A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kocsiban nem hagyunk állatot!

Egy kutyabarát rendőr leckéje


2018. május 13., 10:00


Szerző: RSM


Kategória: Jó tudni!




Egy szép szóból nem értő kutyatulajdonos meglepő, de annál igazságosabb büntetést kapott Ohióban. Minden hasonló gazdát így kellene móresre tanítani! Jön a meleg, a forró autó, és a hőguta.



A meleg időben igazán élvezetes napfürdőt venni! De nem egy bezárt autóban! 

 

Kutyára, emberre egyaránt életveszélyes a forró kocsiban megmaradni, levegő, víz és kijutási lehetőség nélkül. Sajnos, hiába minden felhívás, tavasztól nyárig több halálesetről is hallani, melyet a túlforrósodott autó okozott. 

 

Átgondolatlan dolog  forró autóban hagyni a kutyát
Átgondolatlan dolog  forró autóban hagyni a kutyát
Fotó: peta2.com

 

A kocsiba bezárt, és a tűző napon hagyott kutyának közel ötven fokot kell elviselnie akkor, amikor szabad levegőn még csak 20-25 fok van. Ebből pár perc is elég, nemhogy közel egy óra! A bezárt eb először csak reménykedve liheg, és próbál hűvösebb helyet keresni a járműben, de a fémváz csak szívja magába a meleget és ki nem engedi. A kutya rövid időn belül sokkos állapotba kerül. Hőgutát kap, mielőtt elvesztené az eszméletét izomgörcsei lesznek. A felhevült testet borogatással, hűvössel és bő folyadékkal lehet orvosolni, már ameddig egyáltalán visszafordítható az állapot. 

 

A rendőrök a katasztrófavédelemmel karöltve mentik ki a forró dunsztba szorult kutyát, és a manőver után az autójavítást nem fizetik. Viszont egy büntetőeljárást még a felelőtlen gazda nyakába varrnak. Joggal. Állatkínzás vagy bántalmazás miatt.

 

A túlforrósodott autó kínzással ér fel
A túlforrósodott autó kínzással ér fel
Fotó: viralspell.com

 

Az Ohióban található Strongsville város egyik parkolójában történteken elgondolkozhatnának és alkalmazhatnák az itthoni rendőrök, közterület felügyelők is.

Minden felhívás ellenére egy hölgy a napon hagyta autóját, és benne a kutyáját, majd elment vásárolgatni. 

Az ohiói eb azért élte túl felelőtlen gazdája mutatványát, mert egy arra járó kutyabarát riasztotta a rendőrséget. A kiérkező hatósági személy - miután kimentette a hőguta szélén álló jószágot -, megvárta a tulajdonost.

A feljelentés helyett a büntetés új alternatíváját választotta: beültette a hölgyet a tűzforró kocsiba. Ki kellett próbálnia, hogy mit élt át a kutyája!

A kutyatulaj számára kellemetlen szituáció után elgondolkodhat azon, jó megoldás-e magával vinnie kedvencét, és felelőtlenül kockáztatni az életét? 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2015. április 29.

Témába vág

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
A sok írás, fotó, videó ellenére is megesik még, hogy a gazda figyelmetlenségből vagy tudatlanságból bent hagyja a kutyáját az autóban, míg ő vásárol, vagy ügyet intéz. Ám bármilyen gyorsan is végez, a kutyáját óriási veszélynek teszi ki ez idő alatt. Hogyan segíthetsz, mit tehetsz, kihez fordulj, ha ilyen esettel találkozol?

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Rehabportál Ebugatta MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Körte, a drogkereső kutya még pihenés közben is rosszfiúkat buktat le Hírek - Címlapon
Körte, a drogkereső kutya még pihenés közben is rosszfiúkat buktat le
Világbajnoki címet szerzett mentőkutyás párosunk Hírek - Címlapon
Világbajnoki címet szerzett mentőkutyás párosunk