A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A lehető legszebb hétvégével ajándékozta meg családja az öreg, beteg kutyát

2019. július 16., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Olyan kevés idő adatik. Telnek az évek, rengeteg élményt gyűjtünk együtt négylábú barátainkkal - ám sajnos nekik olyan hamar menniük kell. Ez ellen sajnos nem tehetünk, viszont kihasználhatunk minden percet!Így tett az a család is, akik öreg kutyusánál halálos kórt diagnosztizált az állatorvos: Wilson, a 14 éves pointer testét egyre inkább legyőzte a rák, sajnos nem volt már esély a felépülésére. A családnak nehéz döntést kellett hoznia: összetört szívvel úgy döntöttek, nem engedik szenvedni négylábú családtagjukat. Előtte azonban szerettek volna még egy utolsó, élménydús együtt töltött hétvégét szeretett kutyájukkal.

 

Wilson hétvégéje egy hajókázással indult, ahonnan amennyire ereje engedte, de annál nagyobb örömmel ugrálhatott be a vízbe, úszkálhatott. Másnap kivételesen elkísérhette gazdiját, Stephent a munkába, aki tűzoltó - a gazdi munkatársaitól rengeteg simogatást zsebelt be! Azért, hogy Wilson önfeledten élvezhesse az utolsó napokat, állatorvosa erős fájdalomcsillapítót adott neki, így tényleg csak az élményekre figyelhetett az öreg kutya. 

 

 

Az idős, beteg kutya megfiatalodott, mikor úszkálhatott a vízben
Az idős, beteg kutya megfiatalodott, mikor úszkálhatott a vízben
Fotó: Stephen Rampersad

 

 

Az utolsó nap elérkeztével felkerekedett a család, és a tengerpart felé vették az irányt, ahol egy parti étteremben közösen megebédeltek - természetesen Wilson sem maradhatott ki a jóból. Hamburgert és sült krumplit evett ő is, sőt, egy külön tál szalonna sült meg a számára! Míg a fogások megérkeztek, Wilson rengeteg simogatást, becézgetést, kedves szót kapott nem csak családjától, de az étterem vendégeitől is. 

 

 

Az idős pointer remek étvággyal fogyasztotta a különleges ebédet
Az idős pointer remek étvággyal fogyasztotta a különleges ebédet
Fotó: Stephen Rampersad

 

 

“Bárhova mentünk, ő jött velünk. Nem mozdult el soha mellőlünk.” - mesélte Stephen a The Sun magazinnak. -  Stephen és Wilson már akkor is legjobb barátok voltak, mielőtt Stephen találkozott volna Christennel, akit azóta feleségül vett. Azóta két gyermekük született, akik Wilson mellett cseperedtek. - “A lehető legszebb hétvégét szerettük volna megadni neki. Fantasztikus kutya volt!”

 

 

Wilson nem csak az ebédet élvezte, hanem a rengeteg simogatást is
Wilson nem csak az ebédet élvezte, hanem a rengeteg simogatást is
Fotó: Stephen Rampersad

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tényleg hajlamosabbak a fajtatiszta kutyák a betegségekre? Tényleg hajlamosabbak a fajtatiszta kutyák a betegségekre?
Vagy ha megfordítjuk a kérdést: egészségesebbek a keverék kutyák, mint fajtatiszta társaik? Egy friss tanulmány szerint téves ez a feltételezés. Lássuk, mit mutatnak az adatok!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről
Az intelligencia egyik fő alkotóeleme, az úgynevezett g faktor kutyáknál is létezik, és sok jellemzőjében, többek között öregedési mintázatában is hasonlít az emberi g faktorhoz. Ennek vizsgálata így közelebb vihet minket az emberi kogníció szerveződésének, valamint a korral járó kognitív hanyatlás folyamatának megértéséhez - írták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék kutatói legújabb, a GeroScience című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Irodakutya.com Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből Hírek - Címlapon
Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből
Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja Hírek - Címlapon
Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja