A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy kanadai kórház, ahol megengedték, hogy a betegekhez bevigyék háziállataikat

2018. március 16., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Nagy lelki támogatást jelent a betegek számára az, hogy mellettük lehetnek kedvenceik. Ezt ismerte fel egy kanadai kórház: engedélyezték, hogy betegeikhez belátogassanak négylábú társaik is.



Jó hatással van a betegekre az, hogy kedvencük meglátogatja őket a kórházban
Jó hatással van a betegekre az, hogy kedvencük meglátogatja őket a kórházban
Fotó: boredpanda.com

 

A kanadai Ontarioban lévő Juravinski kórház tette meg ezt a nagyszerű lépést: súlyosan beteg ápoltjaik számára engedélyezték kedvenceik látogatását. A nyitást Donna Jenkins kezdeményezte, akinek unokaöccsét ebben a kórházban kezelték. A 25 éves fiú, Zachary Hodgkin-limfómában szenvedett. “Zachary nagyon beteg volt, őssejt transzplantációt hajtottak végre rajta. Lábadozása közben könyörgött, hadd láthassa imádott kutyáját, Chaset - mondta Donna Jenkins.

 

Az állatok lelki támogatást nyújtanak a betegeknek
Az állatok lelki támogatást nyújtanak a betegeknek
Fotó: boredpanda.com

 

A nagynéni megoldotta unokaöccse kívánságát: belopózott Chase-el a kórházba. A kutya jelenléte kimondhatatlanul jó hatással volt Zacharyra. Időközben kiderült, a fiú nem élheti túl a betegséget. “Ekkor megígértette velem, hogy elindítom ezt a kezdeményezést. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy milyen pozitív hatással van a betegekre az, ha szeretett kedvencük mellettük lehet. Javítja az életjeleket, csökkenti a depressziót és az elszigeteltség érzését. Általuk megnyílnak a kommunikációs csatornák, és ösztönzik a betegeket a gyógyulásra. Hatásukra a gazdik nem hagyják el magukat, ha másért nem is, de miattuk mielőbb haza szeretnének térni.” Így alakult meg a Zachary's Paws For Healing Alapítvány, mely közreműködésével lehetséges a házi kedvencek kórházi látogatása.

 

Van, akihez cicája érkezik a kórházba
Van, akihez cicája érkezik a kórházba
Fotó: boredpanda.com

 

A kutyák heti egy órát tartózkodhatnak a beteg gazdijukkal
A kutyák heti egy órát tartózkodhatnak a beteg gazdijukkal
Fotó: zacharyspawsforhealing.com

 

A négylábú látogatók hetente egy órát tartózkodhatnak beteg gazdájuk mellett a kórházban. A látogatás előtt alaposan megtisztítják őket és fokozottan ügyelnek arra, hogy más betegekkel ne érintkezzenek.

 

Még azt is megoldotta az Alapítvány, hogy a beteg egy rövid időre szeretett lovát is láthassa
Még azt is megoldotta az Alapítvány, hogy a beteg egy rövid időre szeretett lovát is láthassa
Fotó: zacharyspawsforhealing.com

 

A kanadai kórház gyakorlatán is tisztán látható: egy egészségügyi intézménynek sem kell szükségszerűen elzárkózni a kedvencek látogatása elől. Megfelelő odafigyeléssel, és a szabályok betartásával nagyon sokat segíthetnek betegeiknek: a kutyák, cicák végtelen szeretetének ereje hatalmas gyógyító erővel bír!

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com
Cikk első megjelenése: 2016. április 04.
Fordította: Schmidt Zsófia

Témába vág

Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten
A Rex Kutyaotthon Alapítvány szombaton rendezi meg a felelős állattartás napja elnevezésű rendezvényét a Rex Állatszigeten, ahol kutyabemutatókkal, lovas foglalkozásokkal, kincskereső játékokkal, interaktív élő állatos gyermekelőadással, postagalamb-bemutatóval és kézműves programokkal is várják az érdeklődőket.

Jön Budapest legnagyobb ingyenes kutyás rendezvénye! Jön Budapest legnagyobb ingyenes kutyás rendezvénye!
Fergeteges családi nap, ahol minden kutya, gazdi, de még a kutyátlan állatbarátok is számtalan izgalmas program közül válogathatnak: jön a Belvárosi Kutyafesztivál!

Minden kutyás utazó álma – kutyabarát légitársaság indul Minden kutyás utazó álma – kutyabarát légitársaság indul
A jegyek árai egyelőre a luxus kategóriát képviselik, de a lehetőség végre adott: kötöttségek, ketrecek és boxok nélkül is utazhat együtt a kutya a gazdijával.

Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon
A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ az MTI-vel március végén.

Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?
Semmi sem melengeti meg annyira egy gazdi szívét, mint amikor látja, milyen jól kijönnek egymással kedvencei. Kutyák és macskák között gyakran alakul ki életre szóló barátság, de mi a helyzet a nyuszikkal? Őket is elfogadhatja a kutya, anélkül, hogy zsákmányként tekintene rájuk? Felülírhatja a szeretet a természetes ösztönt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Brimo partysátor JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hallottál már Gyomkereső kutyáról? Hírek - Címlapon
Hallottál már Gyomkereső kutyáról?
Itt az idő, hogy divatba jöjjön az örökbefogadás! Hírek - Címlapon
Itt az idő, hogy divatba jöjjön az örökbefogadás!