A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől

2019. november 18., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát is.Rafi Sahin Londonból egészen Dél-Koreáig repült, hogy megmentsen egy esélytelennek tűnő kutyát. Az állatvédő szervezeteknek egyébként is nagyon nehéz dolga van, hogy minden védencük számára találjanak szerető gazdit - hát még a valamilyen fogyatékossággal, vagy betegséggel küzdő kutyák esetében! Jindol pedig a különösen nehéz helyzetben lévő gazdikeresők közé tartozott

 

A  fehér kutyát az utcán találták az állatvédők. Éhezett és minden embertől halálosan rettegett. A hátsó két lábának nagy részét valakik levágták. Nem tudni pontosan, kik és miért tették, de az eset nagyon hasonlít a kutyahús piacban tevékenykedők módszereire. Ők azért szokták megcsonkítani a kutyákat, hogy azok ne tudjanak elmenekülni. 

Nem tudni, hogyan került végül Jindol az utcára, de szerencsére így rátalálhattak az állatvédők, akik azonnal meg is kezdték kezelését és rehabilitálását. 

 

 

Éhezve és rettegve találták meg Jindolt az állatvédők
Éhezve és rettegve találták meg Jindolt az állatvédők
Fotó: Jindol and Rafi - Facebook.com

 

 

Jindol szerencséje továbbra is kitartott: a messzi Londonban élő Rafi az interneten talált rá a történetére és azonnal fel is vette a kapcsolatot a kutyát megmentő szervezettel. Az ügyintézések után pedig saját maga ment el kiszemeltjéért Dél-Koreába. Jindol először bizalmatlanul fogadta, ám hamar rájött, hogy Rafi nem akarja bántani, és pillanatok alatt összebarátkoztak. 

 

Kellett egy kis idő, hogy Jindol feloldódjon az új otthonában és teljes bizalommal legyen új gazdája felé. “Minden egyes alkalommal, amikor egy kéz felé nyúlt, hogy megsimogassa, összerándult. Azt hitte, bántani akarjuk. Azóta szerencsére megtört a jég, és teljesen új kutya lett, teljes értékű családtagunk lett.” - idézi Rafit az Unilad. Jindol időközben megbarátkozott két új “testvérével”, Lokival, a husky-szamojéd keverékkel és Lyrával, a francia bulldoggal is, akik azóta szinte a testőrei lettek. 

 

 

Jindol esélyt kaphatott egy boldogabb életre szerető gazdijának hála
Jindol esélyt kaphatott egy boldogabb életre szerető gazdijának hála
Fotó: Jindol and Rafi - Facebook.com

 

 

Rafi külön figyelmet fordított Jindol lábaira is: rengeteg anyagot olvasott el, videókat nézett és konzultált specialistákkal is, hogy mi lenne a legjobb megoldás Jindol számára, ami könnyebbé, kényelmesebbé tehetné a napjait. Jelenleg Jindol lábaira fásliból készült kis “csizmák kerülnek” amik védik a lábát, és könnyebbé teszik a mozgást számára, nem mellesleg a hátát is kímélik. A legjobb megoldást egyébként protézis jelentené, ám az hatalmas pénzbe kerül. Rafi azonban nem adja fel, mindig tesz félre a protézisre és egy adományozó oldalt is fenntart.

 

 

Melyik cipőm is vegyem fel ma...? Jindol mindennapjait végigkísérik a kis csizmák.
Melyik cipőm is vegyem fel ma...? Jindol mindennapjait végigkísérik a kis csizmák.
Fotó: Jindol and Rafi - Facebook.com

 

 

Egyébként Jindol is rengeteget segít Rafinak: a nőt évekkel ezelőtt diagnosztizálták epilepsziával és Ehlers-Danlos szindrómával, ami fájdalmas ízületeket ls krónikus fáradtságot okoz. Kutyái hatalmas segítséget jelentenek Rafinak a mindennapokban: inspirálják, motiválják, életszeretetükkel és vidámságukkal. Nekik köszönhetően könnyebben vészeli át a rosszabb napokat is.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Kutyák százai nézték meg a legújabb Mancs őrjárat mozifilmet, és ezzel rekordot döntöttek Kutyák százai nézték meg a legújabb Mancs őrjárat mozifilmet, és ezzel rekordot döntöttek
Kétszáznál is több négylábú jelent meg a Mancs őrjárat – A szuperfilm első nyilvános bemutatóján.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

Nyári veszélyek - Napégés kutyáknál Nyári veszélyek - Napégés kutyáknál
Ha végre itt a nyár, és meleg az idő… Élvezzük a napsütést, feltöltődünk, ám eközben odafigyelünk arra is, hogy védjük magunkat a napsugarak káros hatásaival szemben. Nem feledkezhetünk meg kedvenceinkről sem, hiszen ők is ki vannak téve a napégés veszélyeinek. Hogyan óvhatjuk meg őket a bajtól?

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele Hírek - Címlapon
Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele
Farokkal a homlokán született a kiskutya - ő az internet új kedvence Hírek - Címlapon
Farokkal a homlokán született a kiskutya - ő az internet új kedvence