A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A lehető legszebb hétvégével ajándékozta meg családja az öreg, beteg kutyát

2019. július 16., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Olyan kevés idő adatik. Telnek az évek, rengeteg élményt gyűjtünk együtt négylábú barátainkkal - ám sajnos nekik olyan hamar menniük kell. Ez ellen sajnos nem tehetünk, viszont kihasználhatunk minden percet!Így tett az a család is, akik öreg kutyusánál halálos kórt diagnosztizált az állatorvos: Wilson, a 14 éves pointer testét egyre inkább legyőzte a rák, sajnos nem volt már esély a felépülésére. A családnak nehéz döntést kellett hoznia: összetört szívvel úgy döntöttek, nem engedik szenvedni négylábú családtagjukat. Előtte azonban szerettek volna még egy utolsó, élménydús együtt töltött hétvégét szeretett kutyájukkal.

 

Wilson hétvégéje egy hajókázással indult, ahonnan amennyire ereje engedte, de annál nagyobb örömmel ugrálhatott be a vízbe, úszkálhatott. Másnap kivételesen elkísérhette gazdiját, Stephent a munkába, aki tűzoltó - a gazdi munkatársaitól rengeteg simogatást zsebelt be! Azért, hogy Wilson önfeledten élvezhesse az utolsó napokat, állatorvosa erős fájdalomcsillapítót adott neki, így tényleg csak az élményekre figyelhetett az öreg kutya. 

 

 

Az idős, beteg kutya megfiatalodott, mikor úszkálhatott a vízben
Az idős, beteg kutya megfiatalodott, mikor úszkálhatott a vízben
Fotó: Stephen Rampersad

 

 

Az utolsó nap elérkeztével felkerekedett a család, és a tengerpart felé vették az irányt, ahol egy parti étteremben közösen megebédeltek - természetesen Wilson sem maradhatott ki a jóból. Hamburgert és sült krumplit evett ő is, sőt, egy külön tál szalonna sült meg a számára! Míg a fogások megérkeztek, Wilson rengeteg simogatást, becézgetést, kedves szót kapott nem csak családjától, de az étterem vendégeitől is. 

 

 

Az idős pointer remek étvággyal fogyasztotta a különleges ebédet
Az idős pointer remek étvággyal fogyasztotta a különleges ebédet
Fotó: Stephen Rampersad

 

 

“Bárhova mentünk, ő jött velünk. Nem mozdult el soha mellőlünk.” - mesélte Stephen a The Sun magazinnak. -  Stephen és Wilson már akkor is legjobb barátok voltak, mielőtt Stephen találkozott volna Christennel, akit azóta feleségül vett. Azóta két gyermekük született, akik Wilson mellett cseperedtek. - “A lehető legszebb hétvégét szerettük volna megadni neki. Fantasztikus kutya volt!”

 

 

Wilson nem csak az ebédet élvezte, hanem a rengeteg simogatást is
Wilson nem csak az ebédet élvezte, hanem a rengeteg simogatást is
Fotó: Stephen Rampersad

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A nyugdíjasok körében is népszerűsítik az állatvédelmet A nyugdíjasok körében is népszerűsítik az állatvédelmet
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötnek a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségével, a közös munka célja az állatvédelem népszerűsítése a nyugdíjasok körében - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosi titkárság közleménye alapján.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

140 menhelyi kutya karácsonya 140 menhelyi kutya karácsonya
Ritkán szoktunk így belegondolni, de egy menhelyi kutyusnak, - akinek egész napja a rácsok mögött telik arra várva, hogy végre valaki a kennel előtt elsétálva meglátja benne a csodát – bizony a nap fénypontja, amikor kiszabadulva önfeledten szaglászhat, sétálhat. Érthető hát a négylábúak izgatottsága, amikor az önkéntesek megjelentek, hogy sétálni vigyék őket.

Különleges kutyabusszal viszik a kedvenceket kirándulni egy alaszkai kisvárosban Különleges kutyabusszal viszik a kedvenceket kirándulni egy alaszkai kisvárosban
A négylábú utasok lelkesen várják, hogy megérkezzen a busz, és boldogan köszöntik barátaikat. Kalandra fel!

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Hírstart MTI MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből Hírek - Címlapon
Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből
Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja Hírek - Címlapon
Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja