A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Pitbullból lett terápiás kutya

2017. szeptember 24., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Hudsonnak egészen kis kölyökként borzalmas dolgokat kellett átélnie. Élete egy hajszálon múlt, elvették tőle a mozgás szabadságát - azonban egy szerető örökbefogadónak hála megtanult újra bízni, újra szabadon futhat, és ma már lerombolja a pitbullokról kialakult sztereotípiákat…



Hudson megindító története egy szívtelen „gazdával” kezdődik, aki 2012-ben sorsára hagyta őt és két testvérét, méghozzá igen kegyetlen módon: a vasúti síneken hagyta a kiskutyákat, hogy a dübörögve érkező szerelvény gondoskodjon a kölykök sorsáról. A kis pitbullok ekkor mindössze három hetesek voltak!

 

Szerencsére a vasúti dolgozók felfedezték a kölyköket és értesítették az állatvédőket, akik így időben érkeztek a kölykök megmentésére: ám az egyik kiskutya, akit Hudsonnak kereszteltek, igen súlyos állapotban volt: azt hitték, már a menhelyre vezető utat sem fogja túlélni.

De szerencséje volt: bár az egyik hátsó lábát nem, de az életét meg tudták menteni, Richard Nash személyében pedig megérkezett a szerető örökbefogadó gazdi is. Richard elmesélte, hogy Hudsonnak sokáig rémálmai voltak, és nagyon bizalmatlan volt mindenkivel - hogy is bízhatott volna bárkiben azok után, ami történt vele?

 

Kölyökként kellett átélnie a traumát
Kölyökként kellett átélnie a traumát
Fotó: facebook.com/HudsonTheRailroadPuppy

 

Richard mindent megtett Hudsonért, de sérült lábán is segíteni szeretett volna - így talált rá Derrick Campana-ra. Derrick állatok számára készít művégtagokat, protéziseket, mindent megold, legyen szó bármilyen állatfajról: teknősről, lóról, birkáról, de még elefánttal is volt dolga.

„Amikor megkaptam a hívást Richardtól Hudson ügyében, azonnal eldöntöttem: mindent megteszek azért, hogy segítsek ennek a kutyának újra járni.”

 

Derrick élete egyik legnagyobb kihívása elé került: valami olyan újat kellett alkotnia, amit előtte még sosem. Öt különböző variánsát készítette el a protézisnek - ám egyikkel sem volt igazán elégedett. Szerencsére olyan műanyagokat használtak, melyekkel kísérletezhettek annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb anyagot és formát találják meg Hudson számára. A végeredmény fantasztikus: a protézis tökéletesen illett Hudsonra, aki az első próba alkalmával már szépen rá is állt, ezáltal visszakapta a mozgás régen érzett szabadságát.

 

Hudson művégtag által kapta vissza a mozgás szabadságát
Hudson művégtag által kapta vissza a mozgás szabadságát
Fotó: facebook.com/HudsonTheRailroadPuppy

 

„Mintha teljesen kicserélték volna Hudsont” - mondta Richard. – „Látszott rajta, hogy élvezi a szabadságát.” A borzalmakon átesett kutyus mára már boldog, élvezi az életét. Új célt is kitűztek gazdájával maguk elé: mások segítését. Hudson terápiás kutya lett, és idősek otthonába, iskolákba látogat, hogy saját példájával és a benne lévő szeretettel segítse az embereket. „Megtanult újra bízni. Már nagyon szereti az embereket, azt hiszem, sikerült meggyőznünk, hogy nem minden ember rossz.”

 

Az alábbi videón azt is megnézhetitek, hogyan készült Hudson műlába, és milyen más állatokkal dolgozott már Derrick:

 

 

 

 

Forrás: facebook.com/plasticpossible/
Indexkép forrás: facebook.com/HudsonTheRailroadPuppy
Cikk első megjelenése: 2016. október 25.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását
Az angliai és a walesi tilalom elrendelése után a skót kormány is megtiltja az amerikai bully kutyafajta XL változatának tenyésztését és forgalmazását.

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Nem győzi ölelgetni megmentőit a kutya, annyira hálás, hogy segítenek neki Nem győzi ölelgetni megmentőit a kutya, annyira hálás, hogy segítenek neki
"Elképesztő, hogy mennyi szeretet áramlik belőle, mindazok után, amin átment. Ő a legédesebb!"

Egy örökbefogadási rendezvényen találtak rá rég elveszett kedvencükre Egy örökbefogadási rendezvényen találtak rá rég elveszett kedvencükre
„Mintha csak ránk várt volna... Kiejtettem a nevét, ő pedig fülét hegyezve elkezdett fel-alá ugrándozni örömében.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Remekeltek mentőkutyáink a világbajnokságon Hírek - Címlapon
Remekeltek mentőkutyáink a világbajnokságon
300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a hurrikán miatt elhagyott szigetekről Hírek - Címlapon
300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a hurrikán miatt elhagyott szigetekről