A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a hurrikán miatt elhagyott szigetekről

2017. szeptember 22., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Az Irma hurrikán pusztítását követően több száz négylábú rekedt a Virgin-szigeteken. A Maria hurrikán közeledése halálos veszélyt jelentett rájuk. Filmbe illő állatmentés!



Összedőlt házak, családok egykori otthonainak romjai tarkítják a Virgin-szigetek területeit egy héttel az Irma hurrikán elvonulása után. Az Egyesült Államok fennhatósága alatt álló szigetcsoport mindhárom szigetét (St. Thomas, St. John és St. Croix) letarolta a hurrikán, óriási károkat hagyva maga után.

 

A kitelepítések miatt szinte kiürült minden, míg riadt házikedvencek tucatjai maradtak hátra, s az újabb hurrikán közeledése halálos fenyegetést jelentett számukra. Senki nem volt, aki vigyázhatna rájuk… Sali Gear, a Virgini-szigeteken működő kutyamentő egyesület társ-alapítója nem mindennapi tervvel állt elő a bajbanlévő kedvencek kimenekítésének végrehajtásához.

 

300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a szigetekről
300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a szigetekről
Fotó: Twitter/NorfolkAirport

 

Eredetileg 20 kutyát hoztak volna el minden nap egy héten át, de a Maria hurrikán fenyegetése teljesen felborította a tervet, újra kellett szervezni a mentőakciót. Egy magángép segítségével az összes befogott állatot elszállították az amerikai kontinensre.

 

300 kutyát és macskát pakoltak fel szállítóboxokban a repülőgépre St. Thomas szigetén, miután a két másik szigetről csónakokkal elhozták mindazokat, akiket be tudtak fogni. Egy részük Gear norfolki birtokán lelt menedéket, míg a többiek különböző állatmentő szervezeteknél és ideiglenes befogadóknál kerültek elhelyezésre. Nemcsak a menhelyeken várakozó, hanem a gazdis kutyák és cicák részére is díjmentesen ajánlotta fel az utat.

 

Ktuyamentés - Hat órán át tartott a repülőút az Amerikai Virgin Szigetek és Norfolk között
Ktuyamentés - Hat órán át tartott a repülőút az Amerikai Virgin Szigetek és Norfolk között
Fotó: maps.google.com

 

A mentés hatalmas költségeket emésztett fel, a közösségi médián keresztül kértek segítséget a szükséges összeg előteremtéséhez. Hihetetlen összefogásról és önzetlenségről tettek tanúbizonyságot az állatbarátok ismét: 112.000 dollár gyűlt össze, melyhez Gear is jelentős adománnyal járult hozzá.

 

A gazdikeresők az állatorvosi ellátást követően örökbefogadhatókká váltak, a gazdisokat pedig önkénteseknél igyekeztek elhelyezni, míg újra egymásra találnak a szigetekről kitelepített családjaikkal.

 

„Azért tettem, mert meg kellett tenni. Az emberek eget-földet megmozgattak, hogy mindez valóra válhasson.” – mondta el Gear a Pilot magazinnak.

 

Magángéppel szállították el a hátrahagyott kutyákat és macskákat
Magángéppel szállították el a hátrahagyott kutyákat és macskákat
Fotó: Facebook / Island Dog Rescue

 

Hatalmas elismerés övezi a mentőakciót: az ötös erősségű hurrikán pusztításának és a Maria érkezésének tudatában a virginiai küldetés drámai jelenetekkel tarkított filmhez is alapot adhat. St. John szigete emberemlékezet óta nem tapasztalt ilyen súlyos mértékű katasztrófát, a szemtanúk egyenesen poszt-apokaliptikus körülményekről számoltak be. Három emberéletet követelt a hurrikán, az elektromos hálózat helyreállítása hónapokba is telhet. Az állatokat azonban ki kellett hozni:

 

„Bármennyire is csodás e történet, jobban örültünk volna, ha nem kapunk szerepet benne. Ha az emberek valóban felelős állattartók lennének, nem beszélve a szaporítókról… Az igazi csoda az lenne, ha felelősen gondoskodnának kedvenceikről egy életen át.” - írta Facebook-bejegyzésében Sali Gear.

 

Épp időben érkeztek, a St. Croix szigetén található menhelyet ugyanis földig rombolta a Maria hurrikán, mely tovább folytatja útját észak felé. 

Forrás: huffingtonpost.com
Indexkép forrás: Twitter / NorfolkAirport

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Pitbullból lett terápiás kutya Hírek - Címlapon
Pitbullból lett terápiás kutya
Születésnap az állatvédelem jegyében Hírek - Címlapon
Születésnap az állatvédelem jegyében