A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

50 ezer éves, jégbe fagyott farkaskölyköt találtak Kanadában

2018. szeptember 21., 13:00


Szerző: László Enikő


Kategória: Jó tudni!
Egy farkas és egy rénszarvas jégbe fagyott tetemét találták meg aranybányászok, a kanadai Yukonban. Ez az első olyan farkasmaradvány, amely a jégkori időkből származik.A terület, ahol a kölyköt találták nagyon vonzó az aranybányászok számára, azonban nem gondolták volna, hogy arany helyett mumifikálódott állatokra bukkanhatnak. A rénszarvas és a farkas tetemét 2016-ban találták és a szakemberek az előző héten mutatták be a közönség számára, Dawsonban.

 

Az 50 ezer éves farkaskölyök
Az 50 ezer éves farkaskölyök
Fotó: Government of Yukon

 

 

A leletek megvizsgálásával a kutatók olyan információkhoz juthatnak, minthogy mivel táplálkoztak, milyen a genetikájuk, mennyi idősek voltak ezek az állatok és mi okozhatta halálukat. A farkas igazi különlegességnek számít, ugyanis nagyon ritka, hogy a bunda, a mancsok, a farok és a fej is ilyen mértékben konzerválódik. A paleontológus, Elsa Panciroli szerint ezen a környéken nagyon sok jégkori csontra lehet bukkanni, de ilyen jó állapotban megmaradt bőrrel és szőrzettel még nem találkozott.

 

A két állat valószínűleg a száraz tundrán élt és ott is a hidegebb időszakban, ezért is maradt meg testük ilyen jó állapotban. A kutatók a továbbiakban DNS minta alapján azt akarják megtudni, milyen rokonság van a jégkori és a mai szürkefarkas között.

 

 


Indexkép forrás: Government of Yukon

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker Irodakutya.com Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Menhellyé alakította az iskolabuszt a férfi, hogy azzal menthesse a hurrikán elől a kutyákat Hírek - Címlapon
Menhellyé alakította az iskolabuszt a férfi, hogy azzal menthesse a hurrikán elől a kutyákat
Időpontváltozás! - Ismét összegyűlnek az ország tacsisai Hírek - Címlapon
Időpontváltozás! - Ismét összegyűlnek az ország tacsisai