A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál

2018. július 20., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságára szeretné felhívni a lakosság figyelmét a DogMopolitan Kutyafesztivál, amelyet szombaton rendeznek meg a budapesti Bókay-kertben.



Feller Kitti az esemény főszervezője, az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában elmondta: az esemény célja, hogy a lakosságot szakmai tanácsokkal és a felelős állattartással kapcsolatos hasznos információkkal segítse.

    

Kiemelte: az előadásokon a látogatók információt kaphatnak arról, hogy miként készüljenek egy új kiskutya érkezésére, mire kell figyelni az első időkben, de lesz szó a szobatisztaságra nevelésről, a beilleszkedésről, a szeparációs szorongás megelőzéséről, de még a házikedvencek halála utáni gyász megéléséről is.

 

A felelős állattartás minden szegmensét érinti a Dogmopolitan kutyafesztivál
A felelős állattartás minden szegmensét érinti a Dogmopolitan kutyafesztivál


    

Somogyi Virág virológus az egyik legveszélyesebb, parazita által terjesztett betegségről, a szívférgességről, valamint az ez elleni védekezési és kezelési lehetőségekről tart előadást.
"Legtöbben a klímaváltozást teszik felelőssé azért, hogy olyan szúnyogfajok terjedtek el mára Magyarországon, amelyek hordozzák a szívférgesség kórokozóját, és ezzel egyre nagyobb problémát okoznak az országban" - fejtette ki a szakember. Mint elmondta, az első néhány megbetegedést 1997-ben regisztrálták Magyarországon, mára azonban jelentősen megnőtt a fertőzött és a betegségben elpusztult kutyák száma.

A szakember szerint a kórral szemben a legfontosabb lépés a megelőzés, hiszen a szívférgesség kialakulása után az állatok nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem gyógyíthatók. A betegség tünetei között többek közt a nehéz légzés, köhögés és fáradtság szerepel. 

 

Mindezek mellett szó lesz még a kutyatámadások kiváltó okairól, a segítő kutyák jótékony hatásairól, a helyes táplálásról, de a kutyamasszázs és a hidroterápia jótékony hatásait is megismerhetik az érdeklődők - fejtette ki Feller Kitti.
    

A szervező hangsúlyozta, hogy a rendezvény másik kiemelt célja, hogy minden évben egy kisebb, rászoruló menhelyet támogassanak. Idén az EbÁrvaház menhely kapja majd a rendezvényen összegyűlt felajánlásokat.


A helyszínen több fajtamentéssel foglalkozó szervezet is megjelenik majd, akiktől akár örökbe is lehet fogadni állatot, de lesznek bemutatók, a színpadon fellép Vastag Csaba, a Happy Gang, a Kiscipő zenekar és a Kozmix is.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában 126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában
Újabb bajba jutott kutyák életét mentették meg az állatmentők, mindössze 10 nappal azután, hogy megállítottak egy konvojt, ami közel 400 kutyát szállított Yulinba az idei kutyahús fesztiválra.

Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit
A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány negyedik alkalommal rendezte meg Dogs ‘n Nature - kutyával a természetben elnevezésű jótékonysági eseményét. A rendezvény célja, hogy az eseményből befolyt összeggel a tiszafüredi Gyepmesteri Telep kutyáit támogassák. Az idei összeg, melyet a résztvevők segítségével gyűjtött az alapítvány, 150.000 Ft volt.

A Nagy Találkozás - Hosszú kihagyás után újra tacskóktól volt hangos Gödöllő A Nagy Találkozás - Hosszú kihagyás után újra tacskóktól volt hangos Gödöllő
Óriási számú tacskó-gazdit, és állatbarát érdeklődőt vonzott a VII. Hivatalos Tacskó Találkozó a hétvégén Gödöllőre.

5 jel, hogy a kutyád néha még szeretteidnél is közelebb áll a szívedhez 5 jel, hogy a kutyád néha még szeretteidnél is közelebb áll a szívedhez
Társasága megnyugtat, felvidít és szebbé varázsolja életünket. Különleges kapcsolat fűz össze minket, mely lélektől-lélekig ér, és gyakran szorosabb, mint amit az emberek irányában érzünk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál MTI Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bécsből is érkezett kutya az I. Szabolcsi Tacskó Találkozóra Hírek - Címlapon
Bécsből is érkezett kutya az I. Szabolcsi Tacskó Találkozóra
Magyar lány képe az Év kutyafotósa nyertesei közt Hírek - Címlapon
Magyar lány képe az Év kutyafotósa nyertesei közt