A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Költözés kutyával - vagy nélküle. Kutyabarátok segítségére van szükség!

2017. szeptember 26., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Két kutyus, egy gyerkőc és egy anyuka - szinte megoldhatatlan feladat előtt állnak. Sürgősen költözniük kell, ám sehol nem akarják fogadni őket a kutyákkal. Kutyabarát albérletet nem találtak, így meg kell válniuk szeretett kutyáiktól.



Meg tudnál válni kedvencedtől, ha az élet választás elé sodorna?

Legtöbben azonnal rávágjuk: ugyan, dehogy. De mi van, ha mégis? Mi van akkor, ha egyszerűen nincs már választásod?

 

Ilyen helyzetbe került Ivett. Megváltozott életkörülményei mellett még egy nehézséggel kell szembenéznie: az albérlet, ahol jelenleg él kislányával és két kutyájával: Picurral és Brúnóval, megszűnik. Menniük kell.

 

Brúnó és Picur
Brúnó és Picur
Fotó: PAWS Team Hungary Állat-és Természetvédelem

 

Igen, de hova? Két kutyával? Lehetetlennek tűnő feladat. Annak ellenére is, hogy ez a két békés óriás rendkívül nyugodt és jól szocializált. Úgy tűnik azonban, hogy nincs egyetlen olyan ház-tulajdonos sem, aki adna számukra albérletet Tatán.

 

A sürgető határidő miatt nagyon nehéz döntést kellett hoznia Ivettnek: fájó, sajgó szívvel, de le kell mondania kutyusairól. Persze nem örökre: olyan helyet szeretne szerezni nekik, ahol folyamatosan látogathatja őket. Picurnak úgy néz ki, már meg is találták a gazdáját - Brúnó sorsa azonban még nem rendeződött.

 

Brúnó ügyét a PAWS Team Hungary Állat-és Természetvédő csapat karolta fel, lévén az ő pártfogoltjuk volt Brúnó, mielőtt Ivett örökbefogadta volna. Két megoldás látszik körvonalazódni: az egyik, hogy a kutyus ideiglenes befogadóhoz kerülne, hátha az albérlet-kérdés mégis megoldódik. A másik, hogy végleges örökbefogadót találnak Brúnónak  Tatán, vagy annak 50 kilométeres körzetében, ahol Ivett meg tudná látogatni.

 

A gyönyörű Brúnó
A gyönyörű Brúnó
Fotó: Vauvau professzionális kutyafotó 

 

A PAWS Team várja azok jelentkezését, akik ideiglenes, vagy végleges befogadással segíteni tudnák Brúnó sorsát, szerető otthont biztosítva neki. Brúnó nagyon okos, nyugodt, jól szocializált, ivartalanított kan cane corso és labrador keverék kutyus. Nem ugat se a lakásban, se az udvaron, gyönyörűen sétál pórázon láb mellett. Kinti-benti kutyusnak ajánlják, emellett Brúnó imádja és igényli is a nagy sétákat (Ivett napi kétszer is elviszi őt Picurral). Még több információ Brúnóról ide kattintva olvasható.

Ha Brúnónak ideiglenes befogadót sikerülne találni, annak ideje alatt az ellátását (élelem, állatorvosi költségek), biztosítja Ivett. Emellett gyakran látogatná, és a lemozgatásban is segítene az ideiglenes gazdinak. 
 

 

Az alábbi elérhetőségeken várják az üzeneteket:

Facebook: https://www.facebook.com/pawsteamhungary/

Email: 

 

 

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad
"Igyekeztem távolságot tartani. De valójában minden vágyam az volt, bárcsak velünk maradhatna Mary."- Megható történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Órákig könyörgött a kutyus a kórház bejáratánál, hogy láthassa gazdáját Hírek - Címlapon
Órákig könyörgött a kutyus a kórház bejáratánál, hogy láthassa gazdáját
Remekeltek mentőkutyáink a világbajnokságon Hírek - Címlapon
Remekeltek mentőkutyáink a világbajnokságon