A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Körte, a drogkereső kutya még pihenés közben is rosszfiúkat buktat le

2018. május 14., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Számtalan történet szól a kutyák hihetetlen szaglásáról, a keresőkutyák bravúros teljesítményeiről. Körte, a drogkereső kutya sem hazudtolta meg képességeit: még pihenés közben is szagot fogott!



A rendőrség két török és egy magyar állampolgár ellen folytat nyomozást kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Szerdán tartottak házkutatást a két török férfi házában, és ezzel egyidőben a magyar társuknál is.

 

Utóbbi helyszínre a Bűnügyi - Technikai Osztály kábítószerkereső kutyáját, Körtét is kivitték, aki azonnal munkához is látott. Kiváló szaglásának hála megtalálta a házban több helyre is elrejtett kábítószert, összesen 130 gramm kokaint, valamint 1 kilogramm marihuánát. A férfi barátnőjének zsebében is találtak kis mennyiségű kábítószert.

 

Körte sikeresen megtalálta az elrejtett kábítószert
Körte sikeresen megtalálta az elrejtett kábítószert
Fotó: police.hu

 

A remekül teljesítő kutyát feladata teljesítése után vezetője kivitte a házzal szemben lévő üres telekre, hogy jutalomként, pihenésként lemozgassa, játsszon vele egy kicsit. Ám az igazi keresőkutya nem pihen: egyszer csak a telken is elrejtett kábítószert jelzett. A Körte által mutatott helyen 124 gramm kokaint találtak a rendőrök - feltehetően a gyanúsított ásta azt el a területen.

 

Még játék közben is megérezte az elásott drogot, és jelzett
Még pihenés közben is megérezte az elásott drogot, és jelzett
Fotó: police.hu

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A magyar férfi barátnőjével szemben kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás, a nő szabadlábon védekezik - írja a police.hu.



 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK
Csalhatatatlan szimatú keresőkutya, aki minden rosszfiút lebuktatott, de hűséges társ és barát is volt.

Kitüntetést kapott Főnök, a hős rendőrkutya Kitüntetést kapott Főnök, a hős rendőrkutya
Több kitüntetést is kiosztottak a Rendőrségen az állami ünnep alkalmából: az elismerésben részesültek között négylábú rendőr is van!

Meglepő kutya-munka: USB- és mikrochip-keresésre képeznek ki kutyákat Ausztráliában Meglepő kutya-munka: USB- és mikrochip-keresésre képeznek ki kutyákat Ausztráliában
Ausztráliában a rendőrség keresőkutyái új területen is bizonyíthatnak. Legtöbbször a kábítószerek és robbanóanyagok keresésénél vetik be a kutyákat, most azonban mikrocsipek és USB-k kiszimatolására tanítják őket. Ezek az adathordozók egy nyomozás alkalmával olyan bizonyítékot rejthetnek, amelyekkel azonosíthatják az elkövetőket.

Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban a Múzeumok éjszakáján Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban a Múzeumok éjszakáján
Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szombatra, a Múzeumok éjszakájára meghirdetett Állati éjszaka - lovak és kutyák a haderő szolgálatában című programsorozatában.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Közös séta a gazdátlan állatokért Hírek - Címlapon
Közös séta a gazdátlan állatokért
A kocsiban nem hagyunk állatot! Hírek - Címlapon
A kocsiban nem hagyunk állatot!