A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

3D nyomtatóval készült lábacskáin újra boldogan sétál a súlyosan bántalmazott kutya

2021. november 25., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hónapokkal ezelőtt lemondtak róla, de a zsemleszínű kutyahölgy nem adta fel. Egy különleges eljárásnak köszönhetően nemcsak járni, de szaladni és játszani is képes - örömteli életet élhet!Monika, a kis keverék életkedve magával ragadó. Hatalmas mosollyal köszönti gondozóit és ha a képeken csak tündéri pofiját látnánk, senki nem mondaná meg, mennyi megpróbáltatáson kellett keresztül mennie.

 

2020 decemberében bukkantak rá az Oroszország délnyugati részén fekvő városkában. A Fekete-tengerhez közel eső településen hevert magatehetetlenül az út szélén, szívszorító látványt nyújtott: mind a négy mancsa szétroncsolódott. Nagy valószínűséggel megkínozták, aztán sorsára hagyták…

 

Monika, a protézissel élő kutya újra mosolyog
Monika, a protézissel élő kutya újra mosolyog
Fotó: Kirill Kukhmartass/Getty Images

 

Sokan úgy gondolták, nincs mit tenni. Ha Monika fel is épülne az amputációból, sohasem lesz képes járni segítség nélkül. Mégis úgy döntöttek, hogy megpróbálják a lehetetlent: egy komoly műtét során eltávolították sérült mancsait, majd két menhelyi önkéntes vette szárnyai alá a kiskutyát. Éjt nappalá téve mellette voltak, ápolták és segítették minden mozdulatnál.

 

Dacolva mások véleményével, kitartóan keresték a megoldást. Kapcsolatba léptek egy olyan állatorvossal, aki egy különleges eljárás segítségével évek óta végez bonyolult műtéteket. Dr. Sergei Gorshkov 37 alkalommal ültetett be protézist a legkülönfélébb traumákat elszenvedett állatoknál, de Monika lett volna az első, ahol mind a négy mancsot pótolni kell.  

 

Mind a négy lábán protézis van, ügyesen használja a kutya
Mind a négy lábán protézis van, ügyesen használja a kutya
Fotó: Kirill Kukhmartass/Getty Images

 

Az állatmentőknek sikerült összegyűjteni az 5400 dolláros műtéti díjat (kb. 1.800.000 Ft), és a sokat szenvedett kutyus csodálatos gyógyulása megkezdődött. Mindenki meglepődött, milyen elképesztő gyorsasággal zajlott felépülése e jelentős beavatkozást követően:

 

„Nem hiszem, hogy optimistán láttuk a jövőjét, de a harmadik napon megpróbált felállni, tett pár lépést, majd szép lassan körbesétált a klinikán, minden helyiségbe kíváncsian bekukkantott” – mondta el az állatorvos egy interjúban. - „Örömömre szolgál, hogy új életet adhatok a sérült állatoknak. A gazdik vigaszra lelnek bennük, gyógyításuk által pedig egy kicsit az embereket is kezelhetem” – tette hozzá Gorshkov.

 

Műlábaival is nagyon aranyos a bántalmazott keverék
Műlábaival is nagyon aranyos a bántalmazott keverék
Fotó: Kirill Kukhmartass/Getty Images

 

A mosolygós kis keverék és gondozói most új kalandra vállalkoznak: elképzelhető, hogy nemsokára egy londoni székhelyű állatviselkedés-szakértővel dolgozhatnak együtt, aki segít majd Monikának feldolgozni az őt ért traumákat, egyúttal felkészülni arra, milyen lesz majd egy szerető családban élni.

 

Monika ezentúl nemcsak sétálni fog tudni műlábai segítségével, de újra szaladgálhat és játszhat barátaival. Nem mindennapi megjelenése és története szívünk legmélyéig hatol.

 

Minden kutya megérdemel egy esélyt a boldog, teljes életre!

 

Ő a világon az első kutya, aki mind a négy lábára művégtagot kapott - Kutyabarát helyek

Szörnyű körülmények között találtak rá a kis kölyökkutyára: mancsai a hidegben egy pocsolyába fagytak, ami által maradandó sérüléseket szerzett.

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Kirill Kukhmartass/Getty Images

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár? Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár?
Kevésbé reagál a szavainkra, meg sem hallja, ha csörög a kulcs a zárban, még a hangos zajokra sem riad fel álmából. Lehet, hogy kutyánknak gond van a hallásával?

Az erkélyen át próbált szabadulni az éheztetett kutya – állatbarátok mentették meg a haláltól Az erkélyen át próbált szabadulni az éheztetett kutya – állatbarátok mentették meg a haláltól
Hihetetlen jelenetnek lehettek tanúi az emberek a minap egy orosz városkában: egy kutya lógott ki egy erkély rácsai közül. Keservesen sírt, hogy segítsenek rajta…

Bántalmazott pitbull kölyköt fogadott örökbe Dave Bautista Bántalmazott pitbull kölyköt fogadott örökbe Dave Bautista
Nyakába belenőtt a lánc. Magányosan próbált túlélni az utca félelmetes világában... Ám a szerencse rámosolygott, története a hírességhez is eljutott, és ma már egy családot alkotnak. Megható örökbefogadás!

Szánkázás, avagy miért dörgöli a kutya a fenekét a földhöz? Szánkázás, avagy miért dörgöli a kutya a fenekét a földhöz?
A rövid válasz annyi lenne, "hogy megtörölje" vagy "mert viszket”. Szerencsés esetben hamar enyhül a probléma, de nem feltétlen garantált a megoldás. Mit tegyünk, ha kutyánkat szánkázni látjuk, és hogyan segítsünk neki?

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

"Ments meg, kérlek!" – Mancsát nyújtja segítőjének az oszlophoz láncolt, éhező kutya "Ments meg, kérlek!" – Mancsát nyújtja segítőjének az oszlophoz láncolt, éhező kutya
Rettentően legyengült állapotban találtak rá a bulldog keverékre, maradék erejét összeszedve esedezett segítségért. Szívszorító videó!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Új kutyás film a láthatáron: egy belga juhásszal készített filmet Channing Tatum Hírek - Címlapon
Új kutyás film a láthatáron: egy belga juhásszal készített filmet Channing Tatum
Menhelyen élő kutyák és cicák örökbefogadására bátorít a CIB Bank Hírek - Címlapon
Menhelyen élő kutyák és cicák örökbefogadására bátorít a CIB Bank