A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhelyről örökbefogadott és még gazdira váró kutyákkal készült a vízilabda válogatott a vb-re

2019. július 15., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Már örökbefogadott, és örökbefogadásra váró kutyákkal tartottak szárazedzést a férfi- és a női vízilabda-válogatott tagjai, így készülve a kvangdzsu-i vizes vb-re. A csapat tagjai együtt futottak az agility pályán az ebekkel a REX Kutyaotthonban, ezzel hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra.



Már örökbefogadott, illetve örökbefogadásra váró kutyákkal tartottak szárazedzést a férfi- és a női vízilabda-válogatott tagjai, így készülve a kvangdzsu-i vizes vb-re. A csapat tagjai együtt futottak az agility pályán a négylábúakkal a budapesti REX Kutyaotthonban, ezzel hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra.

 

A nap tökéletes volt arra, hogy megtapasztaljam, milyen érzés, amikor egy kutya hallgat rám. Ez sajnos a sajátomról nem mondható el” – mondta nevetve Bedő Krisztián, válogatott vízilabdázó a kutyás agility szárazedzés után. „Láttam a kutya szemében, hogy mennyire figyel engem, ettől úgy éreztem ma magam, mint egy igazi csapatkapitány.”

 

Bedő Krisztián
Bedő Krisztián 

 

Illés Anna, a női vízilabda-válogatott játékosa egy 10 éves kutyával végezte a szárazedzést, aki sajnos nem először gazdátlan. “A felelős állattartás mellett fontos a felelős örökbefogadás is. A kutyát, akivel dolgoztam Ronnak, majd Bobinak hívták, így amikor sajnos másodszor is menhelyre került, már a Ronbobi nevet kapta. Az örökbefogadás tényleg felelősséggel jár, ezt nem szabad elfelejtenünk!”

 

 

Illés Anna
Illés Anna

 

 

A válogatott vízilabdázók az E.ON állatvédelmi programjához csatlakozva vettek részt az agility-vel összekötött szárazedzésen. Hiszen a kutyákkal való foglalkozás, az átmozgatásuk éppolyan fontos, mint az etetésük vagy az állatorvosi ellátásuk. Az energiacég és a sportolók így együtt hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra, az örökbefogadással járó kötelezettségekre is.

 

 

Angyal Dániel
Angyal Dániel

 

 

A menhely életében az anyagi támogatás és az önkéntes munka egyaránt fontos Dr. Koleszár István, a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója szerint. „Önkéntesek nélkül nem is tudnánk működni, hiszen az itt lévő több mint 250 állatot nem tudná a naponta itt dolgozó 2-3 kollégánk nélkülük ellátni. Ők a meghosszabbított kezeink. Ezért is örültünk annak, hogy az E.ON és a vízilabda válogatott tagjai segítettek nekünk” – tette hozzá a vezető.

 

Az energiacég állatvédelmi programsorozatának célja, hogy erősítse az állatok szeretetét és ösztönözze az embereket a menhelyi állatok felelős örökbefogadására. A REX Kutyaotthon mellett, a pécsi Misina Természet- és Állatvédő Egyesület valamint a Debreceni Kutyaház Állatotthon fáradhatatlan munkájához nyújt anyagi támogatást az E.ON. A támogatásra szánt összegből a menhelyek eledelt, gyógyszereket, pórázt és a menhelyek karbantartásához szükséges eszközöket vásárolnak.

 

 

Rebecca Parkes
Rebecca Parkes

 

 

„Az E.ON-nál azt valljuk, felelősek vagyunk a környezetünkért, ebbe természetesen a velünk élő háziállatok is beletartoznak. Állatvédelmi programsorozatunk egyik megható állomása ez, hiszen kb. 150 kutya vár a REX-nél gazdára. Reméljük, támogatásunkkal mi is ösztönözhetjük a mentett négylábúak örökbefogadását” – mondta Zavaros Dóra, az E.ON vállalati társadalmi felelősségvállalással foglalkozó munkatársa.

 

 

 

 

 

Az energiacég állatvédelmi programsorozatának részeként májusban a Nyíregyházi Állatpark állatkölykei kapták meg első játékukat Gyermeknap alkalmából, amihez az oda látogató gyerekek izgalmas kincskereséssel járultak hozzá. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén 161 ponton végeztek madárvédelmi beavatkozásokat, a gólyákat pedig több mint 4.300 fészektartóval várta idén az E.ON. Túrkeve-Dévaványa között ősszel indul az a beruházás, melynek keretében 18 km-es szakaszon kerülnek a vezetékek a földbe, ez a térségben fészkelő túzokok megóvását szolgálja majd. Vas megyében pedig villamos távvezeték-tartóoszlopokra helyeznek ki speciális műfészkeket, úgynevezett vércseládákat az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósággal közösen.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja Hírek - Címlapon
Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja
Kiskutya érkezik a házhoz? Íme 10 hasznos tipp! Hírek - Címlapon
Kiskutya érkezik a házhoz? Íme 10 hasznos tipp!