében a vádlott a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll, továbbá köteles közel 150.000 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

 

A bíróság végzése még nem emelkedett jogerőre.

 

 

 

Forrás: birosag.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Brimo partysátor JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Önkénteseket keres Budapest II. kerülete a veszélyeztetett állattartók segítéséhez Hírek - Címlapon
Önkénteseket keres Budapest II. kerülete a veszélyeztetett állattartók segítéséhez
27 csivavát mentettek meg az állatvédők az altatás elől Hírek - Címlapon
27 csivavát mentettek meg az állatvédők az altatás elől