A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A büntetés súlyosításáért fellebbezett az ügyészség a kutyáját bántalmazó férfi ügyében

2022. október 05., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A kiskutyát bántalmazó férfit közérdekű munkára és pénzbüntetésre ítélték, azonban ezt enyhének találja az ügyészség: elzárás büntetés kiszabásért fellebbezett.



 

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 32 éves férfi ellen, aki bántalmazta a kutyáját, melynek következtében az állat combcsonttörést és más sérüléseket szenvedett. A bíróság a férfit közérdekű munkára és pénzbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett – olvasható az Ügyészség közleményében.

 

A vádirat szerint a férfi 2020. július 16-án, napközben hazaért a VII. kerületi lakóhelyére, amikor észlelte, hogy az 1 éves, kistestű kutyája lerágta a falvédőt, illetve több helyre odavizelt, ezért dühös és agresszív lett. Az indulat hevében a férfi üvöltözött, majd az állatot 15 percen keresztül bántalmazta, ennek során testszerte, több alkalommal, nyitott tenyérrel megütötte. A bántalmazás és agresszió miatt a kutya az ágy alá menekült és ott félelmében, valamint a bántalmazás következtében keletkezett fájdalmai miatt hangosan nyüszíteni kezdett. Az állat hangos nyüszítésére az egyik lakó figyelt fel, aki értesítette a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a kutya testszerte véraláfutásos sérüléseket, valamint combcsonttörést szenvedett, mely utóbbi sérülés megfelelő orvosi beavatkozás hiányában maradandó egészségkárosodást okozhatott volna.

 

 

A kutya sérülése megfelelő orvosi beavatkozás hiányában maradandó egészségkárosodást okozhatott volna
A kutya sérülése megfelelő orvosi beavatkozás hiányában maradandó egészségkárosodást okozhatott volna
Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 32 éves férfival szemben állatkínzás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, és vele szemben elzárás büntetést indítványozott. A bíróságon megtartott előkészítő ülésen az elkövető beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Erre tekintettel a bíróság a férfit vád szerint bűnösnek mondta ki, és ezért őt 312 óra közérdekű munka büntetésre, valamint 150.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

 

 

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott terhére, súlyosításért, elzárás büntetés kiszabása érdekében.

 

 

A törvény szerint az elzárás leghosszabb tartama 90 nap, amit büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Átkelt a szivárványhídon a világ legöregebb kutyája Hírek - Címlapon
Átkelt a szivárványhídon a világ legöregebb kutyája
Mérföldkő a hazai állatvédelemben - állatvédelmi posztgraduális képzés indult az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Mérföldkő a hazai állatvédelemben - állatvédelmi posztgraduális képzés indult az Állatorvostudományi Egyetemen