A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gondolatok a kölyökkutya neveléséről

2017. február 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Nevelés
Egy kölyökkutya érkezése mindig izgalmas időszak. Mindenkinek megvan a terve, milyen kutyát fog belőle nevelni. Jó is, ha már rögtön az elején van némi elképzelésünk arról, hogy mit szeretnénk, hiszen így a kezdetektől fogva ebbe az irányba tudunk haladni.A kölyökkutyák agya olyan, mint a szivacs. Nagyon gyorsan tanulnak, úgyhogy nem tudjuk túl korán elkezdeni a képzésüket.

Az életkori sajátosságokra azonban oda kell figyelnünk! A kicsik jellemzően hamar elfáradnak, ezért csak pár perc tanításra készüljünk egyhuzamban, utána hagyjuk őket pihenni. Az is általános, hogy nem tudnak sokáig egy dologra koncentrálni – csakúgy, mint a kisgyerekek -, ezért célszerű változatossá tenni a gyakorlásokat: egy-két feladat után iktassunk be egy kis játékot. Ez azért is jó, mert a játék jó hangulata összekapcsolódik a tanulással, és így később is szívesen fog dolgozni a kutyusunk.

 

Játékkal és sok-sok dicsérettel a kölyköket is könnyen lehet tanítani
Játékkal és sok-sok dicsérettel a kölyköket is könnyen lehet tanítani
Fotó: MySweetPuppy.net

 

Egy sikeres feladat-végrehajtásért remek jutalom egy közös hancúrozás, amiért legközelebb is megéri szót fogadni. Általában a kutyák képzésénél, így a kölyök kutyusoknál is, a tanításban – álláspontom szerint – a legjobb eredményeket pozitív megerősítéses technikákkal érhetjük el. Pozitív megerősítéskor a kutyát megjutalmazzuk azért, ha valamit jól csinál, ezáltal az adott cselekvés előfordulásának gyakoriságát megnöveljük. Ha mindig kapok 1000 Ft-ot, amikor megdicsérem a szomszéd kertjét, akkor minden alkalmat meg is fogok ragadni, hogy áradozhassak egy kicsit a begóniáiról.

 

 

De milyen technikák a leghatásosabbak a tanuláshoz, jutalmazáshoz? Kattints ide a cikk folytatásáért!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, gondosgazdik.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Praktiker MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örült a vak kutya a rég nem látott gazdáinak Hírek - Címlapon
Így örült a vak kutya a rég nem látott gazdáinak
Kutya segíthet megszüntetni a mérgezéses veszélyt Hírek - Címlapon
Kutya segíthet megszüntetni a mérgezéses veszélyt