A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Visszakerült a menhelyre az örökbefogadott kutya, mert túl cuki

2018. március 09., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ilyen is megtörténhet: azért vitte vissza örökbefogadója a menhelyre az ebet, mert az túl kedves.



Szinte hihetetlennek tűnik a 4 éves keverék, Helena története: mint sok társa, ő is az utcán kóborolt, ahonnan menhelyre került. Bő fél év után rá is mosolygott a szerencse: megjelent egy kétlábú és azt mondta, neki Helena kell. Haza is vitte, ám a happy end ezúttal elmaradt. A gazdi ugyanis őrző- védő feladatot szánt az örökbefogadott kutyának, akiről marcona külsejéből fakadóan pont alkalmasnak ítélt a munkára. Ennél nagyobbat aligha tévedhetett volna.

 

Helena nem épp egy őrző-védő jellemű kutya, hiába a harciasnak tűnő külső
Helena nem épp egy őrző-védő jellemű kutya, hiába a harciasnak tűnő külső

 

Helena ugyanis nem agresszív. Még csak nem is morgós. Ő egy igazi szeretetgombóc, akit a menhelyi gondozói csak “tépőzár-kutyának” hívnak, ugyanis szinte rátapad az emberre, mindenhova elkíséri, és semmi esetre sem mozdul el mellőle. Imádja a simogatást, a kedves szavakat, a törődést. Ő bizony gazdija világának közepe akar lenni. Nem csoda hát, hogy nem vált be bátor házőrző kutyának. De talán szerencsésebben járt, hogy örökbefogadója úgy döntött, visszaviszi a menhelyre - bár ki gondolná, hogy pont ilyen indokkal kerül vissza egy eb, holott a legtöbb örökbefogadó azon aggódik inkább, nincs-e valamilyen rossz élménye, traumája a leendő kutyusának, ami miatt agresszív lehet.

 

A kutya nem vágyik másra, csak egy gazdi rengeteg szeretetére
A kutya nem vágyik másra, csak egy gazdi rengeteg szeretetére

 

Helena története is bizonyítja, hogy nem szabad külső alapján ítélnünk még akkor sem, ha leendő kutyusunk kiválasztásáról van szó. Legyünk felelősek, gondoljunk át mindent: milyen igényeink és lehetőségeink vannak, ennek megfelelően keressünk négylábú társat magunknak. Ne a bundájának színét nézzük, hanem hogy mi rejlik a szívében. Aktív, vagy épp lustálkodós, szeret tanulni, netán a labda a legfontosabb neki? Ahány kutya, annyi személyiség, és mindegyikük tökéletes a maga módján. Csak rájuk kell találnunk.

 

 

 

 

Forrás: today.com

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segítség, frontos a kutyám! Hírek - Címlapon
Segítség, frontos a kutyám!
Nagy kutyák apró ketrecekben - borzalmas körülmények közül mentettek kutyákat Hírek - Címlapon
Nagy kutyák apró ketrecekben - borzalmas körülmények közül mentettek kutyákat