A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől

2019. november 18., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát is.



Rafi Sahin Londonból egészen Dél-Koreáig repült, hogy megmentsen egy esélytelennek tűnő kutyát. Az állatvédő szervezeteknek egyébként is nagyon nehéz dolga van, hogy minden védencük számára találjanak szerető gazdit - hát még a valamilyen fogyatékossággal, vagy betegséggel küzdő kutyák esetében! Jindol pedig a különösen nehéz helyzetben lévő gazdikeresők közé tartozott

 

A  fehér kutyát az utcán találták az állatvédők. Éhezett és minden embertől halálosan rettegett. A hátsó két lábának nagy részét valakik levágták. Nem tudni pontosan, kik és miért tették, de az eset nagyon hasonlít a kutyahús piacban tevékenykedők módszereire. Ők azért szokták megcsonkítani a kutyákat, hogy azok ne tudjanak elmenekülni. 

Nem tudni, hogyan került végül Jindol az utcára, de szerencsére így rátalálhattak az állatvédők, akik azonnal meg is kezdték kezelését és rehabilitálását. 

 

 

Éhezve és rettegve találták meg Jindolt az állatvédők
Éhezve és rettegve találták meg Jindolt az állatvédők
Fotó: Jindol and Rafi - Facebook.com

 

 

Jindol szerencséje továbbra is kitartott: a messzi Londonban élő Rafi az interneten talált rá a történetére és azonnal fel is vette a kapcsolatot a kutyát megmentő szervezettel. Az ügyintézések után pedig saját maga ment el kiszemeltjéért Dél-Koreába. Jindol először bizalmatlanul fogadta, ám hamar rájött, hogy Rafi nem akarja bántani, és pillanatok alatt összebarátkoztak. 

 

Kellett egy kis idő, hogy Jindol feloldódjon az új otthonában és teljes bizalommal legyen új gazdája felé. “Minden egyes alkalommal, amikor egy kéz felé nyúlt, hogy megsimogassa, összerándult. Azt hitte, bántani akarjuk. Azóta szerencsére megtört a jég, és teljesen új kutya lett, teljes értékű családtagunk lett.” - idézi Rafit az Unilad. Jindol időközben megbarátkozott két új “testvérével”, Lokival, a husky-szamojéd keverékkel és Lyrával, a francia bulldoggal is, akik azóta szinte a testőrei lettek. 

 

 

Jindol esélyt kaphatott egy boldogabb életre szerető gazdijának hála
Jindol esélyt kaphatott egy boldogabb életre szerető gazdijának hála
Fotó: Jindol and Rafi - Facebook.com

 

 

Rafi külön figyelmet fordított Jindol lábaira is: rengeteg anyagot olvasott el, videókat nézett és konzultált specialistákkal is, hogy mi lenne a legjobb megoldás Jindol számára, ami könnyebbé, kényelmesebbé tehetné a napjait. Jelenleg Jindol lábaira fásliból készült kis “csizmák kerülnek” amik védik a lábát, és könnyebbé teszik a mozgást számára, nem mellesleg a hátát is kímélik. A legjobb megoldást egyébként protézis jelentené, ám az hatalmas pénzbe kerül. Rafi azonban nem adja fel, mindig tesz félre a protézisre és egy adományozó oldalt is fenntart.

 

 

Melyik cipőm is vegyem fel ma...? Jindol mindennapjait végigkísérik a kis csizmák.
Melyik cipőm is vegyem fel ma...? Jindol mindennapjait végigkísérik a kis csizmák.
Fotó: Jindol and Rafi - Facebook.com

 

 

Egyébként Jindol is rengeteget segít Rafinak: a nőt évekkel ezelőtt diagnosztizálták epilepsziával és Ehlers-Danlos szindrómával, ami fájdalmas ízületeket ls krónikus fáradtságot okoz. Kutyái hatalmas segítséget jelentenek Rafinak a mindennapokban: inspirálják, motiválják, életszeretetükkel és vidámságukkal. Nekik köszönhetően könnyebben vészeli át a rosszabb napokat is.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel
Emlékeztek még Arielre, a hat lábbal született kis spánielre? A kiskutya élete küzdelmesen indult, de szerencsére jó kezekbe került, így ma a boldog kölykök életét élheti.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

A kutyák is lehetnek csiklandósak? A kutyák is lehetnek csiklandósak?
Elgondolkodtál már valaha azon, mit csinál a kutyád, amikor lábaival kalimpál, miközben a pocakját vagy hátát vakargatod? Lehet, hogy csiklandozza az érintésed?

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele Hírek - Címlapon
Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele
Farokkal a homlokán született a kiskutya - ő az internet új kedvence Hírek - Címlapon
Farokkal a homlokán született a kiskutya - ő az internet új kedvence