A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a hurrikán miatt elhagyott szigetekről

2017. szeptember 22., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Az Irma hurrikán pusztítását követően több száz négylábú rekedt a Virgin-szigeteken. A Maria hurrikán közeledése halálos veszélyt jelentett rájuk. Filmbe illő állatmentés!Összedőlt házak, családok egykori otthonainak romjai tarkítják a Virgin-szigetek területeit egy héttel az Irma hurrikán elvonulása után. Az Egyesült Államok fennhatósága alatt álló szigetcsoport mindhárom szigetét (St. Thomas, St. John és St. Croix) letarolta a hurrikán, óriási károkat hagyva maga után.

 

A kitelepítések miatt szinte kiürült minden, míg riadt házikedvencek tucatjai maradtak hátra, s az újabb hurrikán közeledése halálos fenyegetést jelentett számukra. Senki nem volt, aki vigyázhatna rájuk… Sali Gear, a Virgini-szigeteken működő kutyamentő egyesület társ-alapítója nem mindennapi tervvel állt elő a bajbanlévő kedvencek kimenekítésének végrehajtásához.

 

300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a szigetekről
300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a szigetekről
Fotó: Twitter/NorfolkAirport

 

Eredetileg 20 kutyát hoztak volna el minden nap egy héten át, de a Maria hurrikán fenyegetése teljesen felborította a tervet, újra kellett szervezni a mentőakciót. Egy magángép segítségével az összes befogott állatot elszállították az amerikai kontinensre.

 

300 kutyát és macskát pakoltak fel szállítóboxokban a repülőgépre St. Thomas szigetén, miután a két másik szigetről csónakokkal elhozták mindazokat, akiket be tudtak fogni. Egy részük Gear norfolki birtokán lelt menedéket, míg a többiek különböző állatmentő szervezeteknél és ideiglenes befogadóknál kerültek elhelyezésre. Nemcsak a menhelyeken várakozó, hanem a gazdis kutyák és cicák részére is díjmentesen ajánlotta fel az utat.

 

Ktuyamentés - Hat órán át tartott a repülőút az Amerikai Virgin Szigetek és Norfolk között
Ktuyamentés - Hat órán át tartott a repülőút az Amerikai Virgin Szigetek és Norfolk között
Fotó: maps.google.com

 

A mentés hatalmas költségeket emésztett fel, a közösségi médián keresztül kértek segítséget a szükséges összeg előteremtéséhez. Hihetetlen összefogásról és önzetlenségről tettek tanúbizonyságot az állatbarátok ismét: 112.000 dollár gyűlt össze, melyhez Gear is jelentős adománnyal járult hozzá.

 

A gazdikeresők az állatorvosi ellátást követően örökbefogadhatókká váltak, a gazdisokat pedig önkénteseknél igyekeztek elhelyezni, míg újra egymásra találnak a szigetekről kitelepített családjaikkal.

 

„Azért tettem, mert meg kellett tenni. Az emberek eget-földet megmozgattak, hogy mindez valóra válhasson.” – mondta el Gear a Pilot magazinnak.

 

Magángéppel szállították el a hátrahagyott kutyákat és macskákat
Magángéppel szállították el a hátrahagyott kutyákat és macskákat
Fotó: Facebook / Island Dog Rescue

 

Hatalmas elismerés övezi a mentőakciót: az ötös erősségű hurrikán pusztításának és a Maria érkezésének tudatában a virginiai küldetés drámai jelenetekkel tarkított filmhez is alapot adhat. St. John szigete emberemlékezet óta nem tapasztalt ilyen súlyos mértékű katasztrófát, a szemtanúk egyenesen poszt-apokaliptikus körülményekről számoltak be. Három emberéletet követelt a hurrikán, az elektromos hálózat helyreállítása hónapokba is telhet. Az állatokat azonban ki kellett hozni:

 

„Bármennyire is csodás e történet, jobban örültünk volna, ha nem kapunk szerepet benne. Ha az emberek valóban felelős állattartók lennének, nem beszélve a szaporítókról… Az igazi csoda az lenne, ha felelősen gondoskodnának kedvenceikről egy életen át.” - írta Facebook-bejegyzésében Sali Gear.

 

Épp időben érkeztek, a St. Croix szigetén található menhelyet ugyanis földig rombolta a Maria hurrikán, mely tovább folytatja útját észak felé. 

Forrás: huffingtonpost.com
Indexkép forrás: Twitter / NorfolkAirport

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák bosszúja Hírek - Címlapon
A kutyák bosszúja
Tavaszi szőrcsere Hírek - Címlapon
Tavaszi szőrcsere