A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja

2019. július 16., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Ahogy mi, emberek egyedi ujjlenyomattal, úgy kutyáink is rendelkeznek egyedi mintázattal, ami akár az azonosításukra is használható: az ő esetükben az orruk rendelkezik ilyen egyedre jellemző mintával. Ezt használná ki a kínai cég applikációja: az orrlenyomat segítségével azonosítaná a kutyákat.



Kutyáink orra nem csak azért különleges, mert hihetetlen részletességgel képes felismerni a különböző szagokat, illatokat. Sok gazdi nem is tudja, hogy a kutyák orra hasonló az emberek ujjlenyomatához. A kutyanózi barázdái, görbülete és mintázata bizony egyedre jellemző, ez alapján akár pontosan be is lehetne azonosítani, hogy Fifiről, vagy Buksiról van-e szó. 

 

 

A kutyák orrának mintázata egyedi, így alkalmas lehet az azonosításukra is
A kutyák orrának mintázata egyedi, így alkalmas lehet az azonosításukra is
Fotó: petmd.com

 

 

A kínai startup ezt az egyedi orrlenyomatot használná a kutyák beazonosítására. Szerintük ez akár idővel ki is válthatná a jelenleg alkalmazott chipelési módszert. A feladatra egy telefonos applikációt írtak, mely a kamera segítségével feltérképezi az adott kutya orrát, annak mintázatát, egyedi jegyeit. Így készít egy profilt kutyádnak az adatbázisba, melynek segítségével a későbbiekben azonosítható lesz a négylábú. 

 

A cég szerint eddig 95%-os pontossággal sikerült azonosítani a kutyákat, szóval mondhatni, az ötlet működőképes. Segíthet azonosítani és visszajuttatni gazdájukhoz az elkóborolt állatokat, de akár a szabályszegő gazdik azonosításakor is hasznát lehetne venni (például ha póráz nélkül sétáltat az illető, vagy nem szedi össze kedvence után a piszkot).  

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szagol be a kutya a lábaink közé? Miért szagol be a kutya a lábaink közé?
Kínos, zavarba ejtő, mulatságos... Egy biztos: nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha kutyánk orra éppen érzékeny testrészeinkre téved. Mi teszi olyan érdekessé számára, és mit tehetünk, ha túlzásba viszi a szimatolást?

A cuki turcsi orr átka, avagy a brachycephal légúti obstrukciós szindróma kutyáknál A cuki turcsi orr átka, avagy a brachycephal légúti obstrukciós szindróma kutyáknál
Ami sokak szerint annyira aranyossá teszi őket, pokollá teheti a kutyák mindennapjait. Mit kell tudnunk róla?

Baj, ha sokat tüsszög a kutya? Baj, ha sokat tüsszög a kutya?
Időnként mindenki szokott hapcizni, így négylábú barátaink is. Mi van akkor, ha alig bírja abbahagyni? Honnan tudhatjuk, hogy mennyi „tüssz” számít soknak?

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A lehető legszebb hétvégével ajándékozta meg családja az öreg, beteg kutyát Hírek - Címlapon
A lehető legszebb hétvégével ajándékozta meg családja az öreg, beteg kutyát
Menhelyről örökbefogadott és még gazdira váró kutyákkal készült a vízilabda válogatott a vb-re Hírek - Címlapon
Menhelyről örökbefogadott és még gazdira váró kutyákkal készült a vízilabda válogatott a vb-re