A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nagy kutyák apró ketrecekben - borzalmas körülmények közül mentettek kutyákat

2018. március 07., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A mentésben több állatvédő szervezet is részt vett: őket is megdöbbentette, milyen mostoha körülmények között tengették napjaikat a kutyák.Nem kevesebb mint 21 kutyát és egy macskát mentettek ki borzalmas körülmények közül az állatvédők hétfőn. A Vas megyei Szőcén élő német családhoz bejelentés után érkezett az Állatvédők Vasi Egyesülete, rendőrök kíséretében. A szomszédok látták, hogy hetekkel ezelőtt rengeteg boxot helyezett el a család, és bár sokszor hallottak kutyaugatást is, egyetlen ebet sem láttak a telken.

 

A család hideg pajtájában döbbenetes látvány fogadta az állatvédőket: a kutyaszállító boxokba voltak bezsúfolva a kutyák, egybe akár többen is úgy, hogy megfordulni sem tudtak az állatok. Az udvaron lévő érintetlen hó tanúskodott arról, hogy a kutyák hosszú ideje nem voltak kiengedve. Az állatok több éve oltva sem voltak, sokuk pedig betegséggel küzd is.

 

A mentésben részt vett az Állatvédők Vasi Szervezete mellett a Noé Állatotthon, az Állatmentő Sereg , a Retriever Rescue és az Agár Fajtamentés is.

 

 

 

 

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében
Polgári úton is jogerős döntés született annak a férfinak az ügyében, aki kutyája bántalmazásáért korábban felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Ügyészségi indítványra soha többet nem tarthat kutyát!

Kutyák és macskák gazdái igényelhetnek támogatást kedvencük ivartalanítására Kutyák és macskák gazdái igényelhetnek támogatást kedvencük ivartalanítására
300 állat ivartalanítását támogatja az Orpheus Állatvédő Egyesület. A támogatásra 2023 év első felében lehet jelentkezni, míg a támogatott helyek be nem telnek.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt 6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt
Ha valamilyen okból kifolyólag ketrecet kell használnunk otthon, fontos, hogy a kutya ne büntetésként élje meg a helyzetet. Mit tehetünk, hogy jól érezze magát benne?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Visszakerült a menhelyre az örökbefogadott kutya, mert túl cuki Hírek - Címlapon
Visszakerült a menhelyre az örökbefogadott kutya, mert túl cuki
Texasban nem tolerálják az állatkínzást: 12 év letöltendő börtönt kapott egy állatkínzó Hírek - Címlapon
Texasban nem tolerálják az állatkínzást: 12 év letöltendő börtönt kapott egy állatkínzó