A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

3D nyomtatóval készült lábacskáin újra boldogan sétál a súlyosan bántalmazott kutya

2021. november 25., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Hónapokkal ezelőtt lemondtak róla, de a zsemleszínű kutyahölgy nem adta fel. Egy különleges eljárásnak köszönhetően nemcsak járni, de szaladni és játszani is képes - örömteli életet élhet!



Monika, a kis keverék életkedve magával ragadó. Hatalmas mosollyal köszönti gondozóit és ha a képeken csak tündéri pofiját látnánk, senki nem mondaná meg, mennyi megpróbáltatáson kellett keresztül mennie.

 

2020 decemberében bukkantak rá az Oroszország délnyugati részén fekvő városkában. A Fekete-tengerhez közel eső településen hevert magatehetetlenül az út szélén, szívszorító látványt nyújtott: mind a négy mancsa szétroncsolódott. Nagy valószínűséggel megkínozták, aztán sorsára hagyták…

 

Monika, a protézissel élő kutya újra mosolyog
Monika, a protézissel élő kutya újra mosolyog
Fotó: Kirill Kukhmartass/Getty Images

 

Sokan úgy gondolták, nincs mit tenni. Ha Monika fel is épülne az amputációból, sohasem lesz képes járni segítség nélkül. Mégis úgy döntöttek, hogy megpróbálják a lehetetlent: egy komoly műtét során eltávolították sérült mancsait, majd két menhelyi önkéntes vette szárnyai alá a kiskutyát. Éjt nappalá téve mellette voltak, ápolták és segítették minden mozdulatnál.

 

Dacolva mások véleményével, kitartóan keresték a megoldást. Kapcsolatba léptek egy olyan állatorvossal, aki egy különleges eljárás segítségével évek óta végez bonyolult műtéteket. Dr. Sergei Gorshkov 37 alkalommal ültetett be protézist a legkülönfélébb traumákat elszenvedett állatoknál, de Monika lett volna az első, ahol mind a négy mancsot pótolni kell.  

 

Mind a négy lábán protézis van, ügyesen használja a kutya
Mind a négy lábán protézis van, ügyesen használja a kutya
Fotó: Kirill Kukhmartass/Getty Images

 

Az állatmentőknek sikerült összegyűjteni az 5400 dolláros műtéti díjat (kb. 1.800.000 Ft), és a sokat szenvedett kutyus csodálatos gyógyulása megkezdődött. Mindenki meglepődött, milyen elképesztő gyorsasággal zajlott felépülése e jelentős beavatkozást követően:

 

„Nem hiszem, hogy optimistán láttuk a jövőjét, de a harmadik napon megpróbált felállni, tett pár lépést, majd szép lassan körbesétált a klinikán, minden helyiségbe kíváncsian bekukkantott” – mondta el az állatorvos egy interjúban. - „Örömömre szolgál, hogy új életet adhatok a sérült állatoknak. A gazdik vigaszra lelnek bennük, gyógyításuk által pedig egy kicsit az embereket is kezelhetem” – tette hozzá Gorshkov.

 

Műlábaival is nagyon aranyos a bántalmazott keverék
Műlábaival is nagyon aranyos a bántalmazott keverék
Fotó: Kirill Kukhmartass/Getty Images

 

A mosolygós kis keverék és gondozói most új kalandra vállalkoznak: elképzelhető, hogy nemsokára egy londoni székhelyű állatviselkedés-szakértővel dolgozhatnak együtt, aki segít majd Monikának feldolgozni az őt ért traumákat, egyúttal felkészülni arra, milyen lesz majd egy szerető családban élni.

 

Monika ezentúl nemcsak sétálni fog tudni műlábai segítségével, de újra szaladgálhat és játszhat barátaival. Nem mindennapi megjelenése és története szívünk legmélyéig hatol.

 

Minden kutya megérdemel egy esélyt a boldog, teljes életre!

 

Ő a világon az első kutya, aki mind a négy lábára művégtagot kapott - Kutyabarát helyek

Szörnyű körülmények között találtak rá a kis kölyökkutyára: mancsai a hidegben egy pocsolyába fagytak, ami által maradandó sérüléseket szerzett.

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Kirill Kukhmartass/Getty Images

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új kutyás film a láthatáron: egy belga juhásszal készített filmet Channing Tatum Hírek - Címlapon
Új kutyás film a láthatáron: egy belga juhásszal készített filmet Channing Tatum
Menhelyen élő kutyák és cicák örökbefogadására bátorít a CIB Bank Hírek - Címlapon
Menhelyen élő kutyák és cicák örökbefogadására bátorít a CIB Bank