A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a hurrikán miatt elhagyott szigetekről

2017. szeptember 22., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Az Irma hurrikán pusztítását követően több száz négylábú rekedt a Virgin-szigeteken. A Maria hurrikán közeledése halálos veszélyt jelentett rájuk. Filmbe illő állatmentés!Összedőlt házak, családok egykori otthonainak romjai tarkítják a Virgin-szigetek területeit egy héttel az Irma hurrikán elvonulása után. Az Egyesült Államok fennhatósága alatt álló szigetcsoport mindhárom szigetét (St. Thomas, St. John és St. Croix) letarolta a hurrikán, óriási károkat hagyva maga után.

 

A kitelepítések miatt szinte kiürült minden, míg riadt házikedvencek tucatjai maradtak hátra, s az újabb hurrikán közeledése halálos fenyegetést jelentett számukra. Senki nem volt, aki vigyázhatna rájuk… Sali Gear, a Virgini-szigeteken működő kutyamentő egyesület társ-alapítója nem mindennapi tervvel állt elő a bajbanlévő kedvencek kimenekítésének végrehajtásához.

 

300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a szigetekről
300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a szigetekről
Fotó: Twitter/NorfolkAirport

 

Eredetileg 20 kutyát hoztak volna el minden nap egy héten át, de a Maria hurrikán fenyegetése teljesen felborította a tervet, újra kellett szervezni a mentőakciót. Egy magángép segítségével az összes befogott állatot elszállították az amerikai kontinensre.

 

300 kutyát és macskát pakoltak fel szállítóboxokban a repülőgépre St. Thomas szigetén, miután a két másik szigetről csónakokkal elhozták mindazokat, akiket be tudtak fogni. Egy részük Gear norfolki birtokán lelt menedéket, míg a többiek különböző állatmentő szervezeteknél és ideiglenes befogadóknál kerültek elhelyezésre. Nemcsak a menhelyeken várakozó, hanem a gazdis kutyák és cicák részére is díjmentesen ajánlotta fel az utat.

 

Ktuyamentés - Hat órán át tartott a repülőút az Amerikai Virgin Szigetek és Norfolk között
Ktuyamentés - Hat órán át tartott a repülőút az Amerikai Virgin Szigetek és Norfolk között
Fotó: maps.google.com

 

A mentés hatalmas költségeket emésztett fel, a közösségi médián keresztül kértek segítséget a szükséges összeg előteremtéséhez. Hihetetlen összefogásról és önzetlenségről tettek tanúbizonyságot az állatbarátok ismét: 112.000 dollár gyűlt össze, melyhez Gear is jelentős adománnyal járult hozzá.

 

A gazdikeresők az állatorvosi ellátást követően örökbefogadhatókká váltak, a gazdisokat pedig önkénteseknél igyekeztek elhelyezni, míg újra egymásra találnak a szigetekről kitelepített családjaikkal.

 

„Azért tettem, mert meg kellett tenni. Az emberek eget-földet megmozgattak, hogy mindez valóra válhasson.” – mondta el Gear a Pilot magazinnak.

 

Magángéppel szállították el a hátrahagyott kutyákat és macskákat
Magángéppel szállították el a hátrahagyott kutyákat és macskákat
Fotó: Facebook / Island Dog Rescue

 

Hatalmas elismerés övezi a mentőakciót: az ötös erősségű hurrikán pusztításának és a Maria érkezésének tudatában a virginiai küldetés drámai jelenetekkel tarkított filmhez is alapot adhat. St. John szigete emberemlékezet óta nem tapasztalt ilyen súlyos mértékű katasztrófát, a szemtanúk egyenesen poszt-apokaliptikus körülményekről számoltak be. Három emberéletet követelt a hurrikán, az elektromos hálózat helyreállítása hónapokba is telhet. Az állatokat azonban ki kellett hozni:

 

„Bármennyire is csodás e történet, jobban örültünk volna, ha nem kapunk szerepet benne. Ha az emberek valóban felelős állattartók lennének, nem beszélve a szaporítókról… Az igazi csoda az lenne, ha felelősen gondoskodnának kedvenceikről egy életen át.” - írta Facebook-bejegyzésében Sali Gear.

 

Épp időben érkeztek, a St. Croix szigetén található menhelyet ugyanis földig rombolta a Maria hurrikán, mely tovább folytatja útját észak felé. 

Forrás: huffingtonpost.com
Indexkép forrás: Twitter / NorfolkAirport

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Pitbullból lett terápiás kutya Hírek - Címlapon
Pitbullból lett terápiás kutya
Születésnap az állatvédelem jegyében Hírek - Címlapon
Születésnap az állatvédelem jegyében