A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya segíthet megszüntetni a mérgezéses veszélyt

2017. február 23., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Kutya segítségével keresik a kihelyezett mérgezett falatokat, melyek madarakra, kutyáinkra és emberre is veszélyt jelentenek.



Ahogy arról mi is beszámoltunk, a debreceni Nagyerdőben ismeretlen tettes erős, veszélyes mérget szórt ki. Nem tudni, hogy a madarakat, vagy az emlősöket (netán a kutyákat) célozta-e vele. A fenyegetést egy egerészölyv tetemének vizsgálatakor fedezték fel - a méreg, mely a madárral végzett, emberekre és emlősökre, így kutyáinkra is halálos veszélyt jelent.

 

Kutya keresi a kihelyezett mérget
Kutya keresi a kihelyezett mérget
Fotó: hirkep.com


A Madárkórház Alapítvány, a Magyar Madártani Egyesület és a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai speciálisan képzett kutya segítségével keresik a kihelyezett csalétkeket, de sajnos eddig sikertelenül. Találtak viszont újabb, vetési varjú tetemeket, amiből dr. Déri János a madárkórház állatorvosa mintát vett és további vizsgálatra elküldte a laboratóriumba - írja a hirkep.com. A szakemberek továbbra is azt kérik, hogy a Nagyerdő, Nagyerdei körút és a temető közötti szakaszán csak pórázon sétáltassák a kutyáikat. Tegyék ezt egyébként is, hiszen ez az erdő védett, ilyen területen pedig máskor is csak pórázon lehet kutyát sétáltatni, különösen a közeledő madárfészkelési időszak miatt.

 

 

 

Forrás: hirkep.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gondolatok a kölyökkutya neveléséről Hírek - Címlapon
Gondolatok a kölyökkutya neveléséről
Egy skóciai cégnél fizetett szabadság jár annak, aki kutyát vesz magához Hírek - Címlapon
Egy skóciai cégnél fizetett szabadság jár annak, aki kutyát vesz magához