A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ő a világon az első kutya, aki mind a négy lábára művégtagot kapott

2017. október 03., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Szörnyű körülmények között találtak rá a kis kölyökkutyára: mancsai a hidegben egy pocsolyába fagytak, ami által maradandó sérüléseket szerzett.



Naki’o élete nem indult vidáman. Egy elhagyott telken találtak rá, lábacskái egy pocsolyába fagytak. Eredeti gazdája valószínűleg hátrahagyta, mikor a jelzáloggal terhelt otthonából ki kellett költöznie.

 

A kölyök nagyon apró volt, alig nyomott két kilót. Könnyű súlyának hála viszonylag könnyedén tudott mozogni sérült lábain, ám ahogy cseperedett, egyre nagyobb gondot okozott neki a járás. Ugyanakkor, ahogy az egy igazi kölyökhöz illik, rengeteg energiája volt, amit mozgáskorlátozottsága révén nem tudott kellően levezetni.

 

Az első kutya, aki mind a négy lábán protézist visel
Az első kutya, aki mind a négy lábán protézist visel
Fotó: facebook.com/Nakio-the-Bionic-Dog-134872333342572/

 

Gazdija bármi áron szeretett volna segíteni szeretett kedvencén, hogy az úgy szaladhasson, játszhasson, ahogy egészséges társai. És itt kezdődik Naki’o izgalmas “átalakulása”. Eleinte a gazdik próbálkoztak különféle kiskocsikkal, kutyák számára készült kerekes székekkel, ám egyik sem vált be igazán. Egy kutyás ismerős lévén találtak rá az OrthoPets nevű cégre: az ismerős kutyusa az általuk készült merevítőt viselte.

 

"Naki’o esete izgalmas volt, ugyanakkor hatalmas kihívás is egyben. - mondta Martin Kaufmann, az OrthoPets alapítója. - Adott egy kutya, aki elszántan akar futni, játszani, ugrálni. Mindezt azonban csak nagyon óvatosan tudja végezni, hiszen fájdalmasak a mozdulatok számára."

 

A protézisek nem zavarják a játékban és a mozgásban
A protézisek nem zavarják a játékban és a mozgásban
Fotó: facebook.com/Nakio-the-Bionic-Dog-134872333342572/

 

A tökéletes protézis elkészítéséhez a kutya lábáról gipsz segítségével vettek mintákat. Elsőként a hátsó végtagjaira kapta meg a protézist: már ekkor hatalmas változás volt érezhető Naki’o-n. Azonban hamarosan észrevehetőek voltak az első lábain a fájdalom jelei. Így hamarosan megkapta az első lábára is a művégtagokat.

 

Naki o végre teljesen szabadon mozoghat
Naki o végre teljesen szabadon mozoghat
Fotó: facebook.com/Nakio-the-Bionic-Dog-134872333342572/

 

Nem volt könnyű folyamat. Naki’o azonban rendkívül keményen dolgozott saját szabadságáért. Ma már szabadon, boldogan mozog, szalad, ugrál és játszik kutyatársaival. “A protézisek megváltoztatták mindannyiunk életét. Végre gond nélkül tudunk sétálni együtt bármerre az utcákon. Egy apró dolog ez, ami egyébként teljesen magától értetődőnek tartunk - és végre együtt élvezhetjük! Nem is tudtam egyébként, hogy ő az első olyan kutya az egész világon, akinek mind a négy lábára protézis készült. Számomra ő csak az én boldog kiskutyám!” - írja a szerető gazdi Naki’o Facebook oldalán.

 

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com

Témába vág

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

3D nyomtatóval készült lábacskáin újra boldogan sétál a súlyosan bántalmazott kutya 3D nyomtatóval készült lábacskáin újra boldogan sétál a súlyosan bántalmazott kutya
Hónapokkal ezelőtt lemondtak róla, de a zsemleszínű kutyahölgy nem adta fel. Egy különleges eljárásnak köszönhetően nemcsak járni, de szaladni és játszani is képes - örömteli életet élhet!

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől
Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát is.

Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja
Ahogy mi, emberek egyedi ujjlenyomattal, úgy kutyáink is rendelkeznek egyedi mintázattal, ami akár az azonosításukra is használható: az ő esetükben az orruk rendelkezik ilyen egyedre jellemző mintával. Ezt használná ki a kínai cég applikációja: az orrlenyomat segítségével azonosítaná a kutyákat.

Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Tökéletesen egyforma, szuperképességű rendőrkutyák… Jön a klónok támadása?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
4000 méteres magasságból hozták le az idős kutyát másfél hónappal eltűnése után Hírek - Címlapon
4000 méteres magasságból hozták le az idős kutyát másfél hónappal eltűnése után
"Kutyakötelesség" a felelős állattartás Hírek - Címlapon
"Kutyakötelesség" a felelős állattartás