A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Remekeltek mentőkutyáink a világbajnokságon

2017. szeptember 25., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Idén is fantasztikus eredményekkel tértek haza a világbajnokságról a mentőkutyák és vezetőik! Mentőkutyáink a világ élvonalát képviselik!



Szeptember 19. és 24. között zajlott a 23. IRO Mentőkutya Világbajnokság, ahol a világ legjobb mentőkutyái mérték össze tudásukat. A megmérettetésen 65 csapat indult, összesen 150 résztvevővel.

 

A magyar csapat meghálálta a drukkot és szurkolást: fantasztikusan teljesítettek! A legjobb eredményt a magyar közül Belényi Bea Zen nevű malinois kutyája hozta: a páros ezüstérmet szerzett! Magyarország csapata összesítettben negyedik helyen végzett bizonyítva, hazánk mentőkutyásai a világ legjobbjai közé tartoznak.

 

A magyar mentőkutyák

 

A magyar versenyzők eredményei:

  • Belényi Bea és Zen 2. helyezett (KÉA-PKKM)
  • Vida Zsuzsi és Atlasz 8. helyezett (MAK)
  • Dobák László és Pedro: 12. helyezett (KÉA)
  • Dánffy Brigi és Nápolyi 15.helyezett (KÉA-KMSME)
  • Pinkóczi Dia és Mangó 31.helyezett (MAK)


 

 

 


Sajnos nem felhőtlen az öröm, hiszen az egyik legsikeresebb kutyánk, Symba feladni kényszerült a versenyt egy sérülés következtében. „A diagnózis szerint egy öregedéssel összefüggő de operálható gerincprobléma miatti nem várt fájdalom hasított belé egy rossz mozdulattól és annyira fájt neki, hogy sokkos állapotba került.” - írta Symba gazdája, Balázs László a Facebook oldalán. Symbát sajnos műteni kell, teljes felépüléséig pedig hosszú út és többféle terápia vezet majd. Teljes edzettsége és izomzatának visszanyerése érdekében a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egy kifejezetten kutyák számára fejlesztett futópadot szeretne vásárolni, ám ehhez a kutya- és emberbarátok segítségét kérik, hiszen egy ilyen eszköz akár többszázezres tétel is lehet:

 

 

 

 

Témába vág

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz! Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz!
Önzetlenül kockáztatják értünk életüket, gondolkodás nélkül sietnek a segítségünkre – ők a mentőkutyák és gazdáik. Valódi hősök! Most azonban nekik van szükségük segítségre.

Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya
Gyászol a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány: hű társuk, Landon, a 12 éves németjuhász átkelt a szivárványhídon.

Kiemelkedő magyar eredmény született a Mentőkutya Világbajnokságon Kiemelkedő magyar eredmény született a Mentőkutya Világbajnokságon
Több magyar csapat is indult az idei Mentőkutya Világbajnokságon, ahova a világ minden tájáról érkeztek versenyzők. Kutyáink és vezetőik idén is gyönyörűen szerepeltek!

Épségben hazaértek a magyar mentőcsapatok és mentőkutyáik Líbiából Épségben hazaértek a magyar mentőcsapatok és mentőkutyáik Líbiából
Bár rendkívül nehéz és megterhelő napokon vannak túl, mindenki épségben tért haza a katasztrófa sújtotta városból: a mentők és a kutyák is jól vannak!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Brimo partysátor Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gének befolyásolják, hogy barátkozik a kutya az emberrel Hírek - Címlapon
Gének befolyásolják, hogy barátkozik a kutya az emberrel
A kutyák képesek külön kezelni saját érdeklődésüket és gazdáik érzelmeit Hírek - Címlapon
A kutyák képesek külön kezelni saját érdeklődésüket és gazdáik érzelmeit