A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

4000 méteres magasságból hozták le az idős kutyát másfél hónappal eltűnése után

2017. október 04., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A 14 éves keveréknek egy kirándulás alkalmával veszett nyoma Colorado hegycsúcsai között. Akaraterejének és egy állatbarát túrázó elszántságának köszönhetően az utolsó pillanatban leltek rá.Chloe, a csokoládébarna labrador-pitbull keverék a családi kirándulást követően nem jelent meg vacsoraidőben. Gazdái pánikba estek, s barátaik segítségével indultak keresésére a Colorado hegyei között megbújó otthonukból.

 

„Számunkra ő olyan, mintha az első közös gyermekünk lenne.” – nyilatkozta gazdája, Larry Osborne a Denver Post magazinnak. A közösségi médiában is megosztották kutyájuk történetét, kétségbeesetten plakátoltak városukban, ám Chloe nem került elő.

 

A 4320 méteres hegycsúcson szinte bárhol lehetett Chloe
A 4320 méteres hegycsúcson szinte bárhol lehetett Chloe
Fotó: denverpost.com

 

Teltek-múltak a hetek, a nyár őszbe fordult, s a hegyen az első hópelyhek is szállingózni kezdtek október közeledtével. A hűvösödő időjárás, a szélviharok és a gyakori esőzés miatt egyre csökkent a remény, hogy újra láthatják elveszett kedvencüket. Ideje volt szembenézni a rideg valósággal, s ebbe beleszakadt a szívük.

 

Leszedték a plakátokat, majd könnycseppek közepette elmesélték hét éves fiúknak, hogy négylábú barátja már a mennyből tekint le rájuk. Még egyszer ellátogattak Chloe kedvenc helyére, immár nélküle. Kövekből készítettek számára sírhelyet, s fájdalmas búcsút vettek tőle:

 

„Elfogadtam, amit a sors szánt nekünk. Azt hittem, ezt nem lehet túlélni. Kint a hidegben, élelem nélkül, lesoványodva, magányosan…”

 

A hölgy kitartásának hála megtalálták az idős kutyát
A hölgy kitartásának hála megtalálták az idős kutyát 
Fotó: denverpost.com

 

A sors azonban más befejezést szánt nekik. Rövidesen kiderült, mennyire lebecsülték kutyájuk képességeit és akaraterejét - egyúttal emberségből, együttérzésből és önzetlen segítőkészségből is életre szóló leckét kaptak.

 

Sean Nichols és kedvese, Trinity Smith három évvel ezelőtt költöztek a coloradói kisvárosba. Mindketten bolondulnak az állatokért, kutyájukat a floridai mocsárvidékről hozták el a halál torkából, egyik cicájukat egy kéményből bányászták ki, másikukat egy beteges macskagyűjtögetőtől mentették.

 

Szenvedélyes túrázók lévén minden szabadidejüket utazással töltötték, munkahelyük elszólította őket a városból, ezért elkerülte figyelmüket a Chloe felkutatására indított mentőakció. Egy internetes fórumon olvastak először arról, hogy egy sziklás magaslaton nyüszítést hallottak. Volt, aki sakálra tippelt, ám a hölgyet nem hagyta nyugodni a gondolat: mi van, ha egy kutya vár segítségre ott fent, a semmi közepén?

 

Karjaiban hozta le a férfi az idős kutyát a hegyről
Karjaiban hozta le a férfi az idős kutyát a hegyről
Fotó: denverpost.com

 

Első próbálkozása nem járt sikerrel, így hétvégén már kora reggel útnak indultak párjával. Órákon át haladtak felfelé néma csöndben, már épp kezdték feladni  hiábavalónak tűnő küldetésüket, mikor elhaló ugatásra lettek figyelmesek egy kiálló sziklaperem felől:

 

 „Kétségbeesett ugatás volt, mintha csak spórolt volna vele, alig maradt ereje.” – idézték fel. Míg a lány lent várt, párja négykézláb mászva indult meg a hang forrása felé, s a vándorkövek között kutatva végre megpillantotta az idős kutyát:

 

 „Mikor egymásra néztünk, az lehetett az arcomra írva, hogy 'Te jó ég, el sem hiszem, hogy itt vagy!' Chloe pofáján ugyanezt láttam.”

 

Chloe újra otthon, biztonságban
Chloe újra otthon, biztonságban
Fotó: denverpost.com

 

Elképzelhetetlen, hogyan került fel oda a kutya, magától azonban nem tudott lejönni, s mikor felnyúlt hozzá a férfi, hogy megragadja nyakörvét, az a kezében maradt. Sovány teste csupán árnyéka volt önmagának... A férfi magához hízelgette az ebet, aki minden bátorságát összeszedve karjaiba ugrott, ám egyensúlyukat vesztve, együtt csúsztak le a lejtőn a túraútvonalig. Sérülések nélkül megúszták, Chloe hamarosan jóízűen kortyolta a vizet és ropogtatta az ennivalót.  

 

A városkába visszatérve betértek a vegyesboltba, ahol a tulajdonos szerencsére felismerte az eltűnt kutyát. Értesítették családját, akik a helyszínre érve azt hitték, szellemet látnak. Másfél hónapja várták haza, ám a zord hegyi körülmények miatt feladták már a reményt. Ahogy ölbe vették, farka gyenge csóválásba kezdett, megnyalta gazdáinak arcát és elszenderült. Orra kicserepesedett a vízhiánytól, egykori súlyának közel kétharmadát vesztette el, de az állatorvosi vizsgálatok alapján mindezt leszámítva jó állapotban volt.

 

 

A labrador keverék családja körében
A labrador keverék családja körében
Fotó: denverpost.com

 

Aznap este hatalmas ünnepséget tartottak, szinte az egész város kutyabarát apraja-nagyja összegyűlt Chloe hazatérésének tiszteletére. Együtt sírtak és nevettek, alig hittek a szemüknek. Egy bátor hölgy elszántsága és a bajbajutott állatok iránt érzett együttérzése azonban újra bebizonyította, hogy csodák márpedig léteznek.

 

 „Egykor idegenek voltunk egymás számára, ám az emberi jóság és együttérzés felülkerekedett mindezen. Szavakkal képtelen lennék elmondani, mekkora hálát érzek.” – fejezték ki örömüket Chloe gazdái.

Forrás: denverpost.com
Indexkép forrás: denverpost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Hátizsák kutyáknak – Praktikus tippek a viseléshez Hátizsák kutyáknak – Praktikus tippek a viseléshez
Ha úgy döntöttünk, szeretnénk kedvencünkre hátizsákot adni, felmerülhet a kérdés, hogyan szoktassuk hozzá? Mi kerüljön bele? És mi ne? Ebben szeretnének most segíteni.

Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon
Történelmet írt Nimble, a fekete-fehér kutyus: a fajtatiszta ebeket is megelőzte a rangos megmérettetésen.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 MOL Nyrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz! Hírek - Címlapon
Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz!
Ő a világon az első kutya, aki mind a négy lábára művégtagot kapott Hírek - Címlapon
Ő a világon az első kutya, aki mind a négy lábára művégtagot kapott