A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hihetetlenül aranyos a vak husky, amikor a hónak örül - Mosolya ragadós

2022. október 23., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Bár nem látja, de érzi a havat, és egyszerűen nem tud betelni vele. Nézzétek, milyen vidáman bolondozik! 

A kutyák egyik csodálatos képessége, hogy mindig a jelen pillanatnak élnek, és bármilyen lapot is oszt rájuk a sors, elfogadják, és a maximumot hozzák ki belőle. Mackenzie, a kis husky sem hagyta, hogy eluralkodjon rajta a bánat, mikor elveszítette látását.

 

Amikor 10 hetes korában beköltözött új otthonába, hamar nyilvánvalóvá vált, hogy milyen különleges kiskutya ő. Jobb szemével már nem látott, egy hónappal később pedig bal szemét is elérte a betegség. Megpróbáltak minden tőlük telhetőt, hogy glaukomáját szinten tartsák, de a kezelések ellenére sajnos mindkét szemét el kellett távolítani. Mosolyát elnézve azonban aligha gondolnánk, hogy milyen nehézségeken esett át. 

 

 

 

Mivel a husky kölyöknek már fiatalon elhomályosult látása, megtanult együtt élni vele, és „ennek köszönhetően jókora adag magabiztosságra tett szert”, mondta róla gazdája, Mandy Leung.

 

Remekül eligazodik új helyeken is, és úgy hozza-viszi a labdáját, mint egy normális, egészséges kutya. Hajlamos vagyok megfeledkezni arról, hogy Mackenzie vak, mert amikor rám figyel, időnként tényleg olyan, mintha belenézne a szemembe.”

 

És nála mosolygósabb vak kutyussal aligha találkozhatunk, olyannyira szereti az életet, és a legapróbb örömökért is rettentően hálás. Ha nem tudnánk, hogy nem lát, aligha mondanánk meg róla, hogy társaihoz képest hátrányos helyzetűnek számít.

 

 

Jókedve ragadós, kedves természetének hála pedig rengeteg barátja van, akikkel a parkban nap mint nap összejönnek egy kis csevegésre, mókázásra.

 

„Otthon meglehetősen csendes, de nagyon csintalan, és persze mindig kapható egy kis bolondozásra. Hihetetlenül barátságos kutya, mindenkit kedvel, akivel találkozik.”

 

Mackenzie imád kirándulni, labdázni és a barátaival játszani, boldogsága pedig határtalan, ha kedvenc elfoglaltságait a hóban művelheti. Ahogy hűvösebbre fordul az idő, már alig várja, hogy leessen az első hó, és nagyokat ugrándozhasson benne:

 

 

Mackenzie szaglása, hallása, ízlelése és tapintása is kifinomultabban működik, és a jelek szerint a varázslatos hópelyhek minden érzékére lenyűgöző hatással vannak.

 

"Teljesen odáig van a hótól, és nem is akar bejönni, amíg érzi a havat a tappancsa alatt” – mesélte gazdája, akit kedvence lelkesedése minden alkalommal magával ragad. Természetesen engedi, hogy a hóban játszon, hiszen sűrű bundájának hála meg sem kottyan neki a hideg, de azért odafigyel arra, hogy túl sok időt ne töltsön odakint.

 

Önfeledt játékossága pedig igazi példaként szolgálhat mindnyájunk számára, hogy a boldogság néha a legegyszerűbb dolgokban rejlik. 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@mackenziethehusky
Cikk első megjelenése: 2022. január 13.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segíts, hogy segíthessünk - nyereményjáték a findlost24-el! Hírek - Címlapon
Segíts, hogy segíthessünk - nyereményjáték a findlost24-el!
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával Hírek - Címlapon
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával