A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bécsből is érkezett kutya az I. Szabolcsi Tacskó Találkozóra

2018. július 21., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A Tisza parton került megrendezésre az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozó 2018. július 14-én. Közel 200 kutyabarát és 60 tacskó gyűlt össze, hogy megcsodálja ezeket a különleges virslikutyákat, amelyek közül a pár hónapostól egészen 12 éves korig tették tiszteletüket a találkozón.



Ragyogó napsütésben tartották meg az első tacskó találkozót a keleti régióban, hiszen eddig hazánkban csak Budapesten és Veszprémben rendeztek hasonló léptékű eseményt.   A tacsik többsége Szabolcs megyéből való volt    ( több mint 50%-uk a megyeszékhelyről, Nyíregyházáról ) , de érkeztek dakszlik Debrecenből, Miskolcról, Budapestről, sőt még Bécsből is!

 

A rendezvényhez kapcsolódó fotóversenynek szombaton volt a díjátadója, és a versenyre beküldött fotókból mini tárlat is nyílt az esemény ideje alatt. De a helyszínen is megmérettették magukat a tacsik, különböző kategóriákban rendeztek ugyanis szépségversenyeket számukra. Sokuk először járt vízparton és a gazdiknak jó volt látni, ahogy ismerkedik kutyusuk az úszás örömeivel.  Aki megunta a Tisza partot, annak egy képzett kutya fizioterapeuta tartott kutyamasszázs, illetve gerinctorna bemutatót, de néhány hasznos fogást is megtanított a gazdiknak.

 

I. Szabolcsi Tacskó Találkozó 1

 

Az is kiderült, hogy a szabolcsi tacskótartók jótékony lelkek, ugyanis a rendezvényen megjelent Eszkuláp Egyesület standjánál csaknem 60 ezer Forint adomány gyűlt össze a gazdátlan kutyusok számára. Sőt, volt aki a szépségversenyen nyert tápját is felajánlotta a szervezet gondozásában lévő árva tacsiknak.

 

I. Szabolcsi Tacskó Találkozó 2

 

Vízparti Kutyás Hétvége

 

A találkozó az I. Vízparti Kutyás Hétvége részeként került megrendezésre, így nem csak kotorékebek látogattak el Dombrádra, hiszen 15-én vasárnap számukra rendeztek szépség-, ügyességi és behívás versenyeket. A napot a pancsolás mellett interaktív kutyabemutatók színesítették: engedelmességi, mantrailing és "Do as I do" előadást is megtekinthettek az érdeklődők. Emellett az egyre népszerűbb kutyás sportot, az agilityt is kipróbálhatták az egész hétvégére felállított pályán.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Kezdődik a suli – Így készítsd fel kutyádat a változásra Kezdődik a suli – Így készítsd fel kutyádat a változásra
Közeledik a szünidő vége, de mi lesz a kutyusunkkal?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az állatorvos tanácsai: így előzd meg, hogy a kutyád hőgutát kapjon Hírek - Címlapon
Az állatorvos tanácsai: így előzd meg, hogy a kutyád hőgutát kapjon
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál Hírek - Címlapon
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál