A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya segíthet megszüntetni a mérgezéses veszélyt

2017. február 23., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Kutya segítségével keresik a kihelyezett mérgezett falatokat, melyek madarakra, kutyáinkra és emberre is veszélyt jelentenek.



Ahogy arról mi is beszámoltunk, a debreceni Nagyerdőben ismeretlen tettes erős, veszélyes mérget szórt ki. Nem tudni, hogy a madarakat, vagy az emlősöket (netán a kutyákat) célozta-e vele. A fenyegetést egy egerészölyv tetemének vizsgálatakor fedezték fel - a méreg, mely a madárral végzett, emberekre és emlősökre, így kutyáinkra is halálos veszélyt jelent.

 

Kutya keresi a kihelyezett mérget
Kutya keresi a kihelyezett mérget
Fotó: hirkep.com


A Madárkórház Alapítvány, a Magyar Madártani Egyesület és a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai speciálisan képzett kutya segítségével keresik a kihelyezett csalétkeket, de sajnos eddig sikertelenül. Találtak viszont újabb, vetési varjú tetemeket, amiből dr. Déri János a madárkórház állatorvosa mintát vett és további vizsgálatra elküldte a laboratóriumba - írja a hirkep.com. A szakemberek továbbra is azt kérik, hogy a Nagyerdő, Nagyerdei körút és a temető közötti szakaszán csak pórázon sétáltassák a kutyáikat. Tegyék ezt egyébként is, hiszen ez az erdő védett, ilyen területen pedig máskor is csak pórázon lehet kutyát sétáltatni, különösen a közeledő madárfészkelési időszak miatt.

 

 

 

Forrás: hirkep.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

Ehetnek a kutyák cseresznyét? Ehetnek a kutyák cseresznyét?
Ahogy a cseresznyefa mennyei illatot árasztó virágai a tavasz közeledtét jelzik, úgy piros termése a nyár idilli képét vetítik elénk május végén. Édes, roppanós gyümölcsét szinte mindenki szereti. De vajon kedvencünknek is adhatunk belőle?

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com JULIUS-K9 Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gondolatok a kölyökkutya neveléséről Hírek - Címlapon
Gondolatok a kölyökkutya neveléséről
Egy skóciai cégnél fizetett szabadság jár annak, aki kutyát vesz magához Hírek - Címlapon
Egy skóciai cégnél fizetett szabadság jár annak, aki kutyát vesz magához