A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Pitbullból lett terápiás kutya

2017. szeptember 24., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Hudsonnak egészen kis kölyökként borzalmas dolgokat kellett átélnie. Élete egy hajszálon múlt, elvették tőle a mozgás szabadságát - azonban egy szerető örökbefogadónak hála megtanult újra bízni, újra szabadon futhat, és ma már lerombolja a pitbullokról kialakult sztereotípiákat…

BényeLak 2019/02

hirdetés (X)Hudson megindító története egy szívtelen „gazdával” kezdődik, aki 2012-ben sorsára hagyta őt és két testvérét, méghozzá igen kegyetlen módon: a vasúti síneken hagyta a kiskutyákat, hogy a dübörögve érkező szerelvény gondoskodjon a kölykök sorsáról. A kis pitbullok ekkor mindössze három hetesek voltak!

 

Szerencsére a vasúti dolgozók felfedezték a kölyköket és értesítették az állatvédőket, akik így időben érkeztek a kölykök megmentésére: ám az egyik kiskutya, akit Hudsonnak kereszteltek, igen súlyos állapotban volt: azt hitték, már a menhelyre vezető utat sem fogja túlélni.

De szerencséje volt: bár az egyik hátsó lábát nem, de az életét meg tudták menteni, Richard Nash személyében pedig megérkezett a szerető örökbefogadó gazdi is. Richard elmesélte, hogy Hudsonnak sokáig rémálmai voltak, és nagyon bizalmatlan volt mindenkivel - hogy is bízhatott volna bárkiben azok után, ami történt vele?

 

Kölyökként kellett átélnie a traumát
Kölyökként kellett átélnie a traumát
Fotó: facebook.com/HudsonTheRailroadPuppy

 

Richard mindent megtett Hudsonért, de sérült lábán is segíteni szeretett volna - így talált rá Derrick Campana-ra. Derrick állatok számára készít művégtagokat, protéziseket, mindent megold, legyen szó bármilyen állatfajról: teknősről, lóról, birkáról, de még elefánttal is volt dolga.

„Amikor megkaptam a hívást Richardtól Hudson ügyében, azonnal eldöntöttem: mindent megteszek azért, hogy segítsek ennek a kutyának újra járni.”

 

Derrick élete egyik legnagyobb kihívása elé került: valami olyan újat kellett alkotnia, amit előtte még sosem. Öt különböző variánsát készítette el a protézisnek - ám egyikkel sem volt igazán elégedett. Szerencsére olyan műanyagokat használtak, melyekkel kísérletezhettek annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb anyagot és formát találják meg Hudson számára. A végeredmény fantasztikus: a protézis tökéletesen illett Hudsonra, aki az első próba alkalmával már szépen rá is állt, ezáltal visszakapta a mozgás régen érzett szabadságát.

 

Hudson művégtag által kapta vissza a mozgás szabadságát
Hudson művégtag által kapta vissza a mozgás szabadságát
Fotó: facebook.com/HudsonTheRailroadPuppy

 

„Mintha teljesen kicserélték volna Hudsont” - mondta Richard. – „Látszott rajta, hogy élvezi a szabadságát.” A borzalmakon átesett kutyus mára már boldog, élvezi az életét. Új célt is kitűztek gazdájával maguk elé: mások segítését. Hudson terápiás kutya lett, és idősek otthonába, iskolákba látogat, hogy saját példájával és a benne lévő szeretettel segítse az embereket. „Megtanult újra bízni. Már nagyon szereti az embereket, azt hiszem, sikerült meggyőznünk, hogy nem minden ember rossz.”

 

Az alábbi videón azt is megnézhetitek, hogyan készült Hudson műlába, és milyen más állatokkal dolgozott már Derrick:

 

 

 

 

Forrás: facebook.com/plasticpossible/
Indexkép forrás: facebook.com/HudsonTheRailroadPuppy
Cikk első megjelenése: 2016. október 25.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Tiltott állatviadal Mohácson - Ügyészségen az elkövetők ügye Tiltott állatviadal Mohácson - Ügyészségen az elkövetők ügye
A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a három férfinak az ügyében, akik egy mohácsi vágóhídon tartottak állatviadalt.

Mindenkinek kell egy barát - újabb megható kutyás rövidfilm a Pixartól Mindenkinek kell egy barát - újabb megható kutyás rövidfilm a Pixartól
A Pixar kisfilmjeit hol megmosolyogjuk, hol megkönnyezzük, de az elmondható, hogy mindet imádjuk! A legújabb rajzfilmjük főszereplője ráadásul egy kutya és annak kis barátja, egy cica.

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját
A pár az ámokfutás után úgy döntött, jó hatással lenne rájuk egy kutya, aki segítene az események feldolgozásában. Ekkor vették magukhoz Jaxet, a terápiás kutyát, hogy enyhítsen fájdalmukon.

Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át
Súlyos sérülésekkel mentették kölyökkorában - ma már ő segít a fizikai és szexuális bántalmazás áldozatainak feldolgozni a velük történteket.

8 hónapos pitbull mentette meg a családját a tűztől 8 hónapos pitbull mentette meg a családját a tűztől
Fiatal négylábú hős: még egy éves sincs a kis pit bull, máris hősként tekintenek rá. A kutyának hála nem történt tragédia a lakástűzben.

Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben
Sok emberen végigfut egy borzongás, ha fogászatról, vagy fogászati kezelésről van szó. A fogorvosoktól sokaknak egyenesen fóbiája van. San Fransiscoban azonban van egy rendelő, ahol megtalálták a hatékony módját a stresszoldásnak - egy öreg, fogatlan kutya személyében!

Egy kis vizsla, aki megváltoztatta egy rákos kislány életét Egy kis vizsla, aki megváltoztatta egy rákos kislány életét
Agydaganatot fedeztek fel a mindössze hét éves kislánynál. A betegség fenekestül felfordította a család életét, hosszú hetek, hónapok múltak el kezelésekkel, várakozással. Aztán megérkezett a kis Tucker és az élet újra vidám lett. A megható történetet a család a közösségi oldalán osztotta meg.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Vizslatúra Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Remekeltek mentőkutyáink a világbajnokságon Hírek - Címlapon
Remekeltek mentőkutyáink a világbajnokságon
300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a hurrikán miatt elhagyott szigetekről Hírek - Címlapon
300 kutyát és macskát mentettek ki repülővel a hurrikán miatt elhagyott szigetekről