A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A felelős kutyatartásra hívja fel a figyelmet a Belvárosi Kutyafesztivál

2021. szeptember 17., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Családi programokkal, szórakoztató módon hívja fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és a gazdátlan állatok örökbe fogadására az V. Belvárosi Kutyafesztivál, amelyet szombaton rendeznek meg Budapesten, az Olimpia parkban.



 

A kutyás napon programokkal készülnek a leendő kutyatartóknak is, akik önkéntesek segítségével a Kutya Sétáltató Nap keretében kipróbálhatják, milyen érzés lehet egy kutya gazdájának lenni. A rendezvényre azokat a családokat is várják, akik már örökbe fogadtak kutyát - közölte Óvári Klári, a Vigyél Haza Alapítvány munkatársa csütörtökön az MTI-vel.

 

Az ingyenes programsorozaton kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápia-bemutatók és kutya-viselkedésterápiás tanácsok is várják az érdeklődőket.

 

 

A felelős kutyatartásra hívja fel a figyelmet a Belvárosi Kutyafesztivál
A felelős kutyatartásra hívja fel a figyelmet a Belvárosi Kutyafesztivál
Fotó: Unsplash - Caleb Fisher

 

 

A fesztiválon bemutatkozik az Állatvédelem gyerekeknek program. Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakmai támogatásával létrejött Állatvédelem gyerekeknek oldal csapata segítségével a gyerekek egyebek mellett megismerhetik a magyar kutyafajtákat, tesztelhetik memóriájukat és játszhatnak a felelős állattartásra oktató játékkal.

 

Kutyatartóknak és leendő gazdáknak szól a Gazdijogsi program. Az ingyenes e-learning tananyag az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közreműködésével készült.

 

A kutyafesztivállal párhuzamosan Belváros-Lipótváros Önkormányzata az Olimpia parkban Belvárosi Családi Pikniket rendez, amelyen koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, mutatványosok bemutatóival, játszótéri programokkal, bábszínházi előadással és sporttal várják a gyerekeket és szüleiket. 

 

A rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Caleb Fisher

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról
A kutyatartók közel negyede szerint a kutyájuk fontosabb, mint a legtöbb családtagja vagy ismerőse. A legfiatalabb kutyagazdák között az arány egy harmad. Többek között ez derült ki a Whizzopet.hu webáruház által készített kutatásból.

Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten
A Rex Kutyaotthon Alapítvány szombaton rendezi meg a felelős állattartás napja elnevezésű rendezvényét a Rex Állatszigeten, ahol kutyabemutatókkal, lovas foglalkozásokkal, kincskereső játékokkal, interaktív élő állatos gyermekelőadással, postagalamb-bemutatóval és kézműves programokkal is várják az érdeklődőket.

Jön Budapest legnagyobb ingyenes kutyás rendezvénye! Jön Budapest legnagyobb ingyenes kutyás rendezvénye!
Fergeteges családi nap, ahol minden kutya, gazdi, de még a kutyátlan állatbarátok is számtalan izgalmas program közül válogathatnak: jön a Belvárosi Kutyafesztivál!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor Rehabportál AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Árva kutyákkal lépnek pályára a focisták Romániában, hogy segíthessenek nekik gazdira találni Hírek - Címlapon
Árva kutyákkal lépnek pályára a focisták Romániában, hogy segíthessenek nekik gazdira találni
Örök hűség: utolsó útjára is elkísérte szeretett gazdáját a gyászoló kutya Hírek - Címlapon
Örök hűség: utolsó útjára is elkísérte szeretett gazdáját a gyászoló kutya