A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Költözés kutyával - vagy nélküle. Kutyabarátok segítségére van szükség!

2017. szeptember 26., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Két kutyus, egy gyerkőc és egy anyuka - szinte megoldhatatlan feladat előtt állnak. Sürgősen költözniük kell, ám sehol nem akarják fogadni őket a kutyákkal. Kutyabarát albérletet nem találtak, így meg kell válniuk szeretett kutyáiktól.Meg tudnál válni kedvencedtől, ha az élet választás elé sodorna?

Legtöbben azonnal rávágjuk: ugyan, dehogy. De mi van, ha mégis? Mi van akkor, ha egyszerűen nincs már választásod?

 

Ilyen helyzetbe került Ivett. Megváltozott életkörülményei mellett még egy nehézséggel kell szembenéznie: az albérlet, ahol jelenleg él kislányával és két kutyájával: Picurral és Brúnóval, megszűnik. Menniük kell.

 

Brúnó és Picur
Brúnó és Picur
Fotó: PAWS Team Hungary Állat-és Természetvédelem

 

Igen, de hova? Két kutyával? Lehetetlennek tűnő feladat. Annak ellenére is, hogy ez a két békés óriás rendkívül nyugodt és jól szocializált. Úgy tűnik azonban, hogy nincs egyetlen olyan ház-tulajdonos sem, aki adna számukra albérletet Tatán.

 

A sürgető határidő miatt nagyon nehéz döntést kellett hoznia Ivettnek: fájó, sajgó szívvel, de le kell mondania kutyusairól. Persze nem örökre: olyan helyet szeretne szerezni nekik, ahol folyamatosan látogathatja őket. Picurnak úgy néz ki, már meg is találták a gazdáját - Brúnó sorsa azonban még nem rendeződött.

 

Brúnó ügyét a PAWS Team Hungary Állat-és Természetvédő csapat karolta fel, lévén az ő pártfogoltjuk volt Brúnó, mielőtt Ivett örökbefogadta volna. Két megoldás látszik körvonalazódni: az egyik, hogy a kutyus ideiglenes befogadóhoz kerülne, hátha az albérlet-kérdés mégis megoldódik. A másik, hogy végleges örökbefogadót találnak Brúnónak  Tatán, vagy annak 50 kilométeres körzetében, ahol Ivett meg tudná látogatni.

 

A gyönyörű Brúnó
A gyönyörű Brúnó
Fotó: Vauvau professzionális kutyafotó 

 

A PAWS Team várja azok jelentkezését, akik ideiglenes, vagy végleges befogadással segíteni tudnák Brúnó sorsát, szerető otthont biztosítva neki. Brúnó nagyon okos, nyugodt, jól szocializált, ivartalanított kan cane corso és labrador keverék kutyus. Nem ugat se a lakásban, se az udvaron, gyönyörűen sétál pórázon láb mellett. Kinti-benti kutyusnak ajánlják, emellett Brúnó imádja és igényli is a nagy sétákat (Ivett napi kétszer is elviszi őt Picurral). Még több információ Brúnóról ide kattintva olvasható.

Ha Brúnónak ideiglenes befogadót sikerülne találni, annak ideje alatt az ellátását (élelem, állatorvosi költségek), biztosítja Ivett. Emellett gyakran látogatná, és a lemozgatásban is segítene az ideiglenes gazdinak. 
 

 

Az alábbi elérhetőségeken várják az üzeneteket:

Facebook: https://www.facebook.com/pawsteamhungary/

Email: 

 

 

 

Témába vág

Patrick Stewart ismét ideiglenes befogadó lett Patrick Stewart ismét ideiglenes befogadó lett
A lehető legjobb példával jár elöl a világszerte ismert és elismert színész: újra ideiglenes gazdija lett egy menhelyi kutyának, akinek szerető otthont biztosít mindaddig, míg az rá nem talál a nagybetűs Gazdira.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve
Rajzolt képkockákon elevenedik meg, milyen is az, amikor a menhelyről végre hazaviszed az árva négylábút, aki ettől kezdve szerető családban élhet.

Így vált a Sárkányok Anyja a Kölykök Anyjává - az örökbefogadás mellett állt ki a Trónok harca sztárja Így vált a Sárkányok Anyja a Kölykök Anyjává - az örökbefogadás mellett állt ki a Trónok harca sztárja
A Trónok harca gyönyörű színésznője is kiáll az állatvédelem és az örökbefogadás mellett: egy kreatív ötlet megvalósításához társult egy showműsorban, melyben örökbefogadásra váró kölyökkutyákat mutatnak be, méghozzá a Trónok harca házainak színeiben!

Több, mint 700 menhelyi kutyus csóvál boldogabban Több, mint 700 menhelyi kutyus csóvál boldogabban
Kutyaszemmel: 2018-ban a hazai vidéki kutyamenhelyek 7 millió forintos támogatásban részesültek.

Így vált a bántalmazott kutya világutazóvá Így vált a bántalmazott kutya világutazóvá
Egy apró véletlen, egy találkozás sorsokat változtathat meg. Így történt ez egy szinte halálra éheztetett kutyával is. Szerencséjére egy napon keresztezte egymást az útja két utazó lánnyal, akiknek megesett a szíve a sanyarú sorsú kutyán.

Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló
A maradék távot, azaz 30 kilométert tett meg a futó karjában tartva a megmentett kölyökkutyát. A dobogós mellett ő az abszolút nyertese a maratonnak!

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért
Negyedik alkalommal indul útra a Hungarian Galgo Rescue Team olyan spanyol agarakért, akiket a vadászszezon végén feleslegesnek ítélnek. Az útnak az agarak mentésén túl célja egy olyan nemzetközi protokoll kiépítése, mely keretében egyszerűbben érkezhetnek hazánkba a végzetük elől menekülő galgok.

Jótékonysági futás az árva kutyákért Jótékonysági futás az árva kutyákért
Egy könnyed futóverseny teszi igazán sportossá a jövő hétvégét - amellett, hogy egy gyönyörű erdőben kocoghatunk, vagy mindent beleadva futhatunk az első helyért, még az árva kutyákat és macskákat is támogathatjuk a részvételünkkel!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Rehabportál Beagle Club Online Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Órákig könyörgött a kutyus a kórház bejáratánál, hogy láthassa gazdáját Hírek - Címlapon
Órákig könyörgött a kutyus a kórház bejáratánál, hogy láthassa gazdáját
Remekeltek mentőkutyáink a világbajnokságon Hírek - Címlapon
Remekeltek mentőkutyáink a világbajnokságon