A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gazdára lelt a kutya, akit cukisága miatt vittek vissza a menhelyre

2018. március 19., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Történetének furcsa csavara után úgy tűnik, végre rátalált a szerető gazdára és a happy endre a bújós kutya.



Helena története egy pillanat alatt meghódította a világot. A négy éves keverék kutya számára egyszer már felcsillant a remény, hogy boldog gazdis életet kezdhet, ám csalódnia kellett: a gazdijelölt rövid úton visszavitte őt a menhelyre mondván, túlságosan kedves. Ő ugyanis olyan kutyust szeretett volna, aki magabiztosan őrzi a házat, elrettentve a betolakodókat. Helena személyisége azonban ennek szöges ellentéte.

 

Helenát a menhelyi gondozók úgy jellemezték, hogy ő egy igazi “tépőzáras”- kutya, aki mindent megtesz, hogy minél közelebb legyen szeretett gazdájához, és ezt a közelséget a nap minden percében igényli. Ez a ragaszkodó természet és az emberekkel való túlzott kedvesség volt sok a gazdinak.

 

A kutya nem vágyik másra, csak egy gazdi rengeteg szeretetére
A kutya nem vágyik másra, csak egy gazdi rengeteg szeretetére

 

Helena szerencséjére a férfi inkább visszavitte a menhelyre őt, így a kutya bár újra menhelylakó lett, újabb esélyt kaphatott az igazi nagybetűs Gazdi megtalálására. Sokáig nem is kellett várnia: talán a nagy hírverésnek, talán csak egy véletlen találkozásnak köszönhetően rövidesen jelentkezett érte egy pár, akik azóta magukhoz is vették őt - és egyenesen imádják, hogy egy “tépőzáras”- kutyával oszthatják meg otthonukat.

 

Örökbefogadták a kutyát, így végre boldog gazdis élete lehet
Örökbefogadták a kutyát, így végre boldog gazdis élete lehet

 

 

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MTI MOL Nyrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csernobil: egy épület tetejéről mentettek kutyát a munkások Hírek - Címlapon
Csernobil: egy épület tetejéről mentettek kutyát a munkások
Hallottál már Gyomkereső kutyáról? Hírek - Címlapon
Hallottál már Gyomkereső kutyáról?