A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„A kutyák is ehetnek olyan jót és jól, mint az emberek” – Kutyáknak nyílt étterem Rómában

2023. november 06., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás




Ránézésre akár egy Michelin-csillagos étterem is lehetne – különleges, luxus étterem nyílt Róma északi részén, a vendégkör azonban nem hétköznapi. Nem csak egyszerűen kutyabarát étterem, hanem kutyáknak szánt étterem!



Kutyák számára nyílt étterem Rómában. A Fiuto Restaurant – ami annyit tesz, Szimat Étterem – kifejezetten a kutyák számára összeállított fogásokkal várja a négylábú vendégeit. Persze a gazdikra is gondoltak: a kutyáknak szóló étlap mellett a kétlábúak számára is kínálnak fogásokat. A kutyáknak és az embereknek szánt ételeket két külön konyhában készítik el.

 

Az ötlet Marco Turano étteremvezető fejéből pattant ki – korábban étteremvezető volt egy szintén római étteremben. Sok ihletet adott számára barátnője, Noemi kutyák iránti szenvedélye – írja a Guardian cikke. „Noemi nagyon szereti a kutyákat, az én szenvedélyem pedig a vendéglátás. Innen jött az ötlet, miért is ne egyesíthetnénk a kettőt?” – meséli a lapnak Turano. „Szakemberektől kértünk segítséget: nem csak étteremtulajdonosoktól, hanem állatorvosoktól és kutyadietetikusoktól is. Semmit nem bíztunk a véletlenre.”

 

A kutyamenüben csirke, hús, hal és zöldségek is szerepelnek: főételek és desszertek széles választékából választhatnak a gazdik kedvenceiknek. Természetesen friss víz is jár a kutyusoknak, ez azonban nem csapvíz: ők is ásványvizet kapnak! A négylábú vendégek kényelméről pedig puha kutyaágyak gondoskodnak.

 

Olaszországban is megfigyelhető az a tendencia, mint más országokban: a koronavírus-járvány ideje alatt jelentősen nőtt a kutyatartók száma. Egy felmérés szerint az olaszok 2,7 milliárd eurót költenek kutya- és macskaeledelre! Az olasz gazdik családtagként tekintenek kutyáikra, majdnem olyan jól bánnak velük, mint a gyerekekkel.

 

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Alison Pang

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal
Szeptember 15-ig nemcsak a kicsi, hanem a közepes és nagytestű kutyák is ingyen utazhatnak a vonatokon.

A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett
Különleges képzésen vehetett részt a HUNOR mentőkutyás csapata: négy város rombázisát járták végig, mindenütt az volt a cél, hogy fejlesszék a romkutatásban eddig megszerzett jártasságukat. A kutyák és vezetőik tíz napot töltöttek Olaszországban.

A csodálatos Toszkána - ahol a természet csodái találkoznak az igazán kutyabarát helyekkel, kutyás szívekkel A csodálatos Toszkána - ahol a természet csodái találkoznak az igazán kutyabarát helyekkel, kutyás szívekkel
Amikor először jártam Toszkánában azt éreztem, annak ellenére, hogy máshol van az otthonom mégis itthon vagyok. Elvarázsolnak a természeti csodái, a gyönyörű tájak, az olasz életérzés és az, hogy szinte kivétel nélkül minden kutyabarát. Sokan nem szeretnek Olaszországban vezetni, én azt is imádom. Az olasz temperamentum, engem mindig jókedvre derít.

Tizennégy embert mentett ki három labrador a tengerből Olaszországban Tizennégy embert mentett ki három labrador a tengerből Olaszországban
Három család 14 tagját, köztük nyolc 6-12 éves gyermeket mentettek ki a tengerből vízimentésre kiképzett kutyák vasárnap egy olaszországi fürdőhelyen.

Finom vacsorát készít az étteremtulajdonos a kóbor kutyáknak, akik esténként meglátogatják Finom vacsorát készít az étteremtulajdonos a kóbor kutyáknak, akik esténként meglátogatják
"Boldog mosollyal és vidám csóválással hálálják meg a törődést." - Inspiráló történet arról, hogy egyetlen önzetlen cselekedet is a világot jelentheti a hontalan kutyák számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét Hírek - Címlapon
10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Hírek - Címlapon
Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák