A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

50 ezer éves, jégbe fagyott farkaskölyköt találtak Kanadában

2018. szeptember 21., 13:00


Szerző: László Enikő


Kategória: Jó tudni!




Egy farkas és egy rénszarvas jégbe fagyott tetemét találták meg aranybányászok, a kanadai Yukonban. Ez az első olyan farkasmaradvány, amely a jégkori időkből származik.



A terület, ahol a kölyköt találták nagyon vonzó az aranybányászok számára, azonban nem gondolták volna, hogy arany helyett mumifikálódott állatokra bukkanhatnak. A rénszarvas és a farkas tetemét 2016-ban találták és a szakemberek az előző héten mutatták be a közönség számára, Dawsonban.

 

Az 50 ezer éves farkaskölyök
Az 50 ezer éves farkaskölyök
Fotó: Government of Yukon

 

 

A leletek megvizsgálásával a kutatók olyan információkhoz juthatnak, minthogy mivel táplálkoztak, milyen a genetikájuk, mennyi idősek voltak ezek az állatok és mi okozhatta halálukat. A farkas igazi különlegességnek számít, ugyanis nagyon ritka, hogy a bunda, a mancsok, a farok és a fej is ilyen mértékben konzerválódik. A paleontológus, Elsa Panciroli szerint ezen a környéken nagyon sok jégkori csontra lehet bukkanni, de ilyen jó állapotban megmaradt bőrrel és szőrzettel még nem találkozott.

 

A két állat valószínűleg a száraz tundrán élt és ott is a hidegebb időszakban, ezért is maradt meg testük ilyen jó állapotban. A kutatók a továbbiakban DNS minta alapján azt akarják megtudni, milyen rokonság van a jégkori és a mai szürkefarkas között.

 

 


Indexkép forrás: Government of Yukon

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Menhellyé alakította az iskolabuszt a férfi, hogy azzal menthesse a hurrikán elől a kutyákat Hírek - Címlapon
Menhellyé alakította az iskolabuszt a férfi, hogy azzal menthesse a hurrikán elől a kutyákat
Időpontváltozás! - Ismét összegyűlnek az ország tacsisai Hírek - Címlapon
Időpontváltozás! - Ismét összegyűlnek az ország tacsisai