A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A lehető legszebb hétvégével ajándékozta meg családja az öreg, beteg kutyát

2019. július 16., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Olyan kevés idő adatik. Telnek az évek, rengeteg élményt gyűjtünk együtt négylábú barátainkkal - ám sajnos nekik olyan hamar menniük kell. Ez ellen sajnos nem tehetünk, viszont kihasználhatunk minden percet!Így tett az a család is, akik öreg kutyusánál halálos kórt diagnosztizált az állatorvos: Wilson, a 14 éves pointer testét egyre inkább legyőzte a rák, sajnos nem volt már esély a felépülésére. A családnak nehéz döntést kellett hoznia: összetört szívvel úgy döntöttek, nem engedik szenvedni négylábú családtagjukat. Előtte azonban szerettek volna még egy utolsó, élménydús együtt töltött hétvégét szeretett kutyájukkal.

 

Wilson hétvégéje egy hajókázással indult, ahonnan amennyire ereje engedte, de annál nagyobb örömmel ugrálhatott be a vízbe, úszkálhatott. Másnap kivételesen elkísérhette gazdiját, Stephent a munkába, aki tűzoltó - a gazdi munkatársaitól rengeteg simogatást zsebelt be! Azért, hogy Wilson önfeledten élvezhesse az utolsó napokat, állatorvosa erős fájdalomcsillapítót adott neki, így tényleg csak az élményekre figyelhetett az öreg kutya. 

 

 

Az idős, beteg kutya megfiatalodott, mikor úszkálhatott a vízben
Az idős, beteg kutya megfiatalodott, mikor úszkálhatott a vízben
Fotó: Stephen Rampersad

 

 

Az utolsó nap elérkeztével felkerekedett a család, és a tengerpart felé vették az irányt, ahol egy parti étteremben közösen megebédeltek - természetesen Wilson sem maradhatott ki a jóból. Hamburgert és sült krumplit evett ő is, sőt, egy külön tál szalonna sült meg a számára! Míg a fogások megérkeztek, Wilson rengeteg simogatást, becézgetést, kedves szót kapott nem csak családjától, de az étterem vendégeitől is. 

 

 

Az idős pointer remek étvággyal fogyasztotta a különleges ebédet
Az idős pointer remek étvággyal fogyasztotta a különleges ebédet
Fotó: Stephen Rampersad

 

 

“Bárhova mentünk, ő jött velünk. Nem mozdult el soha mellőlünk.” - mesélte Stephen a The Sun magazinnak. -  Stephen és Wilson már akkor is legjobb barátok voltak, mielőtt Stephen találkozott volna Christennel, akit azóta feleségül vett. Azóta két gyermekük született, akik Wilson mellett cseperedtek. - “A lehető legszebb hétvégét szerettük volna megadni neki. Fantasztikus kutya volt!”

 

 

Wilson nem csak az ebédet élvezte, hanem a rengeteg simogatást is
Wilson nem csak az ebédet élvezte, hanem a rengeteg simogatást is
Fotó: Stephen Rampersad

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal
Andits Eszter, az MTI tudósítója jelenti: A holland parlamenti képviselők új szabályozást szavaztak meg, amely megtiltja, hogy a kisállat-tulajdonosok és a tenyésztők saját maguk végezzenek háziállataikkal, még akkor is, ha azok idősek vagy betegek.

Minden idők legidősebb kutyája Minden idők legidősebb kutyája
Méghozzá egy sokkal öregebb négylábúról kaptak bejelentést. Bobi, aki 1992. május 11-én látta meg a napvilágot nem csupán a legöregebb élő kutya, hanem a valaha élt legöregebb kutya.

A gazdi lét legnehezebb pillanata - Hogyan készüljünk az eutanáziára? A gazdi lét legnehezebb pillanata - Hogyan készüljünk az eutanáziára?
Mindig nehéz döntés, amikor végleg búcsút kell vennünk szeretett kedvencünktől. A gyászt talán semmi sem enyhítheti. Azonban ha megismerjük az eljárást, talán könnyebb lesz elfogadni, hogy így a végső ajándékot adhatjuk négylábú társunknak, megmentve őt egy sor felesleges szenvedéstől. És így talán könnyebben békére lelhet a lelkünk is.

Jelentős változásokon megy át a kutya személyisége, ahogy idősödik Jelentős változásokon megy át a kutya személyisége, ahogy idősödik
Kamaszodik a kutyusunk, mi pedig fogjuk a fejünket, arra gondolva, meddig tart ez? Nyugi, nem lesz ez mindig így...

Állatorvosok szívszorító vallomása az eutanáziáról Állatorvosok szívszorító vallomása az eutanáziáról
Bár az emberek feltétel nélkül szeretik őket életük során, úgy tűnik, sokan túlságosan nehéznek találják a búcsút a legvégén. A fő ok, amiért az emberek úgy döntenek, hogy nem kísérik el kedvencüket a legvégső útra, az a bizonytalanság és a félelem, hogy mi fog történni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből Hírek - Címlapon
Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből
Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja Hírek - Címlapon
Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja