A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz!

2017. október 04., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A világ egyik legjobb mentőkutyája, Symba, betegszabadságra kényszerült: a műtéten már túl van, szépen lábadozik, gyógyul. A teljes felépülés azonban még messze van. A munkához szükséges kondi visszanyeréséhez drága eszközre van szükség, aminek megvásárlásához segítséget kérnek.A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnál dolgozó Symba nevét mindannyian ismerjük: ő a világ egyik legjobb mentőkutyája. Symbának és vezetője mindig azonnal a segítségére sietnek a bajba jutott embereknek. Most azonban ők szorulnak segítségre.

 

Symba a szeptember végén rendezett Mentőkutyás Világbajnokság ideje alatt lett rosszul, ami miatt a versenyt is fel kellett adnia. A vizsgálat során derült ki, hogy a gerincével van probléma: az ágyéki gerinc szakaszon az idegek folyamatos nyomás alatt voltak és gyulladás alakult ki.

 

Symba a műtét után
Symba a műtét után
Fotó: facebook.com/kutatomentok

 

Symba túl van a műtéten, szépen javul, ám még hosszú hetekig pihennie kell. Rehabilitációja alatt többféle terápiát is alkalmaznak majd, ám ahhoz, hogy kondiját, izomzatát is teljes mértékben visszanyerje, nagy szükség lenne egy kifejezetten kutyák számára fejlesztett futópadra. Az eszközt nem csak Symba rehabilitációja során alkalmaznák: többször előfordult már, hogy szükség lett volna a futópadra.

 

Egy ilyen eszköz azonban komoly anyagi vonzattal jár, amit az Alapítvány önerőből nem tud finanszírozni: segítségért az adományozókhoz fordulnak. Minden apró segítség sokat jelent: már több mint a fele összegyűlt a gép árának!

 

Az alábbi Facebook posztban olvasható, mi az adományozás pontos menete:

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/kutatomentok

Témába vág

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Miért érintik össze orrukat a kutyák? Miért érintik össze orrukat a kutyák?
Üdvözlés, információgyűjtés, a kötődés növelése... Mi mindenben segítheti a kutyákat ez a barátságosnak tűnő gesztus?

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart Praktiker JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatok világnapja másképp: Szaporítótelepet számolnak fel az állatvédők Hírek - Címlapon
Állatok világnapja másképp: Szaporítótelepet számolnak fel az állatvédők
4000 méteres magasságból hozták le az idős kutyát másfél hónappal eltűnése után Hírek - Címlapon
4000 méteres magasságból hozták le az idős kutyát másfél hónappal eltűnése után