A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Közös séta a gazdátlan állatokért

2018. május 15., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Négy lábacska, egy csóváló farok és egy hatalmas szív, ami csak arra vár, hogy elajándékozza egy szeretett kétlábúnak. A menhelyi kutyusok tele vannak szeretettel, ennek ellenére nagyon nehezen találnak gazdira - pedig mindössze egy szerető gazdira és egy biztonságot nyújtó otthonra vágynak!



Az örökbefogadás egyre népszerűbb, ám még korántsem eléggé: szinte minden menhely zsúfolásig telve van olyan négylábúakkal, akiknek más esélye nincs a hosszú, boldog életre. A menhelyi dolgozóknak és állatvédőknek pedig rengeteg munkájába és nem kevés kreativitásába kerül, hogy felhívják a gazdijelöltek figyelmét a mentetteikre. Szerencsére a közösségi média segítségével már sokkal több emberhez eljuttathatják a gazdikeresők képét, növelve ezzel azok esélyeit a gazdisodásra. Egy jól megválasztott fotó, egy-két szívhez szóló sor gyakran elég is, hogy felkeltse az érdeklődést - de az igazi mégiscsak egy személyes találkozás, ahol a négylábú már egy pillantással is azonnal el tudja rabolni a kétlábúak szívét.

 

Az árva kutyusok gazdisodását elősegítendő ismét közös sétát szervez a Fekete István Állatvédő Egyesület Pünkösdkor. A séta érinti a szombathelyi Csónakázó tavat, és a város egyik legnagyobb, árnyas kutyafuttatóját. A szervezők a kutyásokat és a kutya nélkül érkező állatbarátokat is szeretettel várják: a nem-kutyások kezébe is kerülhet póráz, hiszen az Egyesület mentettjei is imádnak egy jót sétálni!

 

 

Az ismerkedős sétát ezúttal örökbefogadó nap is kíséri, így mindenkinek ott a helye, aki tervezi, hogy megossza otthonát egy csupaszív kutyussal. Az örökbefogadáson kívül is lesz lehetőség az árva állatok támogatására: garázsvásáron válogathatnak a résztvevők mindenféle kézműves alkotás, ékszer, plüssjáték, kutyafelszerelés között. A vásáron befolyt összeggel az Egyesület és annak árvái kerülnek támogatásra.

A rendezvényen új tagokat is toboroz az Egyesület: várják azokat az állatbarátokat, akik kedvet éreznek az önkénteskedéshez, a gazdátlan állatokon való segítéshez.

A közös séta után hűsítő limonádéval várják a résztvevőket, az energiát pedig egy kis zsíros kenyérrel nyerheti vissza minden kétlábú.

 

 

***

 

 

A Pünkösdi Közös Séta időpontja: 2018. május 21., 15:00–18:00

Helyszín: Fekete István Állatvédő Egyesület - Szombathely (Vízöntő utca 7., Szombathely, 9700)

 

Az esemény Facebook oldala: Pünkösdi Közös Séta

 

A Fekete István Állatvédő Egyesület gazdikeresői ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

 

 

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kölyökkutyából medve - megjárta a kínai család a kutyavásárlással Hírek - Címlapon
Kölyökkutyából medve - megjárta a kínai család a kutyavásárlással
Körte, a drogkereső kutya még pihenés közben is rosszfiúkat buktat le Hírek - Címlapon
Körte, a drogkereső kutya még pihenés közben is rosszfiúkat buktat le