A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gondolatok a kölyökkutya neveléséről

2017. február 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Nevelés
Egy kölyökkutya érkezése mindig izgalmas időszak. Mindenkinek megvan a terve, milyen kutyát fog belőle nevelni. Jó is, ha már rögtön az elején van némi elképzelésünk arról, hogy mit szeretnénk, hiszen így a kezdetektől fogva ebbe az irányba tudunk haladni.A kölyökkutyák agya olyan, mint a szivacs. Nagyon gyorsan tanulnak, úgyhogy nem tudjuk túl korán elkezdeni a képzésüket.

Az életkori sajátosságokra azonban oda kell figyelnünk! A kicsik jellemzően hamar elfáradnak, ezért csak pár perc tanításra készüljünk egyhuzamban, utána hagyjuk őket pihenni. Az is általános, hogy nem tudnak sokáig egy dologra koncentrálni – csakúgy, mint a kisgyerekek -, ezért célszerű változatossá tenni a gyakorlásokat: egy-két feladat után iktassunk be egy kis játékot. Ez azért is jó, mert a játék jó hangulata összekapcsolódik a tanulással, és így később is szívesen fog dolgozni a kutyusunk.

 

Játékkal és sok-sok dicsérettel a kölyköket is könnyen lehet tanítani
Játékkal és sok-sok dicsérettel a kölyköket is könnyen lehet tanítani
Fotó: MySweetPuppy.net

 

Egy sikeres feladat-végrehajtásért remek jutalom egy közös hancúrozás, amiért legközelebb is megéri szót fogadni. Általában a kutyák képzésénél, így a kölyök kutyusoknál is, a tanításban – álláspontom szerint – a legjobb eredményeket pozitív megerősítéses technikákkal érhetjük el. Pozitív megerősítéskor a kutyát megjutalmazzuk azért, ha valamit jól csinál, ezáltal az adott cselekvés előfordulásának gyakoriságát megnöveljük. Ha mindig kapok 1000 Ft-ot, amikor megdicsérem a szomszéd kertjét, akkor minden alkalmat meg is fogok ragadni, hogy áradozhassak egy kicsit a begóniáiról.

 

 

De milyen technikák a leghatásosabbak a tanuláshoz, jutalmazáshoz? Kattints ide a cikk folytatásáért!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, gondosgazdik.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örült a vak kutya a rég nem látott gazdáinak Hírek - Címlapon
Így örült a vak kutya a rég nem látott gazdáinak
Kutya segíthet megszüntetni a mérgezéses veszélyt Hírek - Címlapon
Kutya segíthet megszüntetni a mérgezéses veszélyt