A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bécsből is érkezett kutya az I. Szabolcsi Tacskó Találkozóra

2018. július 21., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A Tisza parton került megrendezésre az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozó 2018. július 14-én. Közel 200 kutyabarát és 60 tacskó gyűlt össze, hogy megcsodálja ezeket a különleges virslikutyákat, amelyek közül a pár hónapostól egészen 12 éves korig tették tiszteletüket a találkozón.



Ragyogó napsütésben tartották meg az első tacskó találkozót a keleti régióban, hiszen eddig hazánkban csak Budapesten és Veszprémben rendeztek hasonló léptékű eseményt.   A tacsik többsége Szabolcs megyéből való volt    ( több mint 50%-uk a megyeszékhelyről, Nyíregyházáról ) , de érkeztek dakszlik Debrecenből, Miskolcról, Budapestről, sőt még Bécsből is!

 

A rendezvényhez kapcsolódó fotóversenynek szombaton volt a díjátadója, és a versenyre beküldött fotókból mini tárlat is nyílt az esemény ideje alatt. De a helyszínen is megmérettették magukat a tacsik, különböző kategóriákban rendeztek ugyanis szépségversenyeket számukra. Sokuk először járt vízparton és a gazdiknak jó volt látni, ahogy ismerkedik kutyusuk az úszás örömeivel.  Aki megunta a Tisza partot, annak egy képzett kutya fizioterapeuta tartott kutyamasszázs, illetve gerinctorna bemutatót, de néhány hasznos fogást is megtanított a gazdiknak.

 

I. Szabolcsi Tacskó Találkozó 1

 

Az is kiderült, hogy a szabolcsi tacskótartók jótékony lelkek, ugyanis a rendezvényen megjelent Eszkuláp Egyesület standjánál csaknem 60 ezer Forint adomány gyűlt össze a gazdátlan kutyusok számára. Sőt, volt aki a szépségversenyen nyert tápját is felajánlotta a szervezet gondozásában lévő árva tacsiknak.

 

I. Szabolcsi Tacskó Találkozó 2

 

Vízparti Kutyás Hétvége

 

A találkozó az I. Vízparti Kutyás Hétvége részeként került megrendezésre, így nem csak kotorékebek látogattak el Dombrádra, hiszen 15-én vasárnap számukra rendeztek szépség-, ügyességi és behívás versenyeket. A napot a pancsolás mellett interaktív kutyabemutatók színesítették: engedelmességi, mantrailing és "Do as I do" előadást is megtekinthettek az érdeklődők. Emellett az egyre népszerűbb kutyás sportot, az agilityt is kipróbálhatták az egész hétvégére felállított pályán.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Jubilál hazánk egyik legnagyobb kutyás közössége – fergeteges nappal készülnek a nagy napra! Jubilál hazánk egyik legnagyobb kutyás közössége – fergeteges nappal készülnek a nagy napra!
10 év barátság, vidámság, jótékonyság, kutyabarátság és természetesen tacskó-szerelem.

Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra
Mentás tappancsok a friss leheletért, kókuszgolyó a csillogó szőrért és a gyümölcsös-kekszes muffin is ínycsiklandó elfoglaltságot nyújthat kedvencünknek. Könnyen és gyorsan elkészíthető jégkrémek a kutya igényeire szabva!

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az állatorvos tanácsai: így előzd meg, hogy a kutyád hőgutát kapjon Hírek - Címlapon
Az állatorvos tanácsai: így előzd meg, hogy a kutyád hőgutát kapjon
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál Hírek - Címlapon
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál