A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hihetetlenül aranyos a vak husky, amikor a hónak örül - Mosolya ragadós

2022. január 13., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Bár nem látja, de érzi a havat, és egyszerűen nem tud betelni vele. Nézzétek, milyen vidáman bolondozik!A kutyák egyik csodálatos képessége, hogy mindig a jelen pillanatnak élnek, és bármilyen lapot is oszt rájuk a sors, elfogadják, és a maximumot hozzák ki belőle. Mackenzie, a kis husky sem hagyta, hogy eluralkodjon rajta a bánat, mikor elveszítette látását.

 

Amikor 10 hetes korában beköltözött új otthonába, hamar nyilvánvalóvá vált, hogy milyen különleges kiskutya ő. Jobb szemével már nem látott, egy hónappal később pedig bal szemét is elérte a betegség. Megpróbáltak minden tőlük telhetőt, hogy glaukomáját szinten tartsák, de a kezelések ellenére sajnos mindkét szemét el kellett távolítani. Mosolyát elnézve azonban aligha gondolnánk, hogy milyen nehézségeken esett át. 

 

 

Mivel a husky kölyöknek már fiatalon elhomályosult látása, megtanult együtt élni vele, és „ennek köszönhetően jókora adag magabiztosságra tett szert”, mondta róla gazdája, Mandy Leung.

 

Remekül eligazodik új helyeken is, és úgy hozza-viszi a labdáját, mint egy normális, egészséges kutya. Hajlamos vagyok megfeledkezni arról, hogy Mackenzie vak, mert amikor rám figyel, időnként tényleg olyan, mintha belenézne a szemembe.”

 

És nála mosolygósabb vak kutyussal aligha találkozhatunk, olyannyira szereti az életet, és a legapróbb örömökért is rettentően hálás. Ha nem tudnánk, hogy nem lát, aligha mondanánk meg róla, hogy társaihoz képest hátrányos helyzetűnek számít.

 

 

Jókedve ragadós, kedves természetének hála pedig rengeteg barátja van, akikkel a parkban nap mint nap összejönnek egy kis csevegésre, mókázásra.

 

„Otthon meglehetősen csendes, de nagyon csintalan, és persze mindig kapható egy kis bolondozásra. Hihetetlenül barátságos kutya, mindenkit kedvel, akivel találkozik.”

 

Mackenzie imád kirándulni, labdázni és a barátaival játszani, boldogsága pedig határtalan, ha kedvenc elfoglaltságait a hóban művelheti. Ahogy hűvösebbre fordul az idő, már alig várja, hogy leessen az első hó, és nagyokat ugrándozhasson benne:

 

 

Mackenzie szaglása, hallása, ízlelése és tapintása is kifinomultabban működik, és a jelek szerint a varázslatos hópelyhek minden érzékére lenyűgöző hatással vannak.

 

"Teljesen odáig van a hótól, és nem is akar bejönni, amíg érzi a havat a tappancsa alatt” – mesélte gazdája, akit kedvence lelkesedése minden alkalommal magával ragad. Természetesen engedi, hogy a hóban játszon, hiszen sűrű bundájának hála meg sem kottyan neki a hideg, de azért odafigyel arra, hogy túl sok időt ne töltsön odakint.

 

Önfeledt játékossága pedig igazi példaként szolgálhat mindnyájunk számára, hogy a boldogság néha a legegyszerűbb dolgokban rejlik. 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@mackenziethehusky

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában
Egy katona bukkant rá a kimerült kutyára, miközben kétségbeesetten kereste gazdáit az elhagyatott utcákon.

10 elképesztő tény kutyáinkról 10 elképesztő tény kutyáinkról
Híresek kiváló szaglásukról, de mi a helyzet a kutyák látása és hallása terén? Vajon nekik is van ujjlenyomatuk? És tényleg mindent megértenek, amit mondunk nekik?

A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az elhivatott ukrán állatorvos A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az elhivatott ukrán állatorvos
Miután hátrahagyni kényszerült kijevi otthonát, Dr. Vladyslav Matviichuk szülei házában lelt menedékre, ahol a konyhában rendezte be rendelőjét a sürgősségi ellátást igénylő állatok részére.

Megható, ahogy az alaszkai malamut lelkesen segíti vak barátját Megható, ahogy az alaszkai malamut lelkesen segíti vak barátját
A két jóbarát az első pillanattól fogva imádja egymást, és amikor a husky betegsége miatt elveszítette látását, pajtása örömmel vállalta a vakvezető feladatát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MTI Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Minden második magyar háztartásban van kutya - Jelentősen nőtt a kutyatartók száma a vírusidőszakban Hírek - Címlapon
Minden második magyar háztartásban van kutya - Jelentősen nőtt a kutyatartók száma a vírusidőszakban
Kényszerpihenőre kerülnek a német rendőrkutyák az új állatvédelmi törvényük miatt Hírek - Címlapon
Kényszerpihenőre kerülnek a német rendőrkutyák az új állatvédelmi törvényük miatt